Översikt

Flodkryssning • Julstämning på Donau

Vi flyger till Österrikes huvudstad Wien på Luciadagen och reser tillbaka lagom till fjärde advent och julförberedelserna här hemma. Vårt flytande hotell på Donau, det trivsamma fyrstjärniga flodkryssningsfartyget Der Kleine Prinz, tar oss från den skimrande kejsarstaden, utmed Donaus stränder, till de vackra huvudstäderna Budapest och Bratislava. Hytterna är komfortabla och vi njuter av helpension och underhållning ombord.

Tillsammans med vår svensktalande färdledare utforskar vi städernas glimrande julmarknader och ser huvudstädernas främsta landmärken i juleskrud. Vi strosar runt på julmarknaderna, bland bodar, barer och butiker, och insuper dofterna av kryddig glögg, pepparkakor och traditionell julmat. Torg och gator är festligt dekorerade och pyntade, och de många olika julmarknaderna förtrollar såväl gammal som ung.

Program

 • Dag 1. Flyg till Wien

  Vi ankommer till Wien och besöker stadens största julmarknad vid Rådhusplatsen. Parkens julbodar dignar av juldekorationer, vackra hantverk, glühwein och god mat. Vi besöker även den skimrande julmarknaden vid Maria-Theresien-Platz innan vi embarkerar vårt kryssningsfartyg. Kapten och besättning hälsar oss välkomna ombord innan vi serveras en välkomstmiddag. Efter middagen finns möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt, för att avnjuta en klassisk Wienerkonsert i det kejserliga palatset Hofburg.

 • Dag 2. Wien - Budapest

  Efter frukost gör vi en rundtur med buss i det juldekorerade Wien och ser mäktiga byggnader som Operan, Hofburg och Parlamentet. Vi besöker den traditionella julmarknaden i Freyung, med traditioner tillbaka från 1772.  Här kan du till tonerna av adventsmusik köpa julkrubbor, glasdekorationer, keramik och allehanda vackra hantverksarbeten. Nöjda med dagens inköp återvänder vi till fartyget för lunch. Under eftermiddagen stävar fartyget sakta ut från Wien med destination Budapest. Före middagen bjuds vi en trevlig vinprovning av fartygets viner.

 • Dag 3. Budapest - Bratislava

  Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med buss i den ungerska huvudstaden och får riktig uppleva den eleganta staden och dess stämning. Turen avslutas vid den stora saluhallen, byggd i slutet på 1800-talet. Här kan du till exempel handla kryddor och matvaror, som paprika, ostar och salami till mycket förmånliga priser. Efter lunch ombord är det dags att uppleva Budapests fascinerande julmarknad. I slutet av Váci-gatan, den stora promenadavenyn i hjärtat av Donaus drottning, som staden ofta kallas, möts vi av mer än hundra träpaviljonger där honungskakor, marknadsgodis och julglögg sprider sina ljuvliga dofter. Under middagen kryssar vi vidare mot Slovakiens huvudstad Bratislava.

 • Dag 4. Bratislava - Wien

  Vi äter lunch ombord innan vi ankommer till Slovakiens huvudstad Bratislava. Under en rundtur med ett litet ”stadståg” bekantar vi oss med stadens historiska centrum och ser flera av de klassiska kulturskatterna som S:t Martins-kyrkan och Nationalteatern. På stora torget pågår julmarknaden och du ges möjlighet till egna strövtåg och shopping bland julmarknadsstånden i den charmiga huvudstaden. Ombord väntar en festlig Kaptensmiddag. Vi avseglar under kvällen tillbaka mot Wien.

 • Dag 5. Wien, hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från vårt kryssningsfartyg. Transfer med buss till Wiens flygplats för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 13/12
Pris Från 10 990 kr
Enkelrumstillägg Hytt för eget bruk, huvuddäck 4 200 kr
Detaljerade priser

Tillägg hytt övre däck 500 kr / person

I priset ingår
 • Flyg till Wien t/r
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension från middag dag 1 till frukost dag 5
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokalguider
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

På grund av anvisningar från skattemyndigheterna ingår inte dricks längre i PRO Medlemsresors kryssningar. Vår reseledare samlar in 25 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal med flera.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Konsert i Wien 600 kr
Dryckespaket - All inclusive 1100 kr
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Wien
Dag 2. Wien
Dag 3. Budapest
Dag 4. Bratislava
Dag 5. Wien, hemresa

Resesätt Austrian Airlines
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard. De nationella valutorna i respektive land är följande: Österrike- Euro, Slovakien - Euro och Ungern - Forinter.
TIPS! När du växlar in Euro i förväg rekommenderar vi att du växlar in i mindre valörer (5, 10 och 20 euros sedlar).

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. 

Boende

 • Fartyg: M/S Der Kleine Prinz ****

  Byggd 1992. Renoverat 2016/2017. Fartyget är 93 meter långt. Max ca 90 passagerare fördelat på 45 hytter. Alla hytterna, 16 m², är utsides med panoramafönster. Hytterna är utrustade med separata sängar, badrum med dusch och toalett, hårtork, luftkonditionering, säkerhetsbox, TV och telefon. Ombord finns salong, bar, restaurang, reception, souvenirbutik, hiss och soldäck. Begränsade internetmöjligheter ombord.    Visa fartygets däckplansskiss»

Boka din resa

2022-12-13 2022-12-17 10 990 kr Austrian Airlines Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa