Översikt

Torremolinos, Costa del Sol 8 dagar

Torremolinos är den äldsta badorten på Costa del Sol och var under flera decennier ett av Europas populäraste resmål. Efterfrågan på resor hit minskade med en avreglerad flygmarknad, då billigare flyg öppnade vägen till nya exotiska stränder. Efter en rejäl ansiktslyftning har Torremolinos åter blivit ett av Spaniens mest eftertraktade resmål. Upplev pulsen i storstaden Málaga och njut av strandlivet och stadens pulsåder, den långa strandpromenaden. Utflykter till storslagna Sevilla och pittoreska Nerja ingår i resans pris.

Långa inbjudande stränder
Den sju kilometer långa strandpromenaden förbinder stränderna Bajondillo och Carihuela. Längs den bilfria promenadvägen ligger restauranger, barer och butiker tätt. I framförallt Carihuela, de gamla fiskarkvarteren, finns flera restauranger som serverar den lokala specialiteten pescado al sal som är en saltinbakad fisk.

 

Klassiska lägenheter vid stranden
I Torremolinos bor vi på klassiska Bajondillo, ett av Solkustens mest uppskattade lägenhetshotell. Läget är förträffligt, mellan stranden och Torremolinos äldsta stadsdelar med gågatan San Miguel. Vi bor i enrumslägenheter med pentry och balkong. I hotellets trädgård finns ett poolområde med solsängar och parasoller. Längs strandpromenaden Paséo Marítimo finns mängder av barer, kaféer och restauranger.

 

Tåg till Malaga
Torremolinos ligger bara en mil väster om Malaga, en av Europas äldsta städer, med en historia som löper 3 000 år tillbaka i tiden. Det är enkelt att på egen hand resa till solkustens största stad med pendeltåg från Torremolinos. Ett besök i Pablo Picassos födelsestad och Picassomuseet i Malagas historiska centrum rekommenderas. Intill museet ligger bodegan El Pimpi, som betraktas som Malagas äldsta bar.

Program

 • Dag 1. Flyg till Costa del Sol

  Vi landar på Malagas flygplats, där vår svenska värdinna möter, och reser den korta sträckan längs kusten till Torremolinos. Vi installerar oss på det välkända 70-talshotellet Bajondillo. Vår värdinna håller ett kort välkomstmöte och därefter äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Välkommen till Torremolinos

  Pulsådern i Torremolinos, den äldsta badorten på Costa del Sol, är den sju kilometer långa strandpromenaden. För att bekanta oss med omgivningen, gör vi tillsammans med vår värdinna en promenad längs stranden, från El Bajondillo, den gamla delen av Torremolinos, till båthamnen och den gamla fiskebyn La Carihuela.  

 • Dag 3. Utflykt till Sevilla med flamenco och tapas

  Andalusiens huvudstad är belägen vid Guadalquivir, Spaniens femte längsta flod. Vi gör en rundtur i den vackra och storslagna staden och ser den magnifika katedralen, de pittoreska judiska kvarteren Barrio de Santa Cruz och inte minst det imponerande torget Plaza de España. Vi besöker även Maria Luisa-parken som anlades inför världsutställningen i Sevilla år 1929.
  Sevilla betyder även tapas och eldig flamenco. Därför avslutar vi vårt besök i Sevilla med en tapaslunch under tiden som vi njuter av en flamencoshow.

 • Dag 4. Strövtåg i Gamla stan

  En ledig som du kanske vill inleda med en stärkande morgonpromenad längs Paséo Marítimo. Följer du den långa promenadvägen västerut, möts du halvvägs av en klippa som markerar var stranden byter namn, från Bajondillo till La Carihuela. Ett par kvarter upp vårt hotell ligger butikerna tätt längs Calle San Miguel. Härifrån leder smala gator och gränder genom de äldsta kvarteren i Torremolinos. Staden grundades troligen av romarna och har fått sitt namn av försvarstornet Torre de los Molinos, eller Torre de Pimentel. Mitt i detta gytter av gränder ligger det gamla tornet, som i dag är en del av Spaniens historiska arv.

 • Dag 5. En dag på stranden

  Vill du bara koppla av i solen en dag, så är förutsättningarna goda. Vårt välskötta hotell är byggt på sjuttiotalet och har ett svårslaget läge: direkt vid strandpromenaden och stranden. I trädgården finns pool med solsängar (avgift) om du inte föredrar att tillbringa några timmar på den långa inbjudande stranden.

 • Dag 6. Malaga på egen hand

  Du reser enkelt och snabbt med pendeltågen till Malaga. Stationen i Torremolinos ligger bara några hundra meter ovanför vårt hotell Bajondillo och biljetten kostar runt tjugo kronor per resa. Tågen går tre gånger i timmen och tar knappt en halvtimme. Om du tar dig in till Malagas centrala del, rekommenderar vi ett besök på Picassomuseet och ett par timmars promenad i kvarteren runt katedralen och de romerska lämningarna.

 • Dag 7. Utflykt till Frigiliana och Nerja med lunch

  En heldagstur med buss österut, till den del av kusten som kallas Costa Tropical. Vårt första besök är pittoreska Frigiliana som utsetts till Andalusiens vackraste by. Vi tar en promenad genom de vitkalkade moriska kvarteren med kullerstensgator och blommande bougainvillea.
  Mitt i en grönskande dalgång över staden Almuñécar ligger gården Venta Luciano som var tidiga med att odla tropiska frukter och grönsaker i regionen. Här bjuds vi på traditionella andalusiska smårätter (tapas) innan vi serveras olika grillade rätter. Efter lunchen beger vi oss till den vackra vita kuststaden Nerja, där vi från utsiktplatsen Balcon de Europa njuter en storslagen utsikt över Medelhavet. Du får egen tid i Nerja innan vi återvänder till Torremolinos.

 • Dag 8. Hemresa

  Om du inte valt att stanna en extra vecka, lämnar vi hotellet och Torremolinos och beger oss till flygplatsen i Malaga för hemresa.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 14/11
Pris Från 10 790 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1 900 kr
I priset ingår
 • Flyg från Arlanda till Malaga t/r
 • Transfer till Torremolinos t/r
 • Del i enrumslägenhet med balkong
 • Välkomstmiddag
 • Frukost varje morgon
 • Två luncher
 • Guidad promenad i Torremolinos
 • Guidad utflykt till Sevilla med flamenco
 • Guidad utflykt till Nerja och Frigiliana
 • Lokala auktoriserade guider
 • PRO medlemsresors värdinn
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Malaga
Dag 2. Välkommen till Torremolinos
Dag 3. Utflykt till Sevilla med flamenco och tapas
Dag 4. Strövtåg i Gamla stan
Dag 5. En dag på stranden
Dag 6. Malaga på egen hand
Dag 7. Utflykt till Frigiliana och Nerja med lunch
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Bajondillo är ett klassiskt 3-stjärnigt lägenhetshotell, byggt 1975. Hotellet är renoverat i olika omgångar men har bevarat mycket av sin sjuttiotalscharm. Vi bor i enkelt inredda, funktionella enrumslägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum, pentry med kokplatta och kylskåp, badrum med bad/dusch/wc och hårfön, telefon, tv och balkong. Hotellet har restaurang och bar, trädgård med pool. 
  Adress: Paséo Marítima, Torremolinos.
  Telefon: +34 952 38 24 22