Översikt

Mallorca i mandelblomstringstid

Februari anses vara bästa månaden för att insupa de ljuvliga vyerna av trädens blommor, och då reser vi till Mallorca. Med sina sju miljoner mandelträd bjuder ön på en naturupplevelse utöver det vanliga i blomstringstid. Vi bor i trevliga småstaden Santa Ponsa, på fräscha hotell Punta del Mar, vackert beläget på klipporna med promenadavstånd till centrum. Härifrån gör vi härliga utflykter i väster- som österled. Vi vandrar genom stora fält av mandelträd, provar viner på en ekologisk vingård, besöker fiskebyar och små undangömda bykrogar.

UPPSKATTADE PRO-FÄRDLEDARE Våra mycket uppskattade färdledare är sedan många år boende på Mallorca och känner sin ö "utan och innan". Strövtågen graderas som lätta, men du bör ändå kunna gå lite längre sträckor. På en del passager är terrängen lite kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ett par skor som är bekväma och väl ingångna.

Boka din resa

2019-02-11 2019-02-18 9 890 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Ankomst till Palma

  Kort transfer till Santa Ponsa (ca 30 min) och vårt hotell Punta del Mar****. Välkomstträff och orienteringstur till fots i närområdet.

 • Dag 2. Utflykt till es Capdella

  Vi tar taxi till den pittoreska byn Es Capdella, där vi vandrar genom vidsträckta dalar med mandelträd, med kurs mot godset Finca de Galatzo, en enkel vandring på ca tre timmar. Lunch intas på bykrogen i Es Capdella. Därefter tar vi taxi tillbaka till Santa Ponsa.

 • Dag 3. Strövtåg

  Dagens strövtåg går längs kommunens Passeig de Calvia, en skön vandringsled utmed stora odlingar av mandelträd ned till lyxbåtshamnen Porto Portals. Där kan vi ta förmiddagskaffe och beundra alla de traditionella båtar som guppar vid kaj. Halvdagsutflykt.

 • Dag 4. Fri dag

  Dagen är till egen disposition, för att smälta alla intryck och för eventuell shopping av inhemska delikatesser och souvenirer att ta med hem. Färdledarna kan även ge förslag om flera trevliga ställen att besöka om önskemål finns.

 • Dag 5. Utflykt Till Sant Salvador

  Vår buss tar oss över slättlandet österut. Här besöker vi Finca Son Sureda Ric, som är en ekologisk vingård strax utanför Manacor. Gårdsägaren hälsar oss välkomna och tar oss på en guidad rundvisning, som avslutas med en enklare måltid, och till det husets vin som intas på terrassen. Vårt nästa mål blir Sant Salvador, 500 m ö.h. med utsikt över hela östkusten. Dagen avslutas i charmerande fiskebyn Cala Figuera, där tiden verkar ha stått stilla.

 • Dag 6. Fri dag

  Den här dagen kan man njuta av egen tid i Santa Ponsa, gå på egna strövtåg eller varför inte en behandling i hotellets lilla SPA-avdelning mot tillägg.

 • Dag 7. Utflykt till Palma

  Ett besök i vackra Palma är ett måste. Vi åker lokalbuss, till Plaza España. I denna Balearernas charmiga huvudstad, ordnas på förmiddagen en tre timmars "historisk vandring" som avslutas med besök i den mäktiga katedralen, La Seu. Eftermiddagen är fri för lunch och shopping för de som önskar, innan hemfärd till Santa Ponsa med lokalbuss.

 • Dag 8. Hemresa

  Buss till flygplatsen och returflyg till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda
Avresor 11/2
Pris Från 9 890 kr
Specialpris 8 990 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Dubelrum för eget bruk, 1 800 kr
I priset ingår

• Flyg till Palma t/r.
• Busstransfer till hotellet t/r.
• Del i dubbelrum på Punta del Mar.
• 7 frukost på hotellet.
• 2 luncher enligt program.
• 7 middagar på hotellet.
• Rundtur i Santa Ponsa.
• Vandringar och utflykter enligt program.
• PROmedlemsresor färdledare.

I priset ingår ej

Dricks ingår ej i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Sentido Punta del Mar, Santa Ponsa ****

  Fräscht, nyligen renoverat hotell som vänder sig till en vuxen publik (åldergräns på 16 år). Lugnt läge i Santa Ponsa, på klipporna med utsikt över havet. 500 meter till affärer, restauranger och barer. Cirka 1 km till Santa Ponsas centrum. Utomhus poolområde med ej uppvärmda pooler. Uppvärmd inomhuspool kan användas under de kallare månaderna. På hotellet finns restaurang, bar och café. Hotellets SPA-avdelning och gym får användas gratis av hotellets gäster. Dock kostar behandlingar samt vissa aktiviteter extra.

  RUMMEN. Smakfullt, ljusa och fräscha möblerade rum med trägolv. Utrustade med satellit-TV, telefon, minikylskåp, vattenkokare, säkerhetsfack mot avgift, trådlöst internet, luftkonditionering och badrum med dusch. Alla rum har balkong med havsutsikt.