Översikt

Julmarknad och julbord i Bad Gastein

Följ med PRO Medlemsresor på en trevlig och prisvärd miniresa till Österrike mellan första och andra advent. Vi bor på ett av Alpernas trevligaste hotell, anrika Salzburger Hof i skidorten Bad Gastein. Under våra dagar i Österrike får du uppleva den magiska julmarknaden i Mozarts födelsestad Salzburg, och njuta av resans höjdpunkt, det populära julbordet som komponeras av stjärnkocken Fredrik Eriksson.

Program

 • Dag 1. Ankomst till Salzburg i Österrike

  Avresa med flyg direkt till Salzburg. Vid ankomst möter reseledare med buss, som tar oss till Bad Gastein. Den berömda skidorten ligger i Alperna, i den sydligaste delen av Gasteindalen, söder om Salzburg. Vi installerar oss på anrika Hotel Salzburger Hof och hinner med en kort promenad, ett besök i spaavdelningen eller kanske en stunds vila innan det är dags för kvällen stora julbord.

  Stjärnkocken Fredrik Eriksson
  Han började sin karriär som kock på Restaurang Pilen i Stockholm. Stjärnkocken har skrivit 55 kokböcker, medverkat i diverse matlagningsprogram samt korats till Årets Kock. Lika självklart som julskinka och Kalle Anka är på julafton, lika självklar är Fredrik Erikssons närvaro på Hotel Salzburger Hof vid julfirandet i Bad Gastein. På julbordet finns klassiker som sill, Janssons frestelse och julskinka, men även lokala delikatesser och Fredrik Erikssons egna julklassiker. Dessertbordet frestar med hemmagjord kola, knäck, mandelmusslor och massor av annat gott julgodis. 

 • Dag 2. Julmarknad i Salzburg

  Vi inleder dagen med en riklig och välsmakande frukostbuffén innan vi beger oss i väg till Mozarts födelsestad Salzburg och den stämningsfyllda julmarknaden. Bussresan tar en timme och vid ankomst promenerar vi tillsammans till Katedraltorget i hjärtat av gamla stan i Salzburg. Denna julmarknad har en djupt rotad historia och är en av de äldsta i världen. Efter att ha fått uppleva julstämningen i en av Österrikes vackraste städer, återvänder vi med bussen till Bad Gastein. Vi är tillbaka på hotellet i god tid före kvällens middag.

 • Dag 3. Frukost och hemresa

  Efter ännu en riklig frukostbuffé lämnar vi hotellet i Bad Gastein och återvänder med buss till flygplatsen i Salzburg. Vi återkommer till Sverige under eftermiddagen.

Resans höjdpunkter

 • Julbord av svensk stjärnkock
 • Julmarknad i Salzburg
 • Boende på det anrika Salzburger Hof
 • Fri tillgång till spa- och relaxavdelningen

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Göteborg
Avresor 6/12
Pris Från 5 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1000 kr
I priset ingår
 • Flyg till Salzburg t/r
 • Flygskatter
 • Transport till hotellet t/r
 • Boende på Salzburger Hof **** 2 nätter
 • Fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelning
 • Hotellskatter
 • Frukostbuffé på hotellet 2 dagar
 • Julbord 1 kväll
 • Femrätters middag 1 kväll
 • Dagsutflykt till julmarknaden i Salzburg
 • Svensktalande reseledare
I priset ingår ej
 • Dricks är inte inkluderat i resans pris.
 • Kostnad för eventuella spa-behandlinger på hotellet ingår ej

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Mat ombord på flyget t/r 195 kr
Resesätt SAS
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Salzburger Hof ****

  Hotel Salzburger Hof är ett fyrstjärnigt hotell med ett superbt läge i Bad Gastein. Hotellet har smakfullt inredda rum med bekväma sängar, bad/dusch och wc, hårtork, TV, minibar, safe och gratis Wi-Fi. På hotellanläggningen finns två spa-avdelningar med pooler, bastur, massage- och fitnessavdelning. Kostnad för eventuella behandlinger ingår ej. Maten håller hög klass och restaurangen är känd för sin goda service.

  Hotel Salzburger Hof ****
  Grillparzerstraße 1
  5640 Bad Gastein
  Österrike
  Tel.+43 6434 20370

Boka din resa

2022-12-06 2022-12-08 5 995 kr SAS Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2022-12-06 2022-12-08 5 995 kr SAS Göteborg 5+ Boka resa