Översikt

Smakernas Riviera - mellan konst och historia

Under några sköna dagar på Rivieran besöker vi det historiska vin- och kulturlandskapet i Piemonte, som är uppsatt på Unescos lista över världsarv. Vi ser de franska städerna Antibes, en favoritstad för konstnärer som Pablo Picasso och Evert Taube, och Saint-Paul de Vence där den berömde målaren Marc Chagall bodde de sista 20 åren av sitt liv. Och vi tar en promenad längs en av Europas mest berömda strandpromenader, Promenade des Anglais i Nice. Fem intressanta dagar som även inkluderar goda måltider och trivsamt umgänge.

Finale Ligure på den italienska Riviean
Vår bas under våra dagar på Rivieran är semesterorten Finale Ligure, belägen i den västra delen av Ligurien, mitt emellan städerna Genua och San Remo. Finale Ligure består av flera delar, såväl strandområden med palmkantade promenader som av charmiga byar i det liguriska inlandet. Vårt hotell ligger invid marinan Capo San Donato, längs kustvägen ett par kilometer från centrala Finale Ligure.

Program

 • Dag 1 Flyg till Nice

  Avresa med flyg från Stockholm Arlanda och redan efter tre timmar landar vi i Nice på den franska Rivieran. Här möter buss som tar oss längs kusten till vårt hotell i Finale Ligure på den italienska Rivieran. Vi installerar oss och äter gemensam middag. 

 • Dag 2 Piemonte med vinprovning

  Resans första utflykt går till Piemonte och det historiska vin- och kulturlandskapet Langhe, som är uppsatt på Unescos lista över världsarv. Här ligger Barolo, en by som givit namn till ett världens mest berömda viner. Vi ser det storslagna kuperade vinområdet och den historiska stadskärnan, med sina vackra gränder. Det finns möjlighet att besöka det interaktiva vinmuseet som ligger i Falletti-slottet. Vi avslutar turen med att besöka en vinkällare där vi får prova ett glas av det berömda vinet. 

 • Dag 3 Frankrike med konstens Antibes och Saint Paul de Vence

  I dag väntar ett besök på Côte d'Azur i Frankrike. Den eleganta staden Antibes ligger vackert vid havet och har anor från antiken. Den gamla stadskärnan består av ett labyrintiskt nät av gator, gränder och torg. Många stora konstnärer, som Pablo Picasso och Evert Taube, har sökt sig till Antibes för att inspireras av ljuset och de fantastiska vyerna.
  Inte långt från Antibes ligger Saint-Paul de Vence, en av de vackraste medeltida städerna på Côte d'Azur. Stadens strategiska läge på toppen av en kulle gjorde den till en närmast ointaglig högborg under medeltiden. Den provensalska staden har besökts av storheter som Joan Mirò, Max Ernst och Henry Matisse, men framför allt av konstnären Marc Chagall som levde i Saint-Paul de Vence under 20 år.

 • Dag 4 Nice och Villefranche på franska Rivieran

  Vi återvänder till Frankrike och den eleganta franska metropolen Nice. Blomstermarknaden, katedralen Sainte Réparate och det tidigare sätet för guvernören i Savojen är några av huvudattraktionerna. Vi gör ett besök i Cimiez-distriktet med dess romerska lämningar, parker och möjligheten att besöka Matisse-museet. 
  Från den labyrintiska gamla stadsdelen, med sina många butiker, gallerier och barer, tar vi oss till den berömda "Promenade des Anglais" som inbjuder till strövtåg och för att njuta av solen och utsikten över Medelhavet. Under återresan till Italien, besöker vi lilla eleganta Villefranche, en av Côte d’Azurs vackraste och mest charmiga städer.

 • Dag 5 Hemresa från Nice

  Vi lämnar det vackra Ligurien och påbörjar hemresan. Vårt flyg avgår från Nice flygplats under eftermiddagen och vi återkommer till Arlanda på kvällen.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 20/10
Pris Från 10 490 kr
Enkelrumstillägg 1 200 kr
I priset ingår
 • Flyg till Nice t/r
 • Transport mellan flygplats – hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel del Golfo i Finale Ligure
 • Halvpension från middag ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Besök i Piemonte
 • Vinprovning i Barolo
 • Besök i Antibes och Saint Paul de Vence
 • Besök i Nice och Villefranche
 • Auktoriserade lokala guider (guidas på engelska)
 • PRO Medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 700 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Nice.
Dag 2. Piemonte med vinprovning
Dag 3. Frankrike med konstens Antibes och Saint Paul de Vence
Dag 4. Nice och Villefranche på franska Rivieran
Dag 5. Hemresa från Nice.

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotell Del Golfo ****

  Äldre hotell, byggt under tidigt 1900-tal, med 29 rum i modern medelhavsstil, alla med utsikt mot havet. Beläget i utkanten av semesterorten Finale Ligure på den del av den italienska Rivieran som kallar Riviera delle Palme. Terrass med utsikt över Medelhavet, restaurang och bar. Modernt inredda dubbelrum med dusch/wc, luftkonditionering, minibar, hårfön, tv, telefon.

  Adress: Via Aurelia Pia 53, Finale Ligure, Italien
  Telefon: +39 019 937 6718

Boka din resa

2023-10-20 2023-10-24 10 490 kr SAS Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa