Översikt

Höstträff på Gran Canaria 2022 - 15 dagar

Vi har glädjen att hälsa dig varmt välkommen till PRO:s höstträff i Playa del Inglés i november. För dig, som deltagit i tidigare höstträffar på Gran Canaria, blir detta ett kärt återseende. Reser du med oss hit för första gången, kan vi lova dig en härlig vistelse med trevliga av aktiviteter och goda måltider. Stanna en eller ett par veckor, ta dagen som den kommer, njut av solen och umgås med nya och redan bekanta PRO-vänner. Vi flyger direkt från Luleå, Umeå, Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Dessutom extra avresor från Kalmar och Örebro.

Att fly det svenska höstrusket för solen och värmen på Gran Canaria är något som tilltalat svenskar sedan decennier. De första resorna hit gick i början av 50-talet med tåg och båt. Några år senare kunde man flyga till Las Palmas, och vintern 1964 kom de första svenskarna till södra Gran Canaria. Gran Canaria lanserades på sextiotalet som en plats med evig sol, hälsosamt klimat och möjligheter till vackra vandringar i bergen. Sedan dess är Gran Canaria ett av svenskarnas populäraste resmål under vinterhalvåret. 

Sköna dagar vid poolen, eller på den långa stranden
Den världsberömda stranden, som ligger på gångavstånd från vårt hotell, är den mest populära av Kanarieöarnas stränder. Stranden är bred och en dryg halvmil lång, så det finns gott om utrymme för alla. Stranden är ganska långgrund och tidvis rullar stora vågor in. Det är dock oftast lugnt vid vattenbrynet. Längs stranden i Playa del Inglés löper en promenadväg med flera barer och restauranger.

Långpromenad eller strandpromenad
Stranden sträcker sig från Playa del Inglés ner mot Maspalomas sanddyner. Vill du utmana dig själv, och din ork, så kan du promenera hela vägen från Playa del Inglés, och vidare längs havet, till fyren El Faro de Maspalomas. Det 65 meter höga fyrtornet byggdes i slutet av 1800-talet och markerar Gran Canarias sydspets. Promenaden dit är drygt sex kilometer, men den är mödan värd. Från fyren tar du enklast bussen tillbaka till Playa del Inglés.
Föredrar du att njuta av stranden och havet, utan att få sand i skorna, kan du följa den vackra strandpromenaden Paseo Maritimo från Playa del Inglés till klassiska San Agustín eller söderut till det trendiga Playa Meloneras. 


Utflykter på egen hand eller med guide
Är du litet äventyrlig, kan du hoppa på någon av de blå lokala Global-bussarna, som trafikerar hela Gran Canaria. Ta till exempel en tur från Playa del Inglés till badorten Puerto Rico. Bussresan tar 50 minuter och kostar runt 30 kronor en väg. 

Vill du däremot följa med på en guidad bussutflykt, kan du till ett förmånligt specialpris för PRO-medlemmar boka bland andra utflykten Idylliska Puerto de Mogán på sydvästra Gran Canaria. Här får du besöka en modern semesterort som från början var en pittoresk fiskeby, en liten pärla som brukar omtalas som öns Venedig. Utflyktsdagen sammanfaller med en av marknadsdagarna på sydkusten, så för dig som är shoppingssugen finns det god chans att också kunna fynda. Under utflykten besöker vi också bergsbyn Mogán där det serveras en enkel lunch på en mysig, lokala restaurang.

Är du nyfiken på Gran Canarias huvudstad, storstaden Las Palmas, följer du med på utflykten Shopping och sightseeing i Las Palmas. Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, som grundades av de spanska erövrarna i slutet av 1400-talet. Här ligger Kanarieöarnas enda katedral, Columbusmuseet, och inte minst den mysiga gågatan Triana där gamla byggnader idag ligger vägg i vägg med moderna butiker. På väg mot shoppingcentret Las Arenas stannar vi till vid utsiktsplatsen Altavista, med en fin vy över Las Palmas och trädgårdsstaden Ciudad Jardin, där engelsmännen på sin tid byggde sin koloni.
Shoppingcentret Las Arenas ligger precis i utkanten av Las Canteras-stranden. Här erbjuds diverse shopping för den som är sugen, annars kan man promenera längs den vackra strandpromenaden och njuta av en kaffe på en av de många trevliga uteserveringarna. I Gran Canarias charmiga huvudstad Las Palmas får du uppleva allt som denna charmiga stad har att erbjuda. 

En kontinent i miniatyr (endast lördagar) 
är en mycket uppskattad utflykt och ett måste för alla som vill se mer än hotellet och den långa stranden i Playa del Inglés. Gran Canaria är en som en skattkammare full av överraskningar. Följer du med på denna resa, som går tvärs över ön, så får du se några av dem. Vi lämnar den torra sydsidan via Fataga-dalen och reser genom djupa dalar, enorma vulkankratrar och gröna skogar. Vi passerar idylliska bergsbyar och kör vidare upp till en av de högsta punkterna och ner till den subtropiska norra sidan. På så vis har vi fått uppleva fyra olika klimatzoner. Nästan mitt på ön, vid Cruz de Tejeda, stannar vi vid några små marknadsstånd där får vi smaka på och handla lokala godsaker. Vi äter lunch i natursköna omgivningar i byn Valleseco med utsikt utöver öns religiösa center, byn Teror, dit turen sedan fortsätter. I öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevaras öns skyddshelgon Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron.

