Översikt

Spanska trädgårdar

Med charmiga kuststaden Almuñécar som utgångspunkt utforskar vi den tropiska kusten tillsammans med SVT-journalisten Gunnel Carlson som erfaren ciceron. Vi besöker bland annat det magiska Alhambra och dess fantastiska palatsträdgård. Vi njuter även av flera vackra spanska trädgårdar med sina färgsprakande och exotiska blommar i kombination med god mat och många upplevelser.

Boka din resa

2019-03-11 2019-03-18 13 590 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka

Program

 • Vår ciceron

  Trädgårdsjournalisten och författaren Gunnel Carlson är ciceron på denna resa. När Gunnel inte medverkar i SVT1:s "Gokväll" ger hon sig gärna ut på en medlemsresa och förmedlar sina stora kunskaper om trädgårdar, kryddor och exotiska växter. Gunnel har också gett ut böcker som "Min gröna passion" och "Gunnels 100 gröna pärlor i trädgårdseuropa", där hon delar med sig av sitt trägårdstänk.

 • Dag 1. Flyg till Málaga

  Flyg till Málaga och buss-transfer (ca 1,5 timme) till sydspanska staden Almuñécar. Incheckning på lägenhetshotellet Chinasol, beläget vid San Christobal stranden med fantastisk utsikt över Medelhavet. Här möter vi vår ciceron Gunnel Carlson. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Almuñécar – Den botaniska trädgården

  Till fots lär vi känna den charmiga kuststaden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många olika folkslag har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstens gränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. Det är som att promenera i ett vackert utomhusmuseum. Vid det centrala torget Plaza Kelibia i Gamla stan smakar vi spanska tapas. Vi besöker Majuelo Park, som med sina mer än 400 exotiska träd och växter är en av Europas största botaniska trädgårdar. I utkanten av staden finner vi lämningarna efter det gamla fisksalteriet, som försåg romarna med saltfisk och fisksåsen gárum.

 • Dag 3. Alhambra och Generalife

  Granada var den Iberiska halvöns sista muslimska fäste, innan kungaparet Ferdinand och Isabella återtog Spanien. Nedanför den snöklädda bergskedjan Sierra Nevada ligger det välbevarade arkitektoniska mästerverket Alhambra, ett enastående exempel på morisk byggnadskonst. Detta sagopalats går under Unescos beskydd som världskulturarv.
  På sluttningarna strax ovanför Granadas majestätiska katedral beundrar vi parken i Generalife, med dess cypressomgärdade trädgårdar, springbrunnar och örtterrasser med lavendel, lager och timjan.

 • Dag 4. Fri dag och Flamenco

  Dagen är fri för egna aktiviteter och strövtåg. Varför inte ta en promenad längs havet på den fint anlagda strandpromenaden. Eller vila vid poolen med en kaffe och en spansk churro.
  På kvällen njuter vi av den temperamentsfyllda dans- och konstformen flamenco, som utvecklats i regionen och, har blivit en del av Andalusiens folkmusik. Vi får uppleva en sprakande show samtidigt som vi avnjuter delikata spanska specialiteter.

 • Dag 5. Málaga

  Vi åker till Málaga – Pablo Picassos födelsestad. I dessa historiska omgivningar besöker vi den imponerande trädgården Los Jardines de la Concepción, ett tropiskt paradis av exotiska växter. Senare kan du på egen hand ströva längs gågatan Calle Larios, som kantas av butiker och caféer. Eller kanske föredrar du att besöka det intressanta Picassomuseet eller Málagakatedralen, även kallad "den lilla enarmade", eftersom det ena tornet aldrig blev färdigställt. Vi kommer åter till Almuñécar under eftermiddagen.

 • Dag 6. Kittys trädgårdar

  I dag åker vi och besöker svenskfödda Kitty Harri och hennes fantastiska och unika "Sculpture Garden". Den är ett resultat av många års arbete med skulpturer, växter, träd och anlagda terrasser. En enastående utsikt över bergen och dalen (Valle Tropical) kan avnjutas från en mängd olika utsiktsplatser i parken.

 • Dag 7. Finca el Pinero

  Strax innan lunch beger vi oss till ekologiske fruktodlaren Antonio och hans familjära gård Finca el Pinero, där vi får smaka på säsongens frukter samt lokala charkuterier. Vi bjuds även på barbeque med fin utsikt över hans odlingar. Detta blir en fin avslutning på vår vecka tillsammans.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Vid lunchtid sker transfer till flygplatsen för hemresa till Stockholm respektive Köpenhamn.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda
Avresor 11/3
Pris Från 13 590 kr
Specialpris från 12 790 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk 900 kr
Detaljerade priser

Del i tvårumslägenhet med balkong, 500 kr
Garanterad havsutsikt, 500 kr

I priset ingår

• Reguljärt flyg till Málaga t/r.
• Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
• Transfer till hotellet t/r.
• Del i enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter.
• Halvpension med frukost och middag.
• Utflykter och entréer enligt program.
• Lokalguide.
• PROmedlemsresors värdinna.
• PROmedlemsresors ciceron Gunnel Carlson.

 

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18-22 grader under hösten och vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Dag-för-dag-programmet kan komma att ändras. Dock genomförs alla programpunkter.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.