Översikt

Nyhet! Tågresa till Rimini, Adriakusten

Vart reste du på din första utlandssemester? Kanske till Rimini vid den italienska adriakusten. Rimini var under charterns barndom, på 60-talet, ett av Europas populärtaste resmål. I dag har Rimini som resmål fallit litet i glömska, men charmen finns kvar liksom stränderna och de färgglada badhytterna. Följ med oss till Rimini, på en minnesrik resa i ordets bästa bemärkelse.

Vi reser till Federico Fellinis Rimini, en av Europas mest intressanta och mest italienska badorter. Trots att Rimini försvann från de stora resekatalogerna för mer än två decennier sedan, så håller Rimini stilen. Den två mil långa sandstranden är fortfarande välskött med sina färgstarka badhytter, solstolar i perfekta rader och matchande parasoller. De många 60-talshotellen längs strandvägen känns helt rätt i sin nostalgiska retroarkitektur.

Historiska Rimini
Rimini hade sin storhetstid som charterresmål på sextiotalet. Men staden grundades redan ett par hundra år f.Kr. vilket många av stadens historiska lämningar vittnar om. Den viktigaste är Augustusbågen som restes år 27 f.Kr. för att hedra Caesar Augustus. Andra imponerande byggnader är inte minst bron Ponte di Tiberio, som trots att den är två tusen år gammal, fortfarande är i perfekt skick.

Klassisk badsemester
Denna urtypiska italienska semesterstad har massor av romerska minnesmärken och museer för den som är historiskt intresserad. Men framförallt är Rimini en semesterort av rang, med storslagna stränder, charmiga piazzor, service, shopping och allt man kan önska under en italiensk badsemester. Prisnivån i Rimini är dessutom lägre än på de numera större och namnstarkare turistorterna.

Boka din resa

2020-09-13 2020-09-22 14 990 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning till/från Köpenhamns Centralstation från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I Köpenhamn träffar du färdledaren, som medföljer under hela resan till Rimini och tillbaka. Ankomst till Hamburg och övernattning på hotell.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Italien

  Efter frukost på hotellet tar vi oss tillbaka till stationen och påbörjar vår tågresa genom Tyskland. Den fortsatta färden till Italien är en hänförande del av resan. Tågresan från Hamburg till Bologna tar 13 timmar inklusive tågbyte och uppehåll i München. Efter att ha passerat Brennerpasset stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po.

  Vi ankommer till Bolognas centralstation och reser därifrån med buss mot Adriatiska kusten och vårt resmål Rimini. Här bor vi på det lilla familjedrivna hotellet Villa Lalla, beläget i centrala Rimini. Vår färdledare håller ett kort välkomstmöte och därefter äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Orienteringspromenad

  Vår vecka i Rimini inleds med en guidad promenad i denna stilfulla och historiskt intressanta stad. Vi ser de vackra tvillingtorgen Piazza Tre Martiri och Piazza Cavour, Tiberiusbron, Augustusbågen och den gamla fiskemarkanden Antica Pescheria. Självklart strosar vi längs den breda och kilometerlånga sandstranden som är anledningen till att Rimini är italienarnas mest populära semesterort.

 • Dag 4. Marknadsdagar i Rimini

  Onsdagar och lördagar är det marknad i Rimini, med kläder och prylar i kvarteren runt torgen Piazza Cavour och Piazza Tre Martiri. Vill du inte köpa något, så är folklivet och kommersen i sig ett nöje att beskåda.

 • Dag 5. Utflykt till San Marino

  När vi reser upp till republiken San Marino, så lämnar vi tillfälligt Europeiska unionen. Denna mikrostat har ett spektakulärt läge, inbäddad i bergen nära Adriatiska havet och helt omslutet av Italien. Huvudstaden San Marino, med sin labyrint av medeltida gator, återfinns på Unescos lista över världsarv. Från vakttornen och piazzorna är utsikten över den omgivande landsbygden storslagen. San Marino är Europas tredje minsta stat, bara Vatikanen och Monaco är mindre. Det är också världens äldsta republik, som grundades på 300-talet av den helige Marinus. Och landets invånare, kallade sanmarinesare, är mycket stolta över sitt lilla land.

 • Dag 6. Njut av italienskt vardagsliv

  Rimini var ett semesterparadis för oss svenskar redan på 60-talet, och för de allra flesta betyder Rimini fortfarande sol, bad och strandliv. Men förutom stränderna finns här en livlig hamn, utmärkt shopping, restauranger och barer. Passa på att insupa atmosfären i denna färgstarka stad. Slå dig ned på ett kafé och njut av folklivet och den italienska vardagen.

 • Dag 7. Egna strövtåg i Rimini

  Vill du se mer av Rimini, kan du till exempel ta en promenad från hotellet och gå mot tågstationen. Här ligger katedralen Tempio Malatestiano med sin imponerande marmorfasad. Katedralen är öppen dagligen och det är fri entré. Missade du marknadsdagen i onsdags, så får du en ny chans idag.

 • Dag 8. Utflykt till vingård med vinprovning

  Den familjedrivna vingården Tenuta Santini skapades av två bröder på 60-talet. Vi får en guidad visning av gården, som ligger mellan havet och mikrostaten San Marino. Tenuta Santini producerar främst viner av den klassiska italienska druvan Sangiovese. Vi får möjlighet att prova några av gårdens viner tillsammans med lättare tilltugg.

 • Dag 9. Tåg från Bologna till Hamburg

  Tidig avresa från Rimini till Bologna varifrån tåget till München avgår på morgonen. Vi reser genom städerna Verona, Trento och Bolzano i Sydtyrolen. Efter att passerat Brennerpasset kommer vi in i Österrike och ser städerna Innsbruck och Kufstein genom tågfönstret. I München byter vi tåg och fortsätter mot Hamburg där vi övernattar.

 • Dag 10. Tåg till Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige. 

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 13/9
Pris Från 14 990 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 3 400 kr
Detaljerade priser

Balkong 400 kr

I priset ingår
 • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
 • Del i dubbelrum i Rimini, 7 nätter
 • Halvpension i Italien exkl. dryck
 • Utflykt, guidad promend i Rimini
 • Utflykt med buss till San Marino
 • Utflykt med buss till vingård med vinprovning
 • Lokala auktoriserade guider
 • PRO medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

PROMEDLEMSRESORS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med PROmedlemsresor, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har PROmedlemsresors tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tågresa Sverige–Köpenhamn–Hamburg.
Dag 2. Tågresa Hamburg–Italien.
Dag 3. Orienteringspromenad
Dag 4. Marknadsdag i Rimini
Dag 5. Utflykt till San Marino 
Dag 6. Njut av italienskt vardagsliv 
Dag 7. Egna strövtåg i Rimini
Dag 8. Utflykt till vingård med vinprovning
Dag 9. Tågresa Bologna–Hamburg.
Dag 10. Tågresa Hamburg–Köpenhamn–Sverige.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Villa Lalla ***

  Hotel Villa Lalla ***. Familjedrivet och charmigt litet hotell byggt 1973. Mycket centralt läge, nära stranden och marinan. Tio minuters promenad till Riminis historiska centrum. Små rum med bad eller dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering, wi-fi. Balkong som tillval.
  Restaurang för frukost och middag. Lobby och liten terrass.
  Adress: Viale Vittorio Veneto 22, Rimini, Italien
  Telefon: +39 0541 55155