Översikt

Höstträff på Gran Canaria 2023 - 15 dagar

Även i år har vi glädjen att hälsa dig välkommen till PRO:s Höstträff på Gran Canaria. För dig, som deltagit i tidigare höstträffar på denna populära Kanarieö, blir detta ett kärt återseende. Reser du med oss hit för första gången, kan vi lova dig en härlig vistelse med trevliga aktiviteter och goda måltider. Stanna en eller ett par veckor, ta dagen som den kommer, njut av solen och stranden, och umgås med nya och redan bekanta PRO-vänner. I priset ingår flyg, en rymlig bungalow med markterrass och tillhörande solstolar, halvpension, tillgång till barer, pooler och trädgård, och trevliga aktiviteter tillsammans med våra egna värdar och värdinnor. Du kan välja att flyga direkt från Luleå, Stockholm, Göteborg, Jönköping, Malmö eller Köpenhamn.


Du tillhör kanske de pionjärer som redan i början av 50-talet reste till Gran Canaria. Då med tåg och båt, och senare med flyg till Las Palmas. Vintern 1964 kom de första svenskarna till södra Gran Canaria, som marknadsfördes som en plats med evig sol, hälsosamt klimat och möjligheter till vackra vandringar i bergen. Under mer än sextio år har Gran Canaria varit ett av svenskarnas populäraste resmål under vinterhalvåret. Att lämna det svenska höstrusket för solen och värmen på Gran Canaria är något som i allt högre utsträckning även tilltalar oss PRO:are. Därför reser vi även i år till Playa del Inglés och har valt att bo i ett lugnt område för att så många som möjligt skall känna sig lockade att följa med till årets Höstträff.

Bungalows Parque Cristóbal
Under årets Höstträff på Gran Canaria bor vi i anläggningen Parque Cristóbal i den lugnare delen av Playa del Inglés. Vi bor i rymliga, nyrenoverade fyrstjärniga bungalows av bra trestjärnig standard på Parque Cristobal. Alla bungalows är utspridda i en trädgård med stora öppna ytor med flera inbjudande pooler. De har privata markterrasser med tillhörande solsängar och är utrustade med separat sovrum med bäddsoffa i vardagsrum, dusch och wc. Lätt att umgås med nya och redan bekanta vänner.

Två poolområden och restaurang med terrass
Du kan välja bland två poolområden, det ena med en uppvärmd relaxpool med jacuzzi, det andra med en aktivitetspool. Är du sugen på salta dopp i Atlanten, kan du åka med hotellets gratisbuss till fyren i Maspalomas. Inom anläggningen finns även spa, tennisbana och ett litet gym om du vill köra ett styrketräningspass. Vårt hotell har en bufférestaurang och en à la carte-restaurang. Bufférestaurangen har en härlig utomhusterrass och på kvällarna bjuder hotellet på underhållning.

Sköna dagar vid poolen, eller på den långa stranden
Den världsberömda stranden, som ligger två kilometer från vårt hotell, är den mest populära av Kanarieöarnas stränder. Stranden är bred och en dryg halvmil lång, så det finns gott om utrymme för alla. Stranden är ganska långgrund och tidvis rullar stora vågor in. Det är dock oftast lugnt vid vattenbrynet. Längs stranden i Playa del Inglés finns flera barer och restauranger.

Generösa frukostbufféer och goda middagar
På hotellet har du halvpension inkluderat i priset. Det innebär generös frukost varje morgon, och goda luncher eller middagsbufféer på kvällen. Du är därmed inte bunden av att hålla tider för lunch eller om du väljer att byta ut middagen. Du kan äta vid stranden eller på någon av de mer än hundra barer, caféer och restauranger som finns i Playa del Inglés. Vill du ha alla måltider, och drycker, inkluderade på hotellet under vistelsen, har du möjlighet att som tillval beställa ”all inclusive”. Då ingår frukost, lunch och middag med lokala måltidsdrycker och även i baren fram till 23.00. 

Veckan är fylld av aktiviteter
Våra PRO-värdar och värdinnor är med under hela resan för att se till att du trivs och har det bra. De ordnar ett varierat program som förgyller din vistelse. Förutom morgonpromenader och vattengympa kan du följa med på en vandring i de ökenlika sanddynerna eller delta i lättsamma frågetävlingar.

Program

 • Veckan är fylld av aktiviteter

  Våra PRO-värdar och värdinnor är med under hela resan för att se till att du trivs och har det bra. De ordnar ett varierat program som förgyller din vistelse. Förutom morgonpromenader och vattengympa kan du följa med på en vandring i de ökenlika sanddynerna eller delta i lättsamma frågetävlingar.

 • Direktflyg till Gran Canaria

  Vi flyger med charter direkt till Gran Canaria. Måltid ombord ingår. Efter ankomst till Las Palmas flygplats möter buss för transport till Playa del Inglés. Vi installerar oss och äter gemensam middag i hotellets restaurang. Från flygplatsen är det cirka 30 min busstransport till vårt hotell i Playa del Inglés där PRO Medlemsresors värdinnor möter. 

 • Välkommen till Playa del Inglés

  Vi inleder vistelsen på Gran Canaria med en presentation av varandra, av våra värdar och värdinnor och av programmet som väntar under veckan. För att lära känna vår bungalowby, och de närmaste omgivningarna på resmålet, gör vi tillsammans en promenad till bland annat strandpromenaden och det närbelägna shoppingcentret.

   

 • Koppla av i värmen

  Efter en generös frukost kan du koppla av och ta dagen som den kommer. Våra värdar och värdinnor ser till att du har det trevligt, vare sig du väljer att delta i någon av våra aktiviteter, ge dig ut i Playa del Inglés och upptäcka södra Gran Canarias populäraste resmål på egen hand, eller bara njuta av sol och värme på stranden. När solen sänker sig bakom de höga bergstopparna i väster, samlas vi åter för en gemensam middag i buffétrestaurangen. Därefter väntar lättsammare kvällsunderhållning. Eller så tar du en stilla kväll på den egna terrassen och bara insuper känslan av att befinna dig långt från det svenska mörkret och kylan. 

 • Vandra till Maspalomas

  Vill du utmana dig själv, och din styrka, så kan du följa med på en promenad längs havet, hela vägen från hotellet, till fyren El Faro de Maspalomas. Det 56 meter höga fyrtornet byggdes i slutet av 1800-talet och markerar Gran Canarias sydspets. Promenaden dit, längs stranden, är drygt sex kilometer och är mödan värd. Från fyren tar vi bussen tillbaka till Playa del Inglés.

   

 • Strosa längs strandpromenaden

  Det är lätt att på egen hand fylla dagarna med spännande upplevelser i Playa del Inglés – och mycket är dessutom kostnadsfritt. Populärt är att ta långa promenader längs den fina promenadvägen Paseo Maritimo, endera söderut mot Maspalomasöknen eller i andra riktningen, mot San Agustin där du till exempel kan ta en kaffe i Svenska Kyrkans trevliga café. Det finns sittplatser litet överallt längs strandpromenaden, om du vill vila benen, eller bara slå dig ned en stund och njuta av folklivet. 

 • Shoppingrunda

  Är du sugen på shopping, finns det inte mindre än sju shoppingcentra i centrala Playa del Inglés. Det närmaste, Yumbo, ligger en km från hotellet. Intill Kasbah, det första shoppingcentret i den äldre delen av Playa del Inglés, ligger den vackra Ekumeniska kyrkan, väl värd ett besök. 

 • Utflykter på egen hand eller med guide

  Är du litet äventyrlig, kan du hoppa på någon av de lokala blå Global-bussarna, som trafikerar hela Gran Canaria. Ta till exempel en tur från Playa del Inglés till badorten Puerto Rico. Bussresan tar 50 minuter och kostar runt 30 kronor en väg. Vill du däremot följa med på en guidad bussutflykt, kan du till ett förmånligt pris för PRO-medlemmar välja att bland annat följa med på en utflykt till öns huvudstad, Las Palmas. Anmälan och betalning av utflykterna görs på resmålet.

