Översikt

Indiens gyllene triangel

Några av Indiens höjdpunkter med svensk färdledare.

Vi inleder vårt äventyr i Rajasthans charmiga huvudstad Jaipur där vi åker jeep upp till den grandiosa fästningen Amber. I Agra väntar den övergivna mogulstaden Fatehpur Sikri och naturligtvis Taj Mahal som utan tvekan är ett av världens allra vackraste byggnadsverk. Vi avrundar med att uppleva de stora kontrasterna i Delhi med de ståtliga paradgatorna från den brittiska perioden via de stora grönområdena till att åka cykelriksha genom de trånga gränderna och basargatorna i Old Delhi.

Boka din resa

2018-11-09 2018-11-16 15 000 kr Finnair 3 Boka

Program

 • Dag 1 Avresa mot Delhi.

  Vi flyger med Finnair via Helsingfors.

 • Dag 2 Ankomst till Delhi och Jaipur.

  Vårt flyg ankommer på morgonen till Delhi, där vår svenska reseledare möter med buss. Vi äter frukost på närbelägen restaurang innan vi reser söderut mot den välkända delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Staden har fått sitt namn av sin grundare, maharadjan Jai Singh II (1693-1743) och uppfördes på 1700-talet med rätvinkliga kvarter och proportionellt anpassade gator och gränder. Husen i centrum är rosa efter att maharadjan Man Singh i slutet av 1800-talet beslutade att hela staden skulle målas inför ett kungligt besök från England. Vi besöker Birla tempel. Välkomstmiddag på vårt hotell.

 • Dag 3 Jaipur–Amber.

  Efter frukost beger vi oss till Amber som var huvudstad innan Jaipur byggdes på slättlandet. Här skall vi besöka Amber Fort, som är en stor fästning uppe i bergen. Vi åker jeep hela vägen från slätten upp till Amber Fort, där vi vandrar genom palatsets vackra byggnader och de många salarna, samt njuter av utsikten över landskapet. Efter lunch är det dags för Jaipurs gamla kvarter och det stora maharadjapalatset och Vindarnas palats, vars speciella fasad mot gatan gjorde det möjligt för hovets beslöjade damer att blicka ut och följa parader och andra evenemang utanför palatset. Vi besöker City Palace samt åker elcykel-rickshaw bland basarerna och ges tid för egna strövtåg med möjlighet till shopping. I Jaipur är utbudet av smycken, juveler och tyger stort.

 • Dag 4 Amber -Agra

  Efter frukost reser vi med buss mot Agra. Vi stannar till vid den övergivna staden Fatehpur Sikri, som uppfördes på order av Akbar den store på 1500-talet sedan han beslutat att flytta sin huvudstad från Agra till denna plats. Efter endast ett decennium förlorade Fatehpur Sikri sin ställning, administration och hovet flyttade tillbaka till Agra. Vi vandrar runt bland de pampiga röda sandstensbyggnaderna som oförstörda står kvar, och känner atmosfären från flydda tider. Vi fortsätter till Agra, varifrån kejsarna Akbar, Jehangir och Shah Jahan styrde sitt rike då Agra var huvudstad i mogulriket.

 • Dag 5 Taj Mahal

  Vi besöker Taj Mahal, en av världens allra största sevärdheter och förstås en av resans absoluta höjdpunkter. Taj Mahal är ett mausoleum men också ett kärleksmonument över kejsare Shah Jahan och hans älskade hustru Mumtaz. Byggt i vit marmor i mitten av 1600-talet, i en grönskande trädgård som uppförts för att efterlikna paradiset, ligger detta gravmausoleum till synes helt opåverkat av tidens gång. Vi får höra den vackra berättelsen som ligger bakom skapelsen av Taj Mahal. Efter lunch besöker vi Agra Fort vid Jamunaflodens strand. Enorma murverk innesluter ett flertal palats och byggnader, en del i marmor. Även denna imponerande fästning började byggas av Akbar den store, men det var has sonson Shah Jahan som senare lät bygga ut och försköna den till en mer palatslik stil. Här vandrar vi runt och föreställer oss hur mogulkejsarna, deras hov och haremsdamer levde.

 • Dag 6 Agra–Delhi.

  Efter frukost beger vi oss mot Delhi, där vårt första stopp blir i den vackra och för överklassen populära parken Lodhi Garden. I parken promenerar vi runt bland vackra trädgårdar med byggnader från 1500-talet. Middag på hotellet.
 • Dag 7 New Delhi och Old Delhi.

