Översikt

Soloresa i Andalusien

Ny resa 28 januari! Följ med på vår nya soloresa – du får egen lägenhet utan extra kostnad! Vårt resmål Almuñécar är en gemytlig, lugn och trygg småstad i Sydspanien,

Under en vecka har vi det trevligt tillsammans i Andalusiens behagliga klimat. Väl på plats finns även möjlighet att följa med på tillvalsutflykter eller bara koppla av. 

Boka din resa

2018-04-07 2018-04-14 7 500 kr Norwegian 5 Boka

Program

 • Flyg till Málaga

  Vi flyger direkt till Málaga. Busstransfern är ca 1,5 timme till sydspanska staden Almuñécar, där vi tar in på lägenhetshotellet Chinasol, beläget vid San Christobalstranden.

 • Almuñécar

  Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia samsas mysiga barer som serverar tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad, utefter vilken du finner restauranger och kaféer.

 • Costa tropical

  Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den ”tropiska kusten”. Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar.

 • Utflykt som ingår

  Vi beger oss till farmen Finca el Pinero där lokala fruktodlaren Antonio stolt visar upp sin ekologiska ”finca” och bjuder på säsongens frukter samt rikligt med ostar och lokala charkuterier.

 • Aktiviteter

  Almuñécar är idealiskt för ditt boende, med allt du behöver inom bekvämt promenadavstånd. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet San Miguel. I saluhallen kan du köpa färska frukter och grönsaker. På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik och vävda trasmattor. Den stora strandpromenaden inbjuder till strövtåg.

 • Tillvalsutflykter

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand. Besök gärna Granada med det moriska slottet Alhambra och Andalusiens huvudstad Málaga, för shopping och ett besök på Picassomuseet. Andra trevliga utflyktsmål är Nerja och Las Alpujarras. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller museibesök vid en tidigare sockerfabrik samt ett romdestilleri.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 7/4
Pris Från 7 500 kr
Specialpris 6 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet, eget bruk 0 kr (Värde 900 kr)
I priset ingår

- Reguljärt flyg till Málaga t/r.
- Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
- Transfer till hotellet t/r.
- Del i enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter.
- Halvpension med frukost och middag.
- Utflykt till Finca el Pinero med provsmakning av frukter och lokala charkuterier.
- Daglig städning.
- Guidad stadspromenad i Almuñécar.
- PROmedlemsresors värdinna

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Kunden har ej tecknat avbeställningsskydd 0 kr
Kunden har ej tecknat reseförsäkring 0 kr
Resesätt Norwegian
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

När du beställer en dryck på en bar i Almuñécar ingår tapas - utan extra kostnad.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.