Översikt

Marockos skatter

Marocko är ett spännande land med stora kontraster mellan gammalt och nytt.

I höst erbjuder vi en helt ny resa till tre av Marockos mest intressanta städer, mytomspunna sagostaden Marrakech, idylliska kuststaden Essaouira och moderna semesterstaden Agadir. Upplev myllrande, kryddoftande basarer och hänförs av grönskan i den exotiska trädgården Majorelle Garden. Marocko är ett vackert och mycket färgstarkt kungadöme, som sträcker sig mellan Atlanten och Atlasbergen.

Program

 • Välkommen till Marocko!

  Marocko ligger i nordvästra Afrika och bjuder på varmt och torrt klimat. Under våra resor i november kan vi vänta oss skönt värmande temperaturer runt 20–23 grader dagtid. Landet är en tidigare fransk koloni varför många talar franska. Arabiska är emellertid det vanligaste språket. Kulturen är mångfasetterad med både orientaliska och västerländska uttryck.

 • Dag 1. Ankomst till Marocko

  Flyg från Stockholm direkt till Marrakech. Kort busstransfer till Marockos fjärde största stad. Vi stannar två nätter på hotell El Andalous & Spa, beläget i hjärtat av Marrakech, endast en kort promenad till centrum. På eftermiddagen serveras te och marockanska bakverk.
  Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Marrakech

  Besöket i den rosa staden inleds med en gemensam stadsrundtur där vi besöker Bahia Palace, Koutoubia-moskén, judiska kvarteren och kryddmarknaden. Lunch på hotellet. Eftermiddagen är för egen disposition. På kvällen beger vi oss till en lokal restaurang för middag bestående av idel marockanska specialiteter.

 • Dag 3. Mot Essaouira

  På förmiddagen tar vi hästdroska till Jardin Majorelle, en oas i staden och en av Marockos mest besökta platser. Här finns exotiska plantor och träd, dammar med näckrosor, lotusblommor och små anlagda bäckar. Det tog den franska konstnären Jaques Majorelle 40 år av passion att anlägga detta paradis. År 1980 köptes trädgården av den franske modeskaparen Yves Saint-Laurent. Vi fortsätter vår resa västerut, mot Atlantkusten och den vita staden Essaouira. Incheckning på vårt hotell Hotel Des Iles. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Essaouira

  Fenicierna grundade här en handelsplats långt före Kristi födelse. Essaouira byggdes först av portugiser på 1400-talet, och den muromgärdade staden från slutet av 1700-talet står på Unescos världsarvslista. Under 60-talets hippieera var Essaouira en tummelplats för dåtidens superartister, som Jimi Hendrix och Frank Zappa. Staden har även varit inspelningsplats för flera filmer, som Bille Augusts ”Jerusalem”. Idag har staden en livlig fiskehamn, men är kanske mest känd för sina vackra träarbeten. Vi gör en guidad promenad genom småstadens gränder. Gemensam lunch på hotellet. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg eller vila. På kvällen väntar en skaldjursmiddag på restaurangen Chez Sam.     

 • Dag 5. Mot Agadir

  Vi följer Atlantkusten mot Agadir, Marockos äldsta och mest besökta semesterort. På vägen stannar vi till vid ett kvinnokooperativ som producerar arganolja som utvinns ur arganfruktens frön. Om du vill kan du köpa med dig den lokalt producerade oljan hem. I Agadir checkar vi in på hotell Hotel Agadir Beach Club, där vi stannar kommande tre nätter. Resten av eftermiddagen är fri för vila. Gemensam middag på hotellet på kvällen. 

 • Dag 6. Agadir

  Agadir är stort som Malmö och ligger vid havet i södra Marocko. Staden har sedan mer än femtio år varit den viktigaste badorten i landet. Stadsbilden domineras av La Corniche, den långa strandpromenad som förbinder Agadirs exklusiva marina i norr med hotellområdet längst i söder. Här kan man promenera och slå sig ner på något av de många caféerna eller restaurangerna. Vårt hotell, Agadir Beach Club, ligger vid stranden och endast en kort promenad till stadsdelen Talborjt, Agadirs centrum. Idag kan du koppla av vid det stora poolområdet, eller med en bok i skuggan av ett parasoll på stranden. Lunch på hotellet. Kvällens middag dukas upp i ett privat marockanskt hem. 

 • Dag 7. Agadir

  Denna dag har du fri tid att till exempel shoppa, njuta på stranden eller vid poolen. Du kan även välja att, som tillval, följa med på en båtutflykt med lunch. På kvällen äter vi gemensam avskedmiddag på hotellet. (F, M)

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen i Agadir för hemresa till Stockholm. 

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Pris Från 12 000 kr
Specialpris 11 495 kr PRO medlem
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 1 500 kr
I priset ingår

- Flyg till Marrakech och hem från Agadir.
- Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
- Transfer till hotellen t/r.
- Del i dubbelrum, 7 nätter på fyrstjärnigt hotell inkl. frukost.
- 3 luncher.
- 4 middagar på hotell.
- 1 middag Restaurang Dar Essalam.
- Utflykter och entréer enligt program.
- Luftkonditionerad buss.
- Lokala guider.
- PROmedlemsresors färdledare.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Marrakech
Dag 2. Marrakech
Dag 3. Mot Essaouira
Dag 4. Essaouira
Dag 5. Mot Agadir
Dag 6. Agadir
Dag 7. Agadir
Dag 8. Hemresa

Resesätt Norwegian
Valuta

Marockanska Dirham.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att det är giltigt 6 månader efter hemkomstdatum. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Strömstyrkan är samma som i Sverige 220 V.