  Vi börjar med att besöka New Delhi som byggdes av engelsmännen efter att de flyttat Brittiska Indiens huvudstad från Calcutta till Delhi år 1911. Vi ser det nuvarande presidentpalatset, som ursprungligen uppfördes av britterna, och India Gate. I Old Delhi har det funnits en stad så änge man kan följa historien. Dagens Old Delhi började uppföras av de muslimska härskarna på 1600-talet och har sedan dess byggts om och byggts till ända fram till 1800-talet. Vi åker cykelrickshaw genom de slingrande gränderna, vars livliga gatuliv utgör en otrolig kontrast mot New Delhis spatiösa grönska. Vi besöker även den stora sunnimoskén Jama Masjid, Indiens största moské, varifrån man har god utsikt över basarerna runt omkring, samt mot Röda fortet, det forna kejsarresidenset. Vi skall också besöka sikhernas största helgedom i Delhi, Bangla Sahib och Qutb Minar, byggt av sten och det högsta i sitt slag: tornet är 72,5 meter högt och dess diameter är 14,3 meter. Middag på hotellet.

 • Dag 8 Delhi och hemresa.

  Flyg från Stockholm, från Göteborg och Malmö på förfrågan.
 • Britta Algulin Vår färdledare

  Britta Algulin Istället för att tågluffa i Europa drog Britta till Indien, och blev fast. Under utbildningen till socionom jobbade hon ett halvår i Madras slum varifrån hon fick med sig värdefulla erfarenheter och en stark längtan tillbaka till Indien... Britta är nu skolledare i Norrtälje, har även lett en studieresa till Indien för lärare. Brittas specialintressen är formgivning, konsthantverk och bildkonst – både att njuta av andras och skapa själv.

Karta

Resfakta

Avreseort Umeå, Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 9/11
Pris Från 15 000 kr
Specialpris 13 995 kr för PROmedlem
Enkelrumstillägg 1 500 kr
I priset ingår

Flyg med Finnair till Delhi via Helsingfors t/r
Mat och måltidsdryck på flyget mellan Helsingfors–Delhi t/r
Del i dubbelrum på hotell av god mellanklass
Utflykter och inträden enligt program
Helpension (exkl. dryck)
Svensk färdledare
Lokala auktoriserade engelsktalande guider
Dricks till chaufförer och guider

Avbeställningsskydd

ERV:s avbeställnings- och reseförsäkring.

Resesätt Finnair
Visum

VISUM. För att kunna resa in i Indien måste du ha visum. Observera att du själv måste ombesörja att du har ett visum till din resa till Indien.

Nedan har du två förslag på hur du söker visum till Indien:

Alternativ 1: Nordiska medborgare kan använda sig av tjänsten "eTourist Visa". Gäller för internationella resenärer vars enda syfte att besöka Indien är rekreation, sightseeing, besök för att träffa vänner eller släktingar, kortvarig medicinsk behandling eller tillfälligt verksamhetsbesök. Detta passar de allra flesta som reser med oss på våra resor till Indien. Du är själv ansvarig för att ta del av informationen och säkerställa om du kan ansöka om eTourist Visa. Se detaljerad information och instruktioner samt ansök om eTourist Visa på https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Kostnad: Ca 450 kr per person (februari 2018).

Alternativ 2: Vill du ha hjälp att ansöka om visum så kan du kontakta  Alla Visum https://www.allavisum.se/indien. Där fyller man i  ett förenklat formulär och får hjälp med hela processen. Du kan även besöka dom på Kungsgatan 37 i Stockholm,  eller via telefon: 08 - 53 33 20 60. Formulär för ansökande av visum via Alla Visum kan fås av oss på begäran eller så kontaktar man Alla Visum direkt. Kostnad: 1075 kr per person.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Red Fox Hotel, Jaipur ***+

  Red Fox är ett hotell med modernt inredda och rymliga rum. Gästerna erbjuds fitnesscenter, café med såväl lättare snacks som lokala och internationella rätter, receptionsservice dygnet runt samt Wi-fi (mot extra avgift). Beläget endast 3,5 km från den internationella flygplatsen, nära Sawai Mansingh stadion och med det indologiska museet i närområdet. Till hemsidan

 • Hotel Atulyaa Taj, Agra ***

  Hotel Atulyaa Taj ligger endast en kort promened från Taj Mahal. Hotellet erbjuder en utomhuspool, restaurang, bar/lounge, fitnesscenter samt kostnadsfritt Wi-Fi. Rummen är modernt inredda och rymliga. Till hemsidan

 • Satvik By Chhabra Farm, Delhi ***

  Ett trevligt resortliknande hotell med 4 hektar lummig grönska, strategiskt beläget i närheten av flygplatsen. Hotellet har 35 stilfullt dekorerade rum med alla moderna bekvämligheter. Här finns restaurang, kafé, konferensutrymmen, utomhuspool och spa. Wi-Fi tillgängligt i lobby och restaurant.