Utflykten går till stor del i Gran Canarias bergsmiljö, längs slingriga vägar. Här uppe är temperaturen lägre än vid kusten, så en varm tröja kan  till pass. Lunch med dryck ingår i resan.

Anmälan till, och betalning av utflykterna görs på resmålet.

Program

 • Våra PRO-värdinnor

  Våra populära PRO-värdinnor är med dig varje dag under hela resan och ordnar trevliga aktiviteter. De bjuder in dig till tävlingar, gymnastik, vattengympa, frågesport, bågskytte, tipspromenad och andra gemensamma aktiviteter.

 • Direktflyg till Gran Canaria

  Vi flyger med charter från Luleå, Umeå, Stockholm, Kalmar, Örebro, Göteborg och Köpenhamn direkt till Gran Canaria/Gando. Efter ankomst till Las Palmas flygplats möter buss för transport till vårt hotell i Playa del Inglés. Vi installerar oss på rummen och äter gemensam middag i hotellets restaurang. Från flygplatsen är det cirka 30 min busstransport till Playa Del Inglés där PRO Medlemsresors värdinnor möter. 

 • Välkommen till Playa del Inglés

  Vi inleder veckan på Gran Canaria med en presentation av varandra, av våra värdinnor och av programmet som väntar under veckan. Efter en generös bufféfrukost kan du ta dagen som den kommer. Våra värdinnor ser till att du har det trevligt, vare sig du väljer att delta i våra många aktiviteter några eller alla gånger, ge dig ut i Playa del Inglés och upptäcka Gran Canarias populäraste badort på egen hand, eller bara njuta av sol och värme vid den uppvärmda poolen.
  När solen sänker sig bakom de höga bergstopparna i väster, samlas vi åter för en gemensam middag i buffétrestaurangen. Därefter tar kvällsunderhållningen vid. Om du orkar, ses vi i baren, eller så tar du en stilla kväll på den egna balkongen och bara insuper känslan av att befinna dig långt från det svenska mörkret och kylan. 

   

 • Halvpension ingår!

  På hotellet har du halvpension inkluderat i priset. Det innebär generösa frukostbufféer varje morgon, och goda middagsbufféer på kvällen. Du är därmed inte bunden av att hålla tider för lunch; dessa äter du på egen hand, vid stranden eller på någon av de mer än hundra barer, caféer och restauranger som finns i Playa del Inglés. Vill du ha alla måltider, och drycker, inkluderade på hotellet under vistelsen, har du möjlighet att som tillval beställa ”all inclusive”. Då ingår frukost, lunch och middag med måltidsdrycker.

 • Aktiviteter och utflykter

  Veckan är fylld med aktiviteter och våra PRO-värdinnor är med under hela resan för att se till att du trivs och har det bra. De ordnar ett varierat program som förgyller din vistelse. Förutom morgonpromenader och vattengympa kan du följa med på en vandring i de ökenlika sanddynerna, delta i lättsamma frågetävlingar och lyssna till föredrag.

  Det är lätt att på egen hand fylla dagarna med spännande upplevelser i Playa del Inglés – och mycket är dessutom kostnadsfritt. Populärt är att ta långa promenader längs den fina promenadvägen Paseo Maritimo, endera söderut mot Maspalomasöknen eller i andra riktningen, mot San Agustin där du till exempel kan ta en kaffe i Svenska Kyrkans trevliga café. Det finns sittplatser litet överallt om du vill vila benen, eller bara slå dig ned en stund och njuta av folklivet. Missa heller inte att besöka den vackra ekumeniska kyrkan, som ligger intill shoppingcentret Kasbah. Och är du sugen på just shopping, finns det inte mindre än sju shoppingcentra i centrala Playa del Inglés.

   

 • Hotell Gran Canaria Princess****

  Vi bor på fyrstjärniga Gran Canaria Princess i Playa del Inglés, ett stort och modernt hotell med inbjudande terrasser och uppvärmd pool. Rummen har dusch och wc, luftkonditionering, tv, Wi-Fi, kassafack, vattenkokare, kylskåp och balkong med utsikt mot hotellområdet. Hiss och uttagsautomat finns. Hotellet ligger centralt i Playa del Inglés, nära till barer, restauranger och butiker, och med promenadavstånd till stranden och den långa strandpromenaden. Hotellet har ett par restauranger och barer och på kvällarna bjuds det livemusik och underhållning. Dagarna kan du tillbringa vid det stora härliga poolområdet, avskilt i relax-avdelningen eller med att träna i det lilla gymmet. 

 • Dubbelrum

  Vi bor i ljusa dubbelrum med balkong mot omgivningarna. Rummen har wc, dusch, hårtork,  WiFi, TV, kassafack, kylskåp och vattenkokare. Strykjärn finns att låna (mot avgift). Hiss och uttagsautomat finns.

