Översikt

Tossa de Mar och Barcelona

Lilla Tossa de Mar är en av de charmigaste småstäderna längs Kataloniens kust. Här kan du njuta av sköna dagar vid Medelhavet, känna sand mellan tårna och strosa längs medeltida gränder. Under en vecka hinner du uppleva såväl Salvador Dalís favoritby Cadaqués som hans storslagna museum i Figueres. Dessutom får du tre nätter i världsstaden Barcelona med besök i Picassomuseet. En svårslagen kombination av strandliv, kultur och storstad under en och samma vecka.

Charmiga Tossa de Mar
Den katalanska småstaden Tossa del Mar ligger på Costa Brava, mellan Spaniens näst största stad Barcelona och gränsen till Frankrike. Stadens äldsta del, La Vila Vella, är från 1100-talet, och den muromgärdade gamla stadsdelen erbjuder en storslagen utsikt över kusten.
I det centrala, moderna Tossa de Mar finns mängder av butiker, tapasbarer, restauranger och kaféer. Mitt i centrum ligger även den populäraste stranden, Playa Grande.
Det är inte enbart Barcelonabor som lockas att tillbringa en romantisk weekend i Tossa. Staden var en gång även en mötesplats för konstnärer från hela världen. Konstnären Marc Chagall kallade Tossa de Mar för ”det blå paradiset”.

Salvador Dalí
Den surrealistiska konstnären Salvador Dalí föddes år 1904 i staden Figueres i norra Katalonien. Dalí är mest känd för sina bisarra, absurda och drömska målningar, influerade av bland annat Freuds psykoanalys och renässansmåleri, och universalgeniet Leonardo da Vinci var en viktig inspiration för honom.
I Figueres ligger det fantastiska Dalí-museet, som bjuder på en blandning av märkliga och underbara skapelser från minnet av Dalí. Detta museum är det näst mest besökta museet i Spanien, efter Prado i Madrid. Museet visar den enskilt största och mest mångsidiga samlingen av verk av Salvador Dalí. Förutom målningar från alla decennier av Dalís karriär, finns det skulpturer och andra kuriosa från Dalís fantasi. 


Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad, efter Madrid. Den äldsta stadsdelen Ciutat Vella, eller Barri Gòthic, består av trånga pittoreska gränder som inbjuder till mysiga promenader. Här, och i centrala Barcelona, finns ett överflöd av barer, restauranger och kaféer och det vimlar av platser värda att se, som stadsdelen Barceloneta vid hamnen, boulevarden La Rambla, bergstoppen Tibidabo och Picassomuseet.
Den mest kända sevärdheten i Barcelona är Antoni Gaudís ofullbordade basilika Sagrada Familia, som började byggas 1882 och beräknas stå färdig först år 2026, hundra år efter Gaudís död.

Program

 • Dag 1 Flyg till Barcelona

  Ankomst med flyg till Barcelona. Transfer med buss mot staden Tossa de Mar på Costa Brava-kusten, restid ca 90 minuter. Vi installerar oss och äter gemensamt middag i hotellets matsal.

 • Dag 2 Tossa de Mar stadspromenad

  Vykortsvackra Tossa de Mar domineras av den muromgärdade gamla stadsdelen. Efter frukost tar vi gemensamt en promenad genom staden för att bekanta oss med de centrala delarna, stranden och självklart Vila Vella. Tid för lunch på egen hand. Därefter kanske en stunds strandliv på den populära Playa Grande lockar?

 • Dag 3 Salvador Dalí och Figueres

  Under förmiddagen beger vi oss med buss till staden Figueres i norra Katalonien, restid en timme. I Dalí-muséet får vi under en guidad visning njuta av märkliga och underbara skapelser från minnet av Dalí. Detta museum är det näst mest besökta museet i Spanien, efter Prado i Madrid.

 • Cadaqués
  I samband med besöket i Figueres, gör vi en avstickare till kusten och den pittoreska byn Cadaqués, nära gränsen till Frankrike. Konstnären Salvador Dalí ansåg att Cadaqués var Spaniens vackraste by, vars stränder och charm inspirerade den excentriska, katalanske konstnären mycket och flera av hans verk har motiv från området.
  Tid för lunch på egen hand.

