Översikt

Mallorca i mandelblommens tid

Februari anses vara bästa månaden för att insupa de ljuvliga vyerna av trädens blommor, och då reser vi till Mallorca. Med sina sju miljoner mandelträd bjuder ön på en naturupplevelse utöver det vanliga i blomstringstid. Vi bor i trevliga småstaden Santa Ponsa, på fräscha hotell Punta del Mar, vackert beläget på klipporna med promenadavstånd till centrum. Härifrån gör vi härliga utflykter runt om på ön. Vi vandrar genom stora fält av mandelträd, provar viner på en vingård och besöker små undangömda bykrogar. Så varmt välkommen till Mallorca och detta oförglömliga äventyr!

Uppskattade PRO färdledare
Vår mycket uppskattade färdledare är sedan många år boende på Mallorca och känner sin ö ”utan och innan”. Strövtågen är mycket lätta, men du bör ändå kunna gå lite längre sträckor. På en del passager är terrängen lite kuperad med stenigt underlag. En del passager i terrängen är lite kuperad med stenigt underlag så du behöver ett par skor som är bekväma och väl ingångna.

Program

 • Dag 1. Ankomst till Palma

  Kort transport till Santa Ponsa (ca 25 min) och vårt hotell Punta del Mar****. Välkomstträff och orienteringstur till fots i närområdet.

 • Dag 2. Es Capdella

  Vi tar taxi till staden Paguera varifrån vi startar dagens promenad upp till den pittoreska byn Es Capdella. Vi strövar genom landskap med mandelträd, olivträd och Johannesört och passerar det imponerande godset Son Vic vell, innan vi når Es Capdella med sina stenhus och citrusträd inne i byn. Här intas lunch på bykrogen innan vi återvänder med taxi till Santa Ponsa. Dagens strövtåg är cirka 4 km. 

 • Dag 3. Halvdag längs västkusten

  Vi åker buss till den exklusiva orten Puerto de Andratx som ligger på Mallorcas sydvästra kust. Där intar vi förmiddagskaffe i hamnen innan vi fortsätter längs västkusten. Vi följer den spektakulära vägen Serra de Tramuntana nära naturen och vi kör genom små pittoreska byar och njuter av den hänförande utsikten. På hemvägen gör vi ett stopp i Esporles.        

 • Dag 4. Fri dag

  Dagen är till egen disposition, för att smälta alla intryck och för eventuell shopping av inhemska delikatesser och souvenirer att ta med hem. Det finns denna dag även möjlighet att åka in till huvudstaden Palma på egen hand. Vår färdledare hjälper gärna till med tips och råd.

 • Dag 5. Raixa och Buñola

  I Buñola, 15 km nordväst om Palma, ligger Possessio La Raixa. Ett imponerande gods med anor från arabtiden. Vi promenerar runt i parken under de blomstrande mandelträden och besöker godset som idag tillhör Consell de Mallorca. Därefter gör vi en mysig vandring genom Buñola och gör ett stopp på Villa Francisca, en fantastisk vacker modernistisk villa. Där får vi se oss omkring och blir bjudna på nypressad apelsinjuice. Vi avslutar turen med att äta lunch på den lokala bykrogen och tar med oss många fina intryck från Mallorcas landsbygd.

 • Dag 6. Fri dag

  Den här dagen kan man njuta av egen tid i Santa Ponsa, gå på egna strövtåg eller varför inte en behandling i hotellets lilla SPA-avdelning mot tillägg.

 • Dag 7. Vingården Ramanya

  Idag beger vi oss till det klassiska vindistriktet Santa Maria, där naturen är bedövande vacker. Här ligger några av Mallorcas mest berömda vingårdar. Vi besöker den familjeägda Bodega Ramanya, som förutom att framställa utmärkta viner, har ett museum med forna tiders jordbruksredskap. Vi får en mycket intressant visning runt på gården och allt avslutas med vinprovning på familjens terrass.   

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet och sedan buss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien. 

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 10/2 och 17/2
Pris Från 12 990 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 2 200 kr
I priset ingår
 • Flyg till Palma t/r
 • Busstransfer till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Punta del Mar****
 • Sju frukostar på hotellet
 • Två luncher enligt program
 • Sju middagar på hotellet
 • Vinprovning med tilltugg
 • Rundvandring i Santa Ponsa
 • Utflykter och strövtåg enligt program
 • PRO Medlemsresor färdledare
I priset ingår ej

Dricks ingår ej i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resesätt SAS
Valuta

Euro.

Resans karaktär

Strövtågen är mycket lätta, men du bör ändå ha vana att gå lite längre sträckor. Delar av terrängen är lite kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ett par skor som är bekväma och väl ingångna.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Sentido Punta del Mar, Santa Ponsa ****

  Fräscht, nyligen renoverat hotell som vänder sig till en vuxen publik (åldergräns på 16 år). Lugnt läge i Santa Ponsa, på klipporna med utsikt över havet. 500 meter till affärer, restauranger och barer. Cirka 1 km till Santa Ponsas centrum. Utomhus poolområde med ej uppvärmda pooler. Uppvärmd inomhuspool kan användas under de kallare månaderna. På hotellet finns restaurang, bar och café. Hotellets SPA-avdelning och gym får användas gratis av hotellets gäster. Dock kostar behandlingar samt vissa aktiviteter extra.

  RUMMEN. Smakfullt, ljusa och fräscha möblerade rum med trägolv. Utrustade med satellit-TV, telefon, minikylskåp, vattenkokare, säkerhetsfack mot avgift, trådlöst internet, luftkonditionering och badrum med dusch. Alla rum har balkong med havsutsikt.

Boka din resa

2024-02-10 2024-02-17 12 990 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-02-10 2024-02-17 13 790 kr SAS Köpenhamn 1 Boka resa
2024-02-17 2024-02-24 12 990 kr SAS Stockholm/Arlanda 5 Boka resa
2024-02-17 2024-02-24 13 790 kr SAS Köpenhamn Väntelista Förfrågan
2024-02-17 2024-02-24 14 790 kr SAS Göteborg 2 Boka resa