Översikt

Tågrundresa till Prag

En av Europas vackraste huvudstäder

Att ta tåget till Prag är ett klassiskt sätt att resa, där själva förflyttningen i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen. Under tiden som vi reser, har vi tid att samtala med medresenärerna, ta en bensträckare, beställa något gott i restaurangvagnen eller bara luta oss tillbaka och njuta av landskapet som passerar. Vår tågresa startar redan från hemorten och går genom Danmark och Tyskland till Tjeckiens huvudstad. Kompositörer, konstnärer och författare har i alla tider dragits till Prag, av många ansedd som den vackraste juvelen bland Europas huvudstäder. Upplev den sällsamma atmosfären i den gyllene staden vid floden Moldau med oss! Vi ser det bästa av Prag och får dessutom en natt i Hamburg som start och avslutning på resan.   

PRAG är staden som har allt! Hela Gamla stan är erkänd som världsarv och kulturminne av Unesco. Under dagarna i Prag ser vi överdådig arkitektur varvat med judiska kvarter, smyckade broar och promenadstråk. Vår unika tågrundresa avrundas med en kvällskryssning med middag under broarna på floden Moldau.

Boka din resa

2018-10-06 2018-10-12 11 300 kr Tåg 5+ Boka

Program

 • Dag 1 Tåg från Sverige till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn – ange önskad avreseort när du bokar resan. Från Köpenhamn reser vi första sträckan till Hamburg dit vi ankommer under kvällen. Övernattning på hotell, beläget på kort gångavstånd från centralstationen. 

 • Dag 2 Tågresa till Prag

  Efter en tidig frukost på hotellet i Hamburg, tar vi tåget direkt till Prag, dit vi ankommer under eftermiddagen. Buss till vårt hotell fr incheckning. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

 • Dag 3 Stadspromenad

  Under förmiddagen tar vår skandinavisktalande guide oss med på en promenad längs gränderna i den charmiga Gamla stan. Här ser vi det välkända Astronomiska uret på Rådhusets vägg, statyn av reformatorn Jan Hus samt kyrkan där den danske astronomen Tycho Brahe är begravd. Resten av dagen och kvällen disponeras på egen hand.

   

 • Dag 4 Pragborgen

  Vår guide följer med oss över Moldaus västra flodbank till slottsområdet Hradcany och den imponerande Pragborgen. Den forna kungaborgen är i sig själv en av stadsdelarna i Prag och utgörs av ett flertal byggnader från olika tidsepoker. Här ser vi den mäktiga St. Vituskatedralen - Prags domkyrka - som sträcker sina spiror högt mot skyn, samt den Gyllene Gränden med sina vackra, färgglada små hus och byggnader. Författaren Franz Kafka bodde i ett av husen under en del av sitt liv. Vi promenerar tillbaka till hotellet via Gamla stan. Eftermiddag och kväll disponeras på egen hand

 • Dag 5 Judiska kvarteren, kryssning på Moldau

  Under förmiddagen lär vi känna de historiskt intressanta judiska kvarteren. Vi besöker det Judiska Muséet och även dess kyrkogård och synagogorna Klaus, Maisel och Pinkas. På kvällen beger vi oss ut på en kvällskryssning på floden Moldau. Välkomstdrink och middag ingår. 

 • Dag 6 Tågresa Prag-Hamburg

  Under förmiddagen tar vi oss till Prags centralstation för resan tillbaka till Hamburg, dit vi ankommer under sen eftermiddag. Kort promenad till vårt hotell. Kvällen är fri för egna strövtåg i den vackra staden, Tysklands näst största.

 • Dag 7 Tågresa Hamburg-Köpenhamn-Sverige

  Frukost och avslutande tågresa mot Köpenhamn och Sverige. Ankomst till Köpenhamn för byte av tåg till hemorten i Sverige dit vi ankommer under kvällen.

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 6/10
Pris Från 11 300 kr
Specialpris 10 495 kr PRO-medlem
I priset ingår

• Tågresor från Sverige till Prag t/r.
• Transfer till hotellet i Prag t/r.
• Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter.
• Del i dubbelrum i Prag, 4 nätter.
• Frukostpension under hela resan.
• Välkomstmiddag i Prag.
• Guidad stadspromenad i Prag.
• Guidad utflykt till Pragborgen inkl. inträden.
• Guidad utflykt till de Judiska kvarteren.
• Kvällskryssning på Moldau med middag.   
• Lokal skandinavisktalande guide.
• PROmedlemsresors färdledare under hela resan.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Resplan

Dag 1. Sverige–Köpenhamn–Hamburg.
Dag 2. Prag
Dag 3. Prag
Dag 4. Prag
Dag 5. Prag
Dag 6. Tåg Prag-Hamburg 
Dag 7. Tåg Hamburg-Sverige.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

TÅGRESAN Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

ARRANGÖR. Arrangör för denna resa är Grand Productions AB, som enligt lagen om paketresor och resegarantilagen ställt erforderlig garanti till Kammarkollegiet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet (huvudbiljetten) samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta. Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi ansluning mot tillägg. Ange önskad avreseort när du bokar resan!.

ADRESS/NAMNANGIVELSE. Det är din skyldighet som resenär att till PROmedlemsresor uppge korrekt namn, adress och telefonnummer där vi kan nå dig. Får du tillfällig adress och/eller telefonnummer är det viktigt att du meddelar oss även detta. Vänligen kontrollera din bekräftelse så att alla uppgifter stämmer samt att ditt namn är rättstavat. Vid sen ändring kan det tillkomma en ändringsavgift.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Boende

 • Hotell Baranek***

  Vårt hotell i Prag heter Beranek, är trestjärnigt och beläget nära Gamla stan. Hotellet har 80 dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön, satellit-tv, fri wi-fi, luftkonditionering, kassafack.
  Frukostrum. Adress: Belehradska 110, Prag.