 • Hemresa

  Efter två härliga veckor på Gran Canaria är det dags att åter bege sig till flygplatsen för hemresa. Flyget går direkt och du har en välsmakande måltid inkluderad även under hemresan. 

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg, Luleå, Malmö, Jönköping
Avresor 22/11, 23/11, 24/11, 29/11 och 30/11
Pris Från 21 190 kr
Enkelrumstillägg 4 100 kr per vecka
I priset ingår
 • Flyg till Gran Canaria t/r
 • Måltid ombord på flyget t/r
 • Ett incheckat bagage/person
 • Transport från flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i Bungalow med separat sovrum
 • Halvpension exkl. dryck
 • Dagliga aktiviteter
 • Hotellets underhållning
 • PRO Medlemsresors värdar/värdinnor
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 1000 kr
All inclusive 1680 kr

• Observera att flygtillägg 0-500 kr är inkluderat i angivna avresepriser på hemsidan.

Information om avresor

AVRESA

8 DAGAR

15 DAGAR

Stockholm

22/11, 29/11, 6/12

22/11, 29/11

Göteborg

22/11, 29/11, 6/12

22/11, 29/11

Malmö

24/11

24/11

Köpenhamn

29/11, 6/12

29/11

Luleå

23/11

23/11

Umeå

26/11

26/11 (16 dgr)

Skellefteå

25/11

25/11 (16 dgr)

Jönköping

30/11

30/11

Norrköping

28/11

28/11 (16 dgr)

Resesätt TUI Fly Nordic
Klimat

Medeltemperaturen i november ligger på 22 grader dagtid, ett par grader svalare under natten.

Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

MÅLTIDER
Halvpension ingår i grundpriset på Hotell Parque Cristobal vilket inkluderar generös frukost varje morgon och lunch eller middag exklusive dryck.

ALL INCLUSIVE
Vill du ha alla måltider, och drycker inkluderade på hotellet under vistelsen, har du möjlighet att som tillval beställa ”All Inclusive”. Det inkluderar frukost, lunch, middag samt måltidsdrycker, lokalt vin, öl, läsk, vatten. Barservering inkluderar lokal alkohol, vin, öl, läsk, vatten till kl. 23.00. ”All Inclusive” gäller från incheckning fram till utcheckning.

Boende

 • Gran Canaria Bungalows Parque Cristóbal****

  Bungalows Parque Cristóbal **** 
  Moderna nyrenoverade bungalows, separat sovrum med markterrass och tillhörande solstolar. Dusch/wc, hårfön, minikyl, tv, wi-fi. Kassafack i receptionen mot avgift. Hotellet har restauranger och barer, och på kvällarna bjuds det lätt musikunderhållning. Litet gym. Gemensamma aktiviteter för den som vill vara med. Minilivsbutik, tvättservice och uttagsautomat. 

  Adress: Calle Holanda, Playa del Inglés, San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria, Spanien Telefon: +34 900 102 171

   

Boka din resa

2023-11-22 2023-12-06 21 190 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda Väntelista Förfrågan
2023-11-22 2023-12-06 21 190 kr TUI Fly Nordic Göteborg Väntelista Förfrågan
2023-11-23 2023-12-07 21 190 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 1 Boka resa
2023-11-23 2023-12-07 21 490 kr TUI Fly Nordic Luleå Väntelista Förfrågan
2023-11-24 2023-12-08 20 990 kr TUI Fly Nordic Malmö Väntelista Förfrågan
2023-11-29 2023-12-13 21 190 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2023-11-29 2023-12-13 21 190 kr TUI Fly Nordic Göteborg 5+ Boka resa
2023-11-30 2023-12-14 21 190 kr TUI Fly Nordic Jönköping 5+ Boka resa