Översikt

Charmiga Terracina med utflykter

I den charmerande semesterstaden Terracina, belägen mittemellan Rom och Neapel, upplever vi italienskt vardagsliv i ordets bästa bemärkelse. Här dominerar stranden, havet och den trivsamma atmosfären stadsbilden med mängder av restauranger, barer och kaféer. Vi strosar gärna längs den långa och inbjudande strandpromenaden, vackert inbäddad av väldoftande pinjeträd och blommor, och stannar till vid en bar för ett glas vin eller en glass och bara njuter av folklivet.

Detta är en historisk men mycket levande fiskestad där de många båtarna landar sina fångster i fiskehamnen. I den charmfulla stadskärnan finns gott om trevliga restauranger, barer och serveringar. Att ta en morgonpromenad längs kajerna nere i hamnen är för Terracinaborna lika självklart som kvällspromenaden utmed den 5 km långa strandpromenaden.
Högt över Terracina tronar ruinerna av ett Jupitertempel med anor från antiken. Faktum är att staden rymmer flera antika lämningar; man har bland annat funnit romerska mosaikgolv, och den imponerande domkyrkan är troligen byggd ovanpå ett tempel från kejsare Augustus tid.

Terracina är ett semesterparadis för romare och napolitaner och sedan sextiotalet en favorit bland oss svenskar. Detta är en genuint trivsam småstad med en historik som sträcker sig långt tillbaka till tiden då grekerna från Sparta lade grunden varefter staden blev en romersk koloni på 300-talet f Kr.
Katedralen, som är mer än tusen år gammal, är väl värd att besökas och dess torg betraktas som ett av de vackraste i hela Italien. Vi missar heller inte att ta några steg på den berömda vägen Via Appia som härstammar ända från 300-talet. Veckan i charmiga Terracina ger dig fina reseminnen i ett behagligt tempo. Vi gör en rundtur i den gamla staden, besöker den vackra konstnärs-staden Sperlonga och får se hur den italienska osten mozzarella tillverkas. Vi missar heller inte marknaden i Terracina på torsdagen, välbesökt av både turister och lokalbefolkningen.

Boka din resa

2018-05-19 2018-05-26 8 700 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Ankomst till Rom

  Transfer med buss till Terracina, ca 1,5 tim. Gemensam middag på lokal restaurang, belägen 10 min promenad från hotellet.

 • Dag 2. Välkommen till Terracina

  Frukost är inkluderat varje morgon. Eftersom det är söndag inleder vi veckan med en ledig dag. Våra rum är alla utrustade med ett litet pentry, så att man bekvämt kan tillreda en enkel lunch eller middag att avnjuta på den egna terrassen eller balkongen. Några minuters promenad från hotellet ligger en välsorterad matbutik.

 • Dag 3. Terracina och Sperlonga

  Efter frukost gör vi en rundtur med buss i Terracina, med besök i den gamla stadsdelen och Jupitertemplet. Några mil söderut ligger Sperlonga, en pittoresk stad med vitkalkade gränder. Vi ser resterna av kejsar Tiberius berömda sommarpalats. Vi återvänder till Terracina. På kvällen kanske en promenad längs stranden i solnedgången lockar?

 • Dag 4. Ledig dag

  Frukost på hotellet. Dagen är fri för shopping, avkoppling eller egna strövtåg. Vår färdledare bidrar gärna med tips om vad som finns att se och göra.

 • Dag 5. Utflykt till mozzarellafarm

  Mozzarella förekom i det italienska köket redan för 500 år sedan. Dagens utflykt går till en mozzarellafarm i byn Fondi, några km in i landet. Här får vi lära oss hur den världsberömda färskosten tillverkas.

 • Dag 6. Marknad i Terracina

  Det är torsdag och det betyder marknadsdag i Terracina! En av huvudgatorna stängs av för trafik och här kan du fynda allt mellan himmel och jord, oftast till riktigt bra priser.

 • Dag 7. Egen tid i Terracina

  Passa på att njuta av denna charmerande stad. Följ strandpromenaden in till centrum och slå dig ned på någon av de många uteserveringarna. När du sitter här, tillsammans med stadsbor och sommargäster från Rom eller Neapel, känner du verkligen att du är i Italien.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Utcheckning och tidig avresa med buss till flygplatsen i Rom för returflyg till Stockholm.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 19/5
Pris Från 8 700 kr
Specialpris 7 995 PRO-medlem
Enkelrumstillägg 1 900 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Rom t/r
 • Transfer från flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum, 7 nätter.
 • Frukostbuffé på hotellet varje morgon
 • Välkomstmiddag med dryck
 • Halvdagsutflykt i Terracina och till Sperlonga
 • Halvdagsutflykt till mozzarellafarm
 • Svensktalande guide på utflykterna
 • PROmedlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resplan

DAG 1. Resa till Terracina. Middag.
DAG 2. Välkommen till Terracina
DAG 3. Utflykt i Terracina och till Sperlonga
DAG 4. Ledig dag
DAG 5. Utflykt till mozzarellafarm i Fondi.
DAG 6. Marknad i Terracina.
DAG 7. Ledig dag.
DAG 8. Hemresa.

Resesätt Norwegian
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • HOTEL POSEIDON *** ligger 50 meter från stranden och knappt 2 km längs strandpromenaden till centrum. Reception, lobby, bar. Poolområdet har bekväma solstolar med parasoll, swimmingpool. I närheten av hotellet finns ett litet shoppingcentrum med livsmedelsbutik, apotek, restauranger och barer. Strandpromenaden, som ligger ett stenkast från hotellet, bjuder på ett pärlband av restauranger och barer.  Det lilla hotellet har 46 rum, ca 16 m², med kokskåp, badrum med dusch och wc, hårfön, telefon, satellit-TV, kassaskåp samt möblerad balkong eller markterras