Översikt

Nyhet! Benidorm, Costa Blanca 8 dagar

Minns du Benidorm? – en klassisk replik ur filmen Sällskapsresan. Under 60-talet var Benidorm en av Spaniens populäraste semesterorter, tack vare milda vintrar och generösa stränder. Denna klassiska badort tappade litet av sin glans under åttio- och nittiotalen, men har likt en fågel Fenix rest sig och är, framförallt i eftersäsong, åter ett av Medelhavets mest uppskattade och prisvärda resmål. Inte minst bland fullvuxna, som värdesätter ett behagligt klimat och långa promenader längs solvarma stränder.

Benidorm har varit turistort för spanjorer sedan mitten av 20-talet, men var före det ett enkelt fiskeläge. Grunden till Benidorms framtid, som stor turistort, lades i början av sextiotalet då de spanska myndigheterna beslöt att satsa på de nya charterkunderna, samt att man för första gången i det katolska Spanien tillät kvinnor att bära bikini på stränderna.

Skyskrapor och tapasbarer
Benidorms berömda skyline, som breder ut sig längs de två långa stränderna, har i media liknats vid ett Dubai i Europa. Benidorms nya landmärke, skyskrapan In Tempo, har två gyllene torn som krönts med en diamantliknande topp, och är med sina 200 meter ett av Europas högsta bostadshus. Mellan de stora stränderna ligger centrum och den gamla stadsdelen, med mer karaktäristisk bebyggelse och inbjudande tapasbarer.

Benidorm vänder ansiktet mot söder
Staden består av flera delar och erbjuder tre stränder. De två stora är Poniente, soluppgångens strand, och Levante, solnedgångens strand. Stränderna förbinds av en lång strandpromenad. Däremellan ligger Gamla stan som ett smycke med sin strand Mal Pas. Benidorms stränder räknas till de bästa i Europa. Den östra stranden är belägen mitt i pulsen och är den livligare av de två, kantad av en lång, bred strandpromenad. Vi har valt att bo vid Ponientestranden, som är mer avspänd och mer spansk i sin karaktär.

Solsäkert och prisvärt
Det senaste decenniet har mycket hänt på Costa Blanca i allmänhet, och i kustens viktigaste turistort i synnerhet. Solen och klimatet är fortfarande de viktigaste tillgångarna. Men det pågår en ständig anpassning till vad dagens besökare efterfrågar. Inte minst gäller det alla oss, som reste till Benidorm i charterns barndom, och som nu återvänder för att njuta av värmen och servicen i ett av Medelhavets mest solsäkra resmål.

Boka din resa

2020-10-29 2020-11-05 9 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa
2020-11-05 2020-11-12 9 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Alicante

  Vi landar på Alicantes flygplats, där vår svenska värdinna möter, och reser med buss längs Costa Blanca-kusten till Benidorm. Här bor vi på det välkända 70-talshotellet Poseidon Playa, beläget invid strandpromenaden. Vår värdinna håller ett kort välkomstmöte och därefter äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Välkommen till Benidorm

  Benidorm är uppbyggd vi de två dominerande stränderna Poniente och Levante. För att bekanta oss med staden, i synnerhet utbudet längs strandpromenaden, går vi gemensamt från hotellet, längs Ponientestranden, via utsiktsplatsen vid Balcon del Mediterraneo, till Levantestranden. Strandvägen är ett populärt strög för såväl seniorer som barnfamiljer. Inte enbart för långa härliga promenader, utan även som mål för en kaffepaus eller lunch på någon av de många spanska restauranger och barer som finns utmed Playa Poniente.

 • Dag 3. Utflykt till Alicante

  Vi besöker Alicante, Spaniens åttonde största stad och huvudstad på Costa Blanca. Alicante har en spännande historia; staden grundades av greker, erövrades av romarna och senare morerna för att under 1300-talet införlivas i kungariket Aragonien. Vi ser stadens stolta landmärke, slottet Santa Barbara, en av Europas äldsta medeltida fästningar. Vi gör självklart en promenad längs den långa Paseo de la Esplanada, med sina palmer och vackra mosaik.

  Eftersom Alicante är en viktig hamnstad, besöker vi även det marina museet med en specialutställning om Volvo Ocean Race. Det blir tid för lunch, shopping och strövtåg på egen hand.

 • Dag 4. Balcon del Mediterraneo

  Dagen är ledig. Passa på att promenera till utsiktsplatsen vid Balcon del Mediterraneo. Belägen mellan stränderna Poniente och Levante, har detta blivit en symbol för Benidorm. Härifrån har du en storslagen utsikt över stadens stränder.

 • Dag 5. Tapas i Gamla stan

  Om du inte väljer att tillbringa dagen vid poolen eller på stranden, kanske ett nytt besök i Gamla stan lockar. I kvarteren runt Calle Santo Domingo, med sina kullerstensgator och pittoreska torg,finns flera tapasbarer och de bästa restaurangerna om du är sugen på traditionell spansk mat.

 • Dag 6. Utflykt till Guadalest

  Vi reser till Guadalest, en idyllisk och högt belägen by med stort historiskt och kulturellt värde. Här gör vi en guidad promenad i dess medeltida centrum med sin moriska borg och storslagna utsikt över landskapet. Vi besöker Casa Orduña, en praktfull villa från 1600-talet. Vi ser även det mycket originella Miniatyrmuseet med en samling konstverk, som enbart kan ses med mycket kraftfulla förstoringsglas. Tid även för egna strövtåg i den charmerande byn innan vi återvänder till Benidorm.

 • Dag 7. Ledig dag – egen utflykt till Albir eller Altea

  Vill du se mer av Costa Blanca, kan du enkelt ta buss från Benidorm till Albir. I denna charmiga, litet sömning småstad möts du av ett behagligt lugn. Längs den långa inbjudande strandpromenaden, Paseo de las Estrellas, kan du ta dig vidare till grannbyn Altea på en halvtimme. Överallt längs vägen finns barer och restauranger där färsk fick och skaldjur, liksom lokalt producerade ostar och skinkor, står på menyn.

 • Dag 8. Hemresa

  Om du inte valt att stanna en extra vecka, lämnar vi hotellet och Benidorm och beger oss till flygplatsen i Alicante för hemresa.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 29/10 och 5/11
Pris Från 9 990 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1 300 kr
I priset ingår
 • Flyg till Alicante t/r
 • Transfer till Benidorm
 • Del i dubbelrum med balkong
 • Halvpension med frukost och middagsbuffé exkl. dryck
 • Guidad promenad i Benidorm
 • Guidad utflykt till Alicante
 • Guidad utflykt till Guadalest
 • Lokala auktoriserade guider
 • PRO medlemsresors värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Alicante
Dag 2. Välkommen till Benidorm
Dag 3. Utflykt till Alicante
Dag 4. Balcon del Mediterraneo
Dag 5. Tapasi Gamla stan
Dag 6. Utflykt till Guadalest
Dag 7. Ledig dag, utflykt till Albir eller Altea
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Klimat

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotel Poseidon Playa ***

  Hotel Poseidon Playa *** byggdes i slutet av 60-talet och renoverades 2015. Beläget invid strandpromenaden, till Ponientestranden är det knappt hundra meter. Poolområde med solmöbler, matsal och barer. Dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön, wi-fi, luftkonditionering, satellit-tv. Kassafack kan hyras. Alla rum med balkong och utsikt mot havet.

  Adress: Av. de Racharel 1, Benidorm, Spanien
  Telefon: +34 965 85 48 50