Översikt

Flodkryssning • Nyårskryssning med Amsterdam

Välkomna det nya året med en minnesvärd kryssning på floden Rhen och holländska kanaler ombord på vårt trivsamma fartyg M/S Leonora. Vi besöker den forna hansestaden Arnhem och kryssar via Utrecht till Amsterdam där vi välkomnar det nya året med en festlig nyårssupé och njuter vid tolvslaget av bubbel och glittrande fyrverkerier över Amsterdam från fartygets övre däck.

Följ med PRO Medlemsresor på en minnesvärd nyårskryssning på Rhen och holländska kanaler. Vi kryssar från hansestaden Arnhem, via universitetsstaden Utrecht till den gemytliga storstaden Amsterdam.

Vårt högklassiga och trivsamma fartyg M/S Leonora är relativt litet i kryssningssammanhang. Som gäst ombord njuter vi av inbjudande hytter och bekväma salonger. Och inte minst av utmärkt service av den danske kryssningschefens personal.

Den avslappnade atmosfären har blivit något av Leonoras signum, och det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet.
Kryssningen inkluderar helpension ombord. Det betyder rikliga frukostbufféer varje morgon, välsmakande luncher och trerätters middagar. Efter middagarna tar man gärna kaffe eller en drink i salongen.

Program

 • Dag 1 Ankomst till Amsterdam

  Vi ankommer till Amsterdams flygplats där buss möter för transfer till Arnhem. Staden, som ligger vi floden Nederrijn, är berömd för sina många parker och för att vara den enda staden i Nederländerna som fortfarande har trådbussar. Efter att vi installerat oss ombord på M/S Leonora, hälsar kryssningschefen oss välkomna med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning före middagen.

   

 • Dag 2 Arnhem

  Den forna hansestaden Arnhem blev mer eller mindre lagd i ruiner i andra världskrigets slutskede. Under förmiddagen beger vi oss med buss till Hoge Veluwe, Nederländernas största naturreservat och där gör vi ett besök på Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra ”Kaféterrass på natten”, vilket gör samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela samlingen till den nederländska staten.

  Vi kryssar vidare mot staden Wijk bij Duurstede dit vi ankommer under sen eftermiddag. Det finns möjlighet att göra en promenad i staden. M/S Leonora ligger vid kaj under natten.

 • Dag 3 Wijk bij Duurstede–Amsterdam

  Tidigt på förmiddagen påbörjas kryssningen mot Amsterdam dit vi ankommer under kvällen. Under kryssningen passerar vi universitetsstaden Utrecht, Nederländernas fjärde största stad. Vårt fartyg ligger vid kaj i centrala Amsterdam under natten. 

 • Dag 4 Nyårsafton i Amsterdam

  Förmiddagen inleds med en kryssning på Amsterdams kanaler. Det blir även tid att utforska staden till fots. Här finns en mängd intressanta museer att besöka, och shoppingutbudet i de många små gallerierna är imponerande stort. På kvällen dukar man upp till en festlig galamiddag ombord. Det blir dans till orkester och lagom till midnatt går vi upp på övre däck för att se på stadens alla fyrverkerier och skåla in det nya året!

 • Dag 5 Amsterdam–Hoorn

  Det nya året inleds ståndsmässigt med en nyårsbrunch ombord. Under förmiddagen sätter M/S Leonora kurs mot fiskebyn Hoorn, belägen nordväst om Amsterdam. Vi ligger förtöjda nära centrum och utforskar byn till fots tillsammans med vår reseledare. Middag serveras ombord under tiden som vi seglar tillbaka mot Amsterdam.

 • Dag 6 Amsterdam och hemresa

  Efter en god frukost ombord lämnar vi M/S Leonora och beger oss till flygplatsen för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn
Avresor 28/12
Pris Från 14 490 kr
Enkelrumstillägg Enkelhytt 3 300 kr
Detaljerade priser

Del i dubbelhytt på mellandäck                           1 200 kr
Del i dubbelhytt på övre däck                              1 800 kr

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam t/r
 • Transport till och från fartyget
 • Del i dubbelhytt på huvuddäck, 5 nätter
 • Helpension ombord från lunch dag till frukost dag 6
 • Femrätters nyårssupé inkl. bordsdryck ombord
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Dans till orkester ombord på nyårsafton
 • Nyårsskål på övre däck vid tolvslaget
 • Lokala auktoriserade guider; guidning genomförs på engelska
 • PRO Medlemsresors färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Lilla dryckespaket 690 kr
Stora dryckespaketet 1100 kr
Tillägg ej PROmedlem 1000 kr
Resesätt KLM
Valuta

Betalningen ombord sker med Visakort/Mastercard eller kontant i Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Pris för dryckespaket gäller då samtliga i hytten bokar detta tillval.

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs. Säkerhetsfack finns i hytten. Internet finns i receptionen.

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora

Boka din resa

2022-12-28 2023-01-02 14 490 kr KLM Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2022-12-28 2023-01-02 14 490 kr KLM Köpenhamn 4 Boka resa