Översikt

Jul i gemenskap på stämningsfulla Gysinge Herrgård

PRO Medlemsresors julresa till Gysinge Herrgård bjuder på stort innehåll för ett traditionellt julfirande! Fira helgen med julpyssel, uppesittarkväll, allsång och julbord för att få ett riktigt stämningsfullt firande. Låt oss framförallt njuta av efterlängtat sällskap där vi följer omtanke och de restriktioner som tillskrivs under resan. PRO Medlemsresors färdledare Yvonne Fridolfsson längtar efter att få fira jul med er.

Gysinge herrgård ligger i Gysinge bruk vid Dalälven i Sandvikens kommun, ca fem mil från Sandviken och Gävle i Gästrikland. Gysinge bruk grundades 1668, senare producerades här krigsmaterial för den svenska armén. Än i dag finns en av smedjorna kvar. Området på Gysinge Herrgård är stort. Du kan strosa runt i det natursköna naturreservatet intill Dalälven, Sveriges näst längsta älv, eller sitta inne på café Udden och bara njuta av att se hur älven flödar.

Vill du bege dig ut på en något längre promenad välkomnar Färnebofjärdens nationalpark dig med sin mycket speciella miljö. Här möts fyra landskap och du kan vänta dig ett artrikt djur och växtliv. Naturum erbjuder aktiviteter året om och naturumvärden hjälper dig med tips på vad som finns att se och göra. Gysinge byggnadsvård finns för dig som är intresserad av inredning och material för byggnadsvård. Här finns även vackra visningshus och bodar för inspiration av tidstypisk renovering.

Både Gysinge Herrgård och Gysinge Bruk är ett vingslag i historien. Den nuvarande herrgården ritades av arkitekt Carl Christopher Gjörwell och uppfördes på 1830-talet på uppdrag av dåvarande brukspatronen Michael Benedicks. Herrgården fungerade som bostad åt brukspatronerna till1905. Fram till mitten av 1950-talet drevs herrgården som pensionat men även rekreationshem. 1970 köpte PRO byggnaden som då med hjälp av byggherren Anders Diös rustades upp. Mellan 1982 och 2019 har PRO folkhögskola haft sina lokaler och internat för sina kursdeltagare i Gysinge Herrgården med omgivande byggnader.

Boka din resa

2020-12-23 2020-12-26 7 295 kr Buss Stockholm 3 Boka resa

Program

 • Vår färdledare Yvonne Fridolfsson

  Vår färdledare Yvonne Fridolfsson är med på hela resan. Det är full fart runt Yvonne på våra resor och hon älskar att umgås och hitta på roliga saker. Tillsammans med Yvonne testar vi lyckan på uppesittarkvällen och Bingolotto, dansar runt granen och äter gott! Yvonne hälsar att hon längtar efter julen på Gysinge och att hon gärna vill skapa en fantastiskt jul tillsammans med er.

 • Dag 1. Avresa från Stockholm och Uppsala

  Vi ankommer till Gysinge Herrgård ca kl. 14.00. Tillsammans firar vi in denna ljuvliga julhelg med glöggfika som serveras under eftermiddagen i Vita Salongen. För dig som vill, pågår julpyssel i Borgarn där du kan ansluta efter glöggfikat. På kvällen avnjuter vi en enklare 2 rätters middag i orangeriet. Mätta och belåtna hoppas vi att turen är med oss när vi tillsammans spelar på Bingolottos uppesittarkväll.

 • Dag 2. Stämningsfull julafton

  På julaftonsmorgon serveras herrgårdsfrukost i orangeriet. Efter frukost finns tid för egen tid att utforska området. Kanske en promenad längst med älven och åtnjuta naturreservatet i vinterskrud. Lunchen serveras på Café Udden och tillsammans samlas vi i Borgarn kl. 15.00 där Kalle Anka visas på storbilds-TV. Som traditionen bjuder följer dans runt granen efteråt. På kvällen avnjuter vi det traditionsenliga julbordet i orangeriet. Kvällen avslutas med stämningsfull allsång på Udden. 

 • Dag 3. Överraskning och god mat

  Vi inleder dagen med en stadig herrgårdsfrukost i orangeriet. Under dagen bjuds vi på en aktivitet som är en överraskning. Tillsammans äter vi även en god lunch. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i området. På kvällen avnjuter vi en enklare 2 rätters middag i orangeriet.

 • Dag 4. Hemresa efter ljuvligt julfirande

  Vi bjuds på en herrgårdfrukost i orangeriet. Våra rum har vi tillgång till fram till kl. 12.00. Det finns tid att reflektera över den trevliga julhelgen innan hemfärd, reser du med vår buss är det avfärd kl. 14.00.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 23/12
Pris Från 7 295 kr
I priset ingår
 • Logi på Gysinge Herrgård 3 nätter inkl. frukost
 • Glögg och kakbuffé
 • En Bingolott för uppesittarkvällen
 • Två stycken 2- rätters middag exkl. dryck
 • Julbord på julaftonen exkl. dryck
 • Tre stycken lunchbuffé exkl. dryck
 • Julpyssel och dans kring granen
 • Övriga aktiviteter
 • Kaffe/te i lobbyn finns under hela vistelsen
 • Fri parkering för de som kommer med egen bil
 • Fritt wifi
 • PROmedlemsresors färdledare Yvonne Fridolfsson
Resesätt Buss

Boende

 • Gysinge Herrgård

  Gysinge herrgård ligger i Gysinge bruk vid Dalälven i Sandvikens kommun. Herrgården erbjuder dubbelrummen som är ljusa och fräscha med egen dusch och toalett. Även enkelrummen är ljusa och fräscha med egen eller delad dusch och toalett.