Översikt

Vänliga Slovenien

Följ med oss till det lilla vänliga landet Slovenien, beläget i hjärtat av Europa, mellan Adriatiska havet och Alperna och med Italien, Österrike, Ungern och Kroatien som grannar. Under veckan njuter vi av sol och sköna bad i Sloveniens mest berömda badort, Portoroz. Men vi passar även på att göra utflykter till några av de vackraste och mest intressanta delarna av landet, allt från ön i Sloveniens mest fotograferade insjö, Bledsjön, till de mäktiga grottorna i Postojna. Och vi hinner även njuta av slovenska viner och besöka den överraskande trivsamma lilla huvudstaden Ljubljana.

Lilla vänliga Slovenien
Slovenien är en ung nation, självständig från forna Jugoslavien år 1991. I landet bor drygt två miljoner på en yta som bara är något större än Västergötland. Mer än hälften av landets yta består av gröna skogar, floder och vackra alplandskap, och Slovenien är det land i Europa som bäst skyddar sin natur.

Badorten Portoroz
Sloveniens kust mot Adriatiska havet är bara fyra mil lång. Badorten Portoroz, där vi bor under veckan, stoltserar med landets enda sandstrand. Hit till Portoroz har besökare kommit sedan slutet av 1800-talet för klimatet och de klara havsbaden. Denna del av Istrien påminner mycket om Italien, med sina piazzor, sin kultur och den italienska glassen. Många talar dessutom italienska här. Det är lagom promenadavstånd från Portoroz in till den närbelägna medeltidsstaden Piran. Här är arkitekturen venetiansk och gränderna vindlar trånga på höjden. I både Portoroz och Piran finns många prisvärda restauranger, särskilt för fiskälskarna.

Boka din resa

2019-10-01 2019-10-08 14 295 kr Norwegian 2 Boka resa

Program

 • Dag 1 Flyg till Venedig

  Vi landar i Venedig. Från flygplatsen reser vi med buss genom den vackra italienska regionen Friuli-Venezia Giulia mot kuststaden Trieste och vidare in i Slovenien. Vi ankommer till semesterstaden Portoroz, Portorose på italienska, där vi tar in på vårt trevliga hotell Lucija, beläget nära strandpromenaden i Portoroz. Under veckan äter vi gemensamt middag och frukost på hotellet.

 • Dag 2 Promenad i Portoroz

  Veckan inleds med en gemensam promenad för att bekanta oss med hotellet, dess faciliteter och själva badorten Portoroz. Resten av dagen är ledig för sol och bad, eller egna strövtåg i omgivningen.

 • Dag 3 Utflykt till Bledsjön och Ljubljana

  Heldagstur till Gorenjska, Sloveniens alpina region. Vårt första stopp är sjön Bled, symbolen för Sloveniens skönhet och en världsberömd, vykortsvacker plats. Vi besöker slottet och dess museum, byggd på en hög klippa ovanför sjö. Med båt tar vi oss ut till den berömda ön mitt i sjön och den idylliska barockkyrkan, det mest besökta pilgrimsmålet i Slovenien. Därefter utforskar vi Ljubljana, Sloveniens pittoreska huvudstad, känd under romartiden som Emona. Vi ser några av Ljubljanas främsta sevärdheter: Slottet, som bjuder på en storslagen utsikt över staden, Prešeren-torget och Prešeren-monumentet (båda tillägnade den största slovenska poeten), den franciskanska kyrkan av den heliga treenigheten, Tromostovje (tre broar), katedralen i St. Nicholas, Biskopspalatset, rådhuset och Gamla torget. 

 • Dag 4 Ledig dag i Portoroz

  En ledig dag i denna lilla trivsamma badort, där allt finns inom gångavstånd. Eller du kanske föredrar att sträcka ut sig i en solsäng vid poolen och bara koppla av.

 • Dag 5 Utflykt till Postojnagrottan med vinprovning

  Efter frukost beger vi oss till Postojna för att besöka den världsberömda Postojnagrottan, ett 21 km långt underjordiskt rike av stalaktiter och stalagmiter, en av de vackraste och mest karakteristiska karstfenomen. På återresan mot kusten, stannar vi till i Vipava-dalen nära gränsen mot Italien, med vackra byar och ett sagolikt landskap. Vi besöker en vingård och får provsmaka ett par av Sloveniens utmärkta viner.

 • Dag 6 Strövtåg i Portoroz

  Ledig dag i Portoroz som du tillbringar på egen hand. Kanske lockar hotellets pool och badbrygga, eller en shoppingrunda inne i staden. Portoroz inbjuder verkligen till långa promenader längs gatorna och framförallt längs havet, där man finner mängder av kaféer, barer och restauranger. Som varje kväll under veckan, äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 7 Utflykt längs Sloveniens kust

  Den slovenska kusten är inte lång, men bjuder på flera intressanta städer. Vi besöker de staden Koper, den största på Sloveniens kust. Därefter ser vi lilla pittoreska Izola innan vi avslutar i medeltidsstaden Piran, den vackraste av städerna längs kusten. Åter i Portoroz och eftermiddagen är ledig för avkoppling.

 • Dag 8 Vi lämnar Slovenien

  Efter frukost tar vi bus tillbaka till Italien och flygplatsen i Venedig för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda
Avresor 1/10
Pris Från 14 295 kr
Specialpris PRO-pris från 13 495 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1 800 kr
Detaljerade priser

Tillägg för rum med balkong 600 kr per person.

I priset ingår

• Flyg till Venedig t/r
• Transfers med buss till Portoroz t/r
• Del i dubbelrum på hotell Lucija i Portoroz, 7 nätter
• Halvpension (exkl. dryck middag)
• Utflykt till Sloveniens Alper. sjön Bled och huvudstaden Ljubljana 
• Utflykt till Postojnagrottan och vinprovning i Vipava 
• Utflykt till kuststäderna Koper, Izola och Piran
• Lokal auktoriserad guide (engelska)
• Turistskatt
• PRO medlemsresors färdledare under hela resan

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Norwegian
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotel Lucija

  Hotel Lucija *** ligger omgivet av en grön park, i närheten av strandpromenaden och stranden i Portoroz. Hotellet har 178 rum, poolområde samt inomhuspool med uppvärmt havsvatten. Reception dygnet runt, restaurang, bar, kafé och trädgård.

  Rummen: Dubbelrum med dusch/wc och hårtork. Luftkonditionering, telefon, värdeskåp och tv med satellitkanaler. Kostnadsfri wi-fi. Alla rum har fransk balkong. Mot tillägg kan du boka rum med vanlig balkong.
  Adress: Obala 77, Portoroz, Slovenien.