 • Hemresa

  Du som valt att stanna två veckor vet vad du har att se fram emot i ytterligare en vecka innan det är dags för hemresa. Flyget går direkt och du har en välsmakande måltid inkluderad även under hemresan. 

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Luleå, Stockholm, Arlanda, Göteborg, Köpenhamn, Kalmar, Örebro
Avresor 10/11, 12/11, 17/11, 19/11, 24/11 och 26/11
Pris Från 21 490 kr
Specialpris Från 20 890 kr (Köpenhamn), Från 21 190 kr (Stockholm, Göteborg, Kalmar, Örebro)
Enkelrumstillägg 3 400 kr per vecka
Detaljerade priser

Utflykter bokas och betalas på plats:
• Idylliska Mogán                 
• En kontinent i miniatyr       (endast lördagar)
• Shopping & Sightseeing    
   Las Palmas

I priset ingår
 • Flyg till Gran Canaria t/r
 • Måltid på flyget t/r
 • Busstransport till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum med balkong på Gran Canaria Princess
 • Halvpension exklusive dryck
 • Kvällsunderhållning på hotellet
 • PRO Medlemsresors aktivitetsprogram
 • PRO Medlemsresors värdar och värdinnor
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 600 kr
All inclusive 4160 kr
Avbeställningsskydd Ving 429 kr

FLYGTILLÄGG
Luelå och Umeå  400 kr 
Stockholm, Göteborg, Kalmar, Örebro  300 kr
Köpenhamn  0 kr

Information om avresor

Avresa

8 dagar

15 dagar

Luleå

10/11, 17/11, 24/11    

10/11, 17/11, 24/11

Umeå

11/11, 18/11, 25/11

-

Stockholm

12/11, 19/11, 26/11      

12/11, 19/11, 26/11

Örebro

12/11, 19/11

19/11

Kalmar

12/11

12/11

Göteborg

12/11, 19/11, 26/11

12/11, 19/11, 26/11

Köpenhamn  

12/11, 19/11, 26/11

12/11, 19/11, 26/11

Resesätt Jet Time
Klimat

Medeltemperaturen i november ligger på 22 grader dagtid, ett par grader svalare under natten.

Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

MÅLTIDER
Halvpension ingår i grundpriset på Gran Canaria Princess vilket inkluderar generösa frukostbufféer varje morgon, och goda middagsbufféer på kvällen exklusive dryck. Det innebär att du kan äta din lunch när du vill och var du vill på egen hand.

Vill du ha alla måltider, och drycker inkluderade på hotellet under vistelsen, har du möjlighet att som tillval beställa ”All Inclusive”.

"All Inclusive" inkluderar:
Till lunch och middag ingår vatten, läsk samt lokalt öl och vin.
Vatten, läsk, kaffe, te samt lokala alkoholdrycker i poolbaren 10.00-18.00 och i loungebaren kl. 18.00-24.00.
Snacks och enklare rätter kl. 11.00-18.00.
Eftermiddagskaffe/te med kakor kl. 16.00-18.00.

”All Inclusive” gäller från incheckning fram till utcheckning.

Boende

 • Gran Canaria Princess****

  Gran Canaria Princess**** är en mycket trivsam hotellanläggning med ett inbjudande poolområdet som består av två inbjudande pooler, varav en uppvärmd. Solstolar och badhandduk ingår. Massage kan fås (mot avgift). Flera barer och två restauranger. Rummen är ljusa med balkong mot omgivningarna. Wc/dusch, hårtork, WiFi, TV, luftkonditionering, kassafack, kylskåp och vattenkokare. Hiss och uttagsautomat finns på hotellet.

Inspiration

Här bor vi under resan

Boka din resa

2022-11-10 2022-11-24 21 890 kr Jet Time Luleå 5+ Boka resa
2022-11-12 2022-11-26 21 190 kr Jet Time Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2022-11-12 2022-11-26 21 190 kr Jet Time Göteborg 5+ Boka resa
2022-11-12 2022-11-26 20 890 kr Jet Time Köpenhamn 5+ Boka resa
2022-11-12 2022-11-26 20 890 kr Jet Time Kalmar Väntelista Förfrågan
2022-11-17 2022-12-01 21 890 kr Jet Time Luleå 5+ Boka resa
2022-11-19 2022-12-03 21 190 kr Jet Time Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2022-11-19 2022-12-03 21 190 kr Jet Time Göteborg 5+ Boka resa
2022-11-19 2022-12-03 20 890 kr Jet Time Köpenhamn 5+ Boka resa
2022-11-19 2022-12-03 21 190 kr Jet Time Örebro 1 Boka resa
2022-11-24 2022-12-08 21 890 kr Jet Time Luleå 5+ Boka resa
2022-11-26 2022-12-10 21 190 kr Jet Time Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2022-11-26 2022-12-10 21 190 kr Jet Time Göteborg 5+ Boka resa
2022-11-26 2022-12-10 20 890 kr Jet Time Köpenhamn 5+ Boka resa