Översikt

Marockos skatter

Marocko är ett spännande land med stora kontraster mellan gammalt och nytt.

I höst erbjuder vi en helt ny resa till tre av Marockos mest intressanta städer, mytomspunna sagostaden Marrakech, idylliska kuststaden Essaouira och moderna semesterstaden Agadir. Upplev myllrande, kryddoftande basarer och hänförs av grönskan i den exotiska trädgården Majorelle Garden. Marocko är ett vackert och mycket färgstarkt kungadöme, som sträcker sig mellan Atlanten och Atlasbergen.

Program

 • Välkommen till Marocko!

  Marocko ligger i nordvästra Afrika och bjuder på varmt och torrt klimat. Under våra resor i november kan vi vänta oss skönt värmande temperaturer runt 20–23 grader dagtid. Landet är en tidigare fransk koloni varför många talar franska. Arabiska är emellertid det vanligaste språket. Kulturen är mångfasetterad med både orientaliska och västerländska uttryck.

 • Dag 1. Flyg till Marrakech

  Flyg från Stockholm direkt till Marrakech – Marockos fjärde största stad. Här väntar en buss för kort transfer på ca 30 minuter till resans första hotell, Hotel El Andalous & Spa****. Hotellet är beläget i hjärtat av Marrakech, endast en kort promenad från centrum. Här stannar vi två nätter. Gemensam välkomstmiddag på kvällen. (M)

 • Dag 2. Marrakech

  Efter frukost på hotellet gör vi en gemensam stadsrundtur. Vi besöker bland annat Bahia Palace, Koutoubia Moskén, judiska kvarteret och kryddmarknaden. Lunch på hotellet. Eftermiddagen är för egen disposition. På kvällen beger vi oss till en marockansk restaurang, Dar Essalam, där vi äter en gemensam middag. Transfer tillbaka till hotellet. (F, L, M)

 • Dag 3. Mot Essaouira

  Innan vi lämnar Marrakech besöker vi Majorelle Garden, en oas i staden och en av Marockos mest besökta platser. Här finns exotiska plantor och träd, dammar med näckrosor, lotusblommor och små anlagda bäckar. Det tog den franska konstnären Jaques Majorelle 40 år av passion att anlägga detta paradis. Efter lunch fortsätter vi vår resa västerut, till den gemytliga kuststaden Essaouira, cirka 3 timmars resa. Incheckning på vårt hotell Hotel Des Iles**** Gemensam middag på hotellet. (F,M)

 • Dag 4. Essaouira

  Efter frukost gör vi tillsammans en guidad stadspromenad i Essaouira. Gemensam lunch på hotellet. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och aktiviteter. Be gärna vår färdledare om tips. På kvällen finns möjlighet att som tillval följa med på utsökt hummermiddag på Restaurang Chez Sam. Restaurangen ligger nära hotellet. (F, L)

 • Dag 5. Mot Agadir

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker med buss till Agadir, Marockos äldsta och största turistort. På vägen stannar vi till vid ett kvinno-kooperativ som producerar argonolja. Oljan utvinns ur argonfrukten, som växer i området. Om du vill kan du köpa med dig den lokalt producerade oljan hem. I Agadir checkar vi in på vårt hotell Hotel Agadir Beach Club****, där vi stannar resans sista tre nätter. Gemensam middag på hotellet på kvällen. (F, M)

 • Dag 6. Agadir

  I Agadir kretsar mycket kring sol, hav och stränder. Staden har en fantastisk strandpromenad som sträcker sig flera kilometer längs den fina, långgrunda stranden. Här kan man promenera och slå sig ner på något av de många caféerna eller restaurangerna. Vårt hotell ligger bekvämt beläget vid stranden och endast en kort promenad till Agadirs centrum. På hotellet finns en stor utomhuspool. Lunch äter vi gemensamt på hotellet. På kvällen kan man som tillval äta middag hemma hos en marockansk familj i deras Kasbah (hus). (F, L)

 • Dag 7. Agadir

  Denna dag har du fri tid att till exempel shoppa, njuta på stranden eller vid poolen. Du kan även välja att, som tillval, följa med på en båtutflykt med lunch. På kvällen äter vi gemensam avskedmiddag på hotellet. (F, M)

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Under dagen transfer till flygplatsen i Agadir för hemresa till Stockholm. (F)

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Pris Från 12 000 kr
Specialpris 11 495 kr PRO medlem
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 1 500 kr
I priset ingår

- Flyg till Marrakech och hem från Agadir.
- Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
- Transfer till hotellen t/r.
- Del i dubbelrum, 7 nätter på fyrstjärnigt hotell inkl. frukost.
- 3 luncher.
- 4 middagar på hotell.
- 1 middag Restaurang Dar Essalam.
- Utflykter och entréer enligt program.
- Luftkonditionerad buss.
- Lokala guider.
- PROmedlemsresors färdledare.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Marrakech
Dag 2. Marrakech
Dag 3. Mot Essaouira
Dag 4. Essaouira
Dag 5. Mot Agadir
Dag 6. Agadir
Dag 7. Agadir
Dag 8. Hemresa

Resesätt Norwegian
Valuta

Marockanska Dirham.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att det är giltigt 6 månader efter hemkomstdatum. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Strömstyrkan är samma som i Sverige 220 V.