 • Dag 4 Skön dag i Tossa de Mar

  En ledig dag, att tillbringa under ett parasoll på stranden eller vid hotellets pool. Föredrar du att göra egna strövtåg i den charmiga staden, missar du inte skulptören Ció Abellís bronsstaty av filmskådespelaren Ava Gardner. Statyn restes till minne av åren då hon bodde i Tossa i samband med inspelningen av ”Pandora och den flygande holländaren” som filmades här i början av 1950-talet.
  Du kan även besöka det kommunala museet i Tossa de Mar, beläget mitt i hjärtat av Vila Vella och inrymt i en byggnad från 1400-talet. Museet grundades med syftet att visa verk skapade av konstnärer från hela Europa, som lockades till Tossa de Mar för ljuset och den omgivande naturen.

 • Dag 5 Barcelona

  Vi lämnar Tossa de Mar och reser söderut, till Spaniens näst största stad. Vi installerar vi oss på vårt hotell, beläget i en lugnare del av Barcelona. Tid för ett besök vid den lilla poolen på taket eller en stunds vila före kvällens middag.

 • Dag 6 Barcelona – stadsrundtur

  Under en guidad stadsrundtur får vi se några av stadens viktigaste platser och landmärken. Som Camp Nou, byggd 1957 och tillbyggd 1982 när Spanien var värd för fotbolls VM. Arenan, som är Europas största, ägs av fotbollsklubben FC Barcelona och har plats för 100 000 besökare. Basilikan Sagrada Família började byggas redan 1882 och är den katalanska arkitekten Antoni Gaudís mästerverk. Det sjätte och sista centrala tornet, som ska bli 172 meter högt, förväntas stå klart 2026, 100 år efter arkitekten Antoni Gaudís död. Vi ser Sagrada Familia utifrån.
  Museu Picasso rymmer en omfattande samling konstverk av den spanska konstnären Pablo Picasso från 1900-talet, med totalt 4251 av hans verk, främst från Picassos ungdom. Rundturen avslutas med lunch på enkel taverna nära hamnen.

 • Dag 7 Ledig dag i Barcelona

  Du får en hel dag på egen hand i fantastiska Barcelona. Kanske utforskar du Barri Gòthic, Barcelonas äldsta kvarter, njuter av folklivet längs La Rambla eller passar på att göra fynd i något av de stora varuhusen. Behöver du vila fötterna, finns det gott om mysiga barer och kaféer längs den långa strandpromenaden.

 • Dag 8 Barcelona – hemresa

  Efter en avslutande frukost på hotellet, beger vi oss mot Barcelonas flygplats för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 15/9
Pris Från 17 990 kr
Enkelrumstillägg 3 850 kr
I priset ingår
 • Flyg till Barcelona t/r
 • Transfers i Spanien
 • Del i dubbelrum i Tossa de Mar, 4 nätter
 • Del i dubbelrum i Barcelona, 3 nätter
 • Halvpension, frukost och middag
 • Stadspromenad i Tossa del Mar
 • Utflykt till Figueres och Dalí-muséet
 • Besök i Cadaqués
 • Guidad rundtur i Barcelona
 • Entré till Picassomuseet
 • Auktoriserade lokala guider i Spanien (alla utflykter guidas på engelska)
 • PRO Medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Barcelona och buss till Tossa de Mar.
Dag 2. Tossa de Mar stadspromenad.
Dag 3. Salvador Dalí, Figueres och Cadaqués.
Dag 4. Skön dag i Tossa de Mar.
Dag 5. Barcelona.
Dag 6. Barcelona – stadsrundtur.
Dag 7. Ledig dag i Barcelona.
Dag 8. Hemresa. 

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • GHT Oasis Tossa ****

  GHT Oasis Tossa ligger femton minuters promenad till stranden, gamla stan och centrala Tossa. Hotellet har restaurang, bar och stort poolområde. Dubbelrum med bad/dusch och wc, luftkonditionering, tv, värdeskåp, fri wi-fi.

  Adress: Carrer Lope Mateo 3, Tossa de Mar, Spanien
  Telefon: +34 972 34 07 50

 • Hotel Evenia Rosello ****

  Hotel Evenia Rosello ligger i centrala Barcelona, fem minuters promenad till den eleganta boulevarden Paseo de Gracia. Modernt inredda dubbelrum med bad/dusch och wc, luftkonditionering, satellit-tv, minibar, fri wi-fi.

  Adress: Carrer del Rosselló 191, Barcelona, Spanien
  Telefon: +34 932 38 63 55

Boka din resa

2024-09-15 2024-09-22 17 990 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa