Översikt

Costa Dorada i Katalonien

Den katalanska kusten Costa Dorada, med sina gyllengula sandstränder, sträcker sig från Barcelona i norr ner till Spaniens största flod Ebro, som här har sitt utlopp i Medelhavet. Mitt på Costa Dorada ligger tvillingstäderna Cambrils och Salou, två av Kataloniens mest eftertraktade semesterorter. Följ med oss hit! Under en skön sensommarvecka hinner du besöka Barcelona och den romerska staden Tarragona, prova cava direkt hos vinproducenten, spela en runda boule och njuta av sköna promenader längs vattenbrynet.

Cambrils och Salou – två guldkorn på den Gyllene kusten
Tvillingstäderna Cambrils och Salou är två av Kataloniens populäraste semesterorter. Här finns långgrunda stränder, livliga shoppingstråk med en lång rad butiker och barer, och restauranger som serverar allt från tapas till skaldjur och dagsfärsk fisk.
Det modernare Salou är mer eller mindre sammanvuxen med den forna fiskebyn Cambrils vars gamla kvarter ligger en kilometer från havet, på promenadavstånd från den moderna marinan. Stränderna i och runt Salou och Cambrils är långa, breda och gyllengula. De flesta av dessa stränder sluttar svagt ut i havet vilket ger perfekta badförhållanden för vuxna, som älskar att strosa längs strandkanten och känna vågorna rulla över tårna.

 

Program

 • Dag 1 Flyg till Barcelona

  Ankomst med flyg till Barcelona. Från flygplatsen beger vi oss med buss söderut, mot Costa Dorada, restid ca 90 minuter. Vårt hotell är beläget hundra meter från stranden, mitt emellan Salou och Cambrils. Vi installerar oss och äter gemensamt middag.

 • Dag 2 Promenad längs havet

  Efter frukost bekantar vi oss med vårt hotell och de många faciliteterna. Därefter gör vi en gemensam promenad längs stranden. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, eller varför inte bara njuta av värmen i en solstol. 

 • Dag 3 Romarstaden Tarragona

  En av resans höjdpunkter är besöket i världsarvsstaden Tarragona, på romartiden den viktigaste staden, och huvudstad, för de romerska besittningarna på den iberiska halvön. Tarragona är Costa Doradas största stad och har imponerande fornlämningar från den romerska tiden. I staden finns arkeologiska lämningar som en stor antik amfiteater, byggd bara några meter från havet, och den romerska akvedukten Pont del Diable. Många av de arkeologiska fynden, som hittats i den gamla romarstaden, kan ses på det arkeologiska muséet i Tarragona. Regionen Tarragona är dessutom berömd för sin produktion av hasselnötter. Om dessa nötter givit namn åt den klassiska chokladen Tarragona är dock osäkert. 

 • Dag 4 Boule för hela slanten

  Kärt spel har många namn. Det vi i Sverige kallar boule, heter i Spanien petanca. Vi tar lokalbussen till den lokala klubben ”Club de Petanca” i Salou, där vi utmanar varandra i den ädla och alltmer populära sporten. Har du aldrig provat att spela boule, får du en snabbkurs – och vi vågar nästan lova att du blir fast.  

 • Dag 5 Vi provar Cava, Spaniens berömda mousserande vin

  Vi befinner oss nära ett av Spanien främsta vinområden, och här har vin odlats sedan mer än två tusen år. Regionen är även centrum för produktionen av cava, Spaniens berömda mousserande vin. I dag besöker vi en vingård och får, efter en guidad rundvandring, prova det berömda vinet. 

 • Dag 6 Ledig dag

  Det finns många möjligheter till egna utflykter med lokal trafik. Exempelvis till den botaniska trädgården Parc Samà som ligger fem kilometer från centrala Cambrils, lokalbussen dit tar tio minuter. Parken skapades på 1800-talet och den stora trädgården innehåller mer än tusen arter av flora och fauna. 

 • Dag 7 Eget strövtåg i Cambrils

  Cambrils centrum ligger ett par kilometer från vårt hotell. Kanske lockar till en shoppingrunda, eller ett strövtåg på egen hand, vilket kan bli en trivsam avslutning på vår vecka. Varför inte ett besök i Mercat Municipal, stadens marknadsplats från 1920-talet, med sitt färgstarka utbud av färska grönsaker, nyfångad fisk och säsongens frukter. Är du intresserad av stadens historia, kan du besöka borgen och museet som båda är av stort kulturellt och historiskt intresse. Som final på dagen, kanske en stund i en solstol på stranden innan vi gör oss redo för kvällen middag. 

 • Dag 8 Barcelona stadsrundtur – hemresa

  Efter en avslutande frukost på hotellet beger vi oss mot Barcelona, Spaniens näst största stad, efter Madrid. Här möter vi vår lokala guide som under några timmar skall visa oss de viktigaste delarna av denna storstad. Vi får se välkända platser som Las Ramblas, de gamla judiska kvarteren, Plaza de San Jaime och Plaza de Catalunya och vi ser Sagrada Familia från utsidan. Tid för lunch på egen hand i Barcelona. Därefter beger vi oss under eftermiddagen ut till flygplatsen och förbereder oss för hemresan.

Resans höjdpunkter

 • Badliv vid en av Spaniens finaste stränder
 • Besök i den vackra romarstaden Tarragona
 • Vi provar det mousserande vinet Cava
 • Prova att spela boule
 • Rundtur i storslagna Barcelona

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn
Avresor 22/9
Pris Från 10 490 kr
Enkelrumstillägg 1 500 kr
I priset ingår
 • Flyg till Barcelona t/r
 • Transport mellan flygplats – hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Best Cambrils, 7 nätter
 • Halvpension från middag ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Guidad utflykt till Tarragona
 • Boulespel i Salou
 • Guidad utflykt till vingård med provning av Cava
 • Guidad utflykt i Barcelona
 • Auktoriserade lokala guider i Spanien (guidas på engelska)
 • PRO Medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Barcelona, buss till Costa Dorada
Dag 2. Promenad längs havet
Dag 3. Romarstaden Tarragona
Dag 4. Boule för hela slanten
Dag 5. Vi provar Cava, Spaniens berömda mousserande vin
Dag 6. Ledig dag 
Dag 7. Eget strövtåg i Cambrils
Dag 8.Stadsrundtur i Barcelona - Hemresa

Resesätt SAS

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Best Cambrils ****

  Hotel Best Cambrils ****. Stor hotellanläggning belägen nära stranden mitt emellan Salou och Cambrils. Inom anläggningen poolområde med solterrass, gym. Kvällsunderhållning.
  Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering, kassafack, balkong.
  Adress: Avenida Diputació 141, Cambrils, Spanien
  Telefon: +34 977 36 42 83

Boka din resa

2023-09-22 2023-09-29 10 490 kr SAS Stockholm, Arlanda Väntelista Förfrågan
2023-09-22 2023-09-29 10 490 kr SAS Köpenhamn Väntelista Förfrågan