Översikt

Julresa till Nådendal i Finland

Skäm bort dig med ett avkopplande julfirande i Nådendal! Vi bor på Finlands bästa Spa-hotell, eleganta Nådendal Spa, som ligger naturskönt utanför Åbo, omgivet av en sagolik skärgård i vinterskrud.

Nådendal Spa Hotel har allt du kan önska för ett behagligt julfirande utan stress. Frukost, lunch och festbuffé på julafton. Julotta med körsång och julkonsert på juldagen. Dessutom har du fri tillgång till den stora bad- och bastuavdelningen med inte mindre än fem pooler med olika badupplevelser. Det finns även en uppvärmd utomhuspool, där du kan bada även under julhelgen. I spaavdelningen erbjuds mot tillägg ett heltäckande program av professionella skönhets- och spabehandlingar för både kvinnor och män. 

NÅDENDAL är en skärgårdsstad med historiska anor, uppbyggd som den är kring birgittinerklostret Nådens dal, varifrån staden också fått sitt namn. I de smala gränderna i Gamla stan ligger små caféer, gallerior och souveniraffärer.

MEDLEM I ROYAL SPAS OF EUROPE. Nådendal Spa är den enda skandinaviska medlemmen i Royal Spas