Översikt

Nyhet! Sol och lata dagar i Kroatien

Njut på Makarska Rivieran 28 april-5 maj 2018.

Följ med på vår nya rekreationsresa till magiskt vackra Makarska i Kroatien. Denna mysiga stad, beläget vid foten av Biokovobergen, anses som en av de mest natursköna platserna vid Adriatiska havet. Här möts det mäktiga bergsmassivet med det kristallklara havet. Denna pärla har omtalat god mat, trevliga promenadstråk och stor gästfrihet. Njut av gemenskapen tillsammans med andra PRO:are och upplev kusten som doftar härligt av vildväxande örter och kryddor.

Makarska. I denna mysiga kuststad flanerar du i medeltida gränder och insuper atmosfären vid det centrala Kacistorget. Under 1500-talet omgavs det av skyddande murar, idag ligger torget öppet och ramas in av ståtliga barockbyggnader. Längs den eleganta strandpromenaden finner du trevliga barer, kaféer och butiker samt restauranger som serverar färsk fisk och lokalt producerat vin.

Dalmatien. Det forna furstendömet, är beläget i sydöstra delen av landet. Regionen erbjuder såväl livfulla kulturstäder som gamla bergsbyar där tiden tycks ha stått still. Makarska rivieran i Dalmatien anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet. På den vidsträckta kusten vid foten av det mäktiga Biokovomassivet ligger orten Makarska med sin eleganta strandpromenad och hamn, varifrån båtar går ut till öarna Hvar och Brac i den dalmatiska skärgården.

Boka din resa

2018-04-28 2018-05-05 9 700 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Ankomst till Makarska

  Flyg direkt till Split och transfer till ert hotell i Makarska. Transfern tar ca 1,5 tim. Under eftermiddagen sker ett välkomstmöte och i anslutning till det en guidad orienteringstur i Makarska.

 • Dag 2-7. Njut i Makarska

  En härlig frukost serveras varje dag i restaurangen och efter det finns det tid att gå på egna strövtåg i staden eller bara njuta på det fantastiska hotellet och dess pool. Vår värdinna kommer under veckan att erbjuda aktiviteter. Kanske promenerar vi tillsammans till grannorten Podgora och äter en god lunch. Det kommer även att erbjudas tilläggsutflykter. Dessa utflykter bokas och betalas på plats i den lokala valutan.

 • Dag 8.

  Efter frukost transfer till flygplatsen i Split för hemresa till Skandinavien.  

 • Dubrovnik, tillvalsutflykt.

  ”Den som söker paradiset på jorden bör komma och se Dubrovnik”, skrev den irländske författaren Bernard Shaw. Vi följer hans rekommendation och ägnar en hel dag åt denna medeltida muromgärdade stad, som anses vara Balkans vackraste. Under en guidad promenad genom Stari grad, Gamla stan, tittar vi närmare på bland annat Franciskanerklostret, Rektorspalatset och den marmorbelagda huvudgatan Stradun. Tid finns också att utforska staden på egen hand. Ta gärna en paus på något av de många kaféerna och känn in atmosfären! Pris 440 HRK/60 EUR. Bokas och betalas på plats för den som vill följa med.

 • Split, tillvalsutflykt.

  Kroatiens näst största stad. Staden är starkt förknippad med den romerske kejsaren Diocletianus och hans mäktiga palats från 200-talet. Tillsammans med den historiska stadskärnan är palatset världsarvsskyddat av Unesco. Den palmkantade marmoresplanaden Riva är stadens hjärta, där både lokalbefolkning och besökare samlas för att njuta av folklivet. Härifrån når du också stadens shoppingstråk, med ett mycket stort utbud som tillgodoser de flesta smaker. Pris 260 HRK/35EUR. Bokas och betalas på plats för den som vill följa med.

 • Besök i byn Radovic, tillvalsutflykt.

  Möt det genuina Kroatien på en marknad i bergen, där bönderna säljer allt från honung och olivolja till lufttorkad skinka och hemgjort brännvin. I byn Radovic välkomnas vi av en familj som bjuder på lokal snaps och tillagar den traditionella kroatiska rätten soparnik, som kan liknas vid en tunn pirog. Innan denna goda lunch serveras besöker vi även grannens vinkällare för provsmakning. Pris 400 HRK/54EUR. Bokas och betalas på plats för den som vill följa med.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm
Avresor 28/4
Pris Från 9 700 kr
Specialpris 8 995 kr PRO medlem
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 1200 kr
I priset ingår
 • Flyg till Split t/r.
 • Transfer till hotellet t/r.
 • Boende i dubbelrum 7 nätter.
 • Frukost och middag alla dagar.
 • Daglig städning.
 • Guidad stadspromenad i Makarska.
 • PROmedlemsresors värdinna.
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Scandinavian Airlines
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotell Miramare ****

  Hotel Miramare ligger centralt i Makarska med en fantastisk utsikt över hamnen. På hotellet finns det restaurang, café, utom och inomhuspool, SPA-avdelning och fritt trådlöst internet (WIFI) i hela hotellet.

  DUBBELRUM. Rummen är fint möblerade och har TV, telefon, minibar, luftkonditionering och säkerhetsbox. I varje rum finns även ett välutrustat pentry.