Översikt

Torremolinos, Costa del Sol 8 dagar

Torremolinos är den äldsta badorten på Costa del Sol och var under flera decennier ett av Europas populäraste resmål. Efterfrågan på resor hit minskade med en avreglerad flygmarknad, då billigare flyg öppnade vägen till nya exotiska stränder. Efter en rejäl ansiktslyftning har Torremolinos åter blivit ett av Spaniens mest eftertraktade resmål. Upplev pulsen i storstaden Málaga och njut av strandlivet och stadens pulsåder, den långa strandpromenaden. Utflykter till storslagna Sevilla och pittoreska Nerja ingår i resans pris.

Långa inbjudande stränder
Den sju kilometer långa strandpromenaden förbinder stränderna Bajondillo och Carihuela. Längs den bilfria promenadvägen ligger restauranger, barer och butiker tätt. I framförallt Carihuela, de gamla fiskarkvarteren, finns flera restauranger som serverar den lokala specialiteten pescado al sal som är en saltinbakad fisk.

 

Klassiska lägenheter vid stranden
I Torremolinos bor vi på klassiska Bajondillo, ett av Solkustens mest uppskattade lägenhetshotell. Läget är förträffligt, mellan stranden och Torremolinos äldsta stadsdelar med gågatan San Miguel. Vi bor i enrumslägenheter med pentry och balkong. I hotellets trädgård finns ett poolområde med solsängar och parasoller. Längs strandpromenaden Paséo Marítimo finns mängder av barer, kaféer och restauranger.

 

Tåg till Malaga
Torremolinos ligger bara en mil väster om Malaga, en av Europas äldsta städer, med en historia som löper 3 000 år tillbaka i tiden. Det är enkelt att på egen hand resa till solkustens största stad med pendeltåg från Torremolinos. Ett besök i Pablo Picassos födelsestad och Picassomuseet i Malagas historiska centrum rekommenderas. Intill museet ligger bodegan El Pimpi, som betraktas som Malagas äldsta bar.

Boka din resa

2022-10-15 2022-10-22 11 490 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Costa del Sol

  Vi landar på Malagas flygplats, där vår svenska färdledare möter, och reser den korta sträckan längs kusten till Torremolinos. Vi installerar oss på det välkända 70-talshotellet Bajondillo. Vår värdinna håller ett kort välkomstmöte och därefter äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Välkommen till Torremolinos

  Pulsådern i Torremolinos, den äldsta badorten på Costa del Sol, är den sju kilometer långa strandpromenaden. För att bekanta oss med omgivningen, gör vi tillsammans med vår värdinna en promenad längs stranden, från El Bajondillo, den gamla delen av Torremolinos, till båthamnen och den gamla fiskebyn La Carihuela.  

 • Dag 3. Utflykt till Sevilla med flamenco och tapas

  Andalusiens huvudstad är belägen vid Guadalquivir, Spaniens femte längsta flod. Vi gör en rundtur i den vackra och storslagna staden och ser den magnifika katedralen, de pittoreska judiska kvarteren Barrio de Santa Cruz och inte minst det imponerande torget Plaza de España. Vi besöker även Maria Luisa-parken som anlades inför världsutställningen i Sevilla år 1929.
  Sevilla betyder även tapas och eldig flamenco. Därför avslutar vi vårt besök i Sevilla med en tapaslunch under tiden som vi njuter av en flamencoshow.

 • Dag 4. Strövtåg i Gamla stan

  En ledig som du kanske vill inleda med en stärkande morgonpromenad längs Paséo Marítimo. Följer du den långa promenadvägen västerut, möts du halvvägs av en klippa som markerar var stranden byter namn, från Bajondillo till La Carihuela. Ett par kvarter upp vårt hotell ligger butikerna tätt längs Calle San Miguel. Härifrån leder smala gator och gränder genom de äldsta kvarteren i Torremolinos. Staden grundades troligen av romarna och har fått sitt namn av försvarstornet Torre de los Molinos, eller Torre de Pimentel. Mitt i detta gytter av gränder ligger det gamla tornet, som i dag är en del av Spaniens historiska arv.

 • Dag 5. En dag på stranden

  Vill du bara koppla av i solen en dag, så är förutsättningarna goda. Vårt välskötta hotell är byggt på sjuttiotalet och har ett svårslaget läge: direkt vid strandpromenaden och stranden. I trädgården finns pool med solsängar (avgift) om du inte föredrar att tillbringa några timmar på den långa inbjudande stranden.

 • Dag 6. Malaga på egen hand

  Du reser enkelt och snabbt med pendeltågen till Malaga. Stationen i Torremolinos ligger bara några hundra meter ovanför vårt hotell Bajondillo och biljetten kostar runt tjugo kronor per resa. Tågen går tre gånger i timmen och tar knappt en halvtimme. Om du tar dig in till Malagas centrala del, rekommenderar vi ett besök på Picassomuseet och ett par timmars promenad i kvarteren runt katedralen och de romerska lämningarna.

 • Dag 7. Utflykt till Frigiliana och Nerja med lunch

  En heldagstur med buss österut, till den del av kusten som kallas Costa Tropical. Vårt första besök är pittoreska Frigiliana som utsetts till Andalusiens vackraste by. Vi tar en promenad genom de vitkalkade moriska kvarteren med kullerstensgator och blommande bougainvillea.
  Mitt i en grönskande dalgång över staden Almuñécar ligger gården Venta Luciano som var tidiga med att odla tropiska frukter och grönsaker i regionen. Här bjuds vi på traditionella andalusiska smårätter (tapas) innan vi serveras olika grillade rätter. Efter lunchen beger vi oss till den vackra vita kuststaden Nerja, där vi från utsiktplatsen Balcon de Europa njuter en storslagen utsikt över Medelhavet. Du får egen tid i Nerja innan vi återvänder till Torremolinos.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost lämnar vi hotellet och Torremolinos och beger oss till flygplatsen i Malaga för hemresa.

Resans höjdpunkter

 • Skön vecka i klassiska Torremolinos
 • Nära storstaden Malaga
 • Utflykt till Sevilla med flamenco och tapas
 • Besök i Nerja och Frigiliana med lunch
 • Strandnära och välkända Hotel Bajondillo

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 15/10
Pris Från 11 490 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 2 300 kr
I priset ingår
 • Flyg från Arlanda till Malaga t/r
 • Transfer till Torremolinos t/r
 • Del i enrums studio med balkong
 • Välkomstmiddag
 • Frukost varje morgon
 • Orienteringspromenad i Torremolinos
 • Guidad utflykt till Sevilla med flamenco och tapaslunch
 • Guidad utflykt till Nerja och Frigiliana med tapaslunch
 • Lokala auktoriserade guider
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

 

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Malaga
Dag 2. Välkommen till Torremolinos
Dag 3. Utflykt till Sevilla med flamenco och tapas
Dag 4. Strövtåg i Gamla stan
Dag 5. En dag på stranden
Dag 6. Malaga på egen hand
Dag 7. Utflykt till Frigiliana och Nerja med lunch
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro.

Visum

 

Vaccination

 

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Bajondillo är ett klassiskt 3-stjärnigt lägenhetshotell, byggt 1975. Hotellet är renoverat i olika omgångar men har bevarat mycket av sin sjuttiotalscharm. Vi bor i enkelt inredda, funktionella enrumslägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum, pentry med kokplatta och kylskåp, badrum med bad/dusch/wc och hårfön, telefon, tv och balkong. Hotellet har restaurang och bar, trädgård med pool. 
  Adress: Paséo Marítima, Torremolinos.
  Telefon: +34 952 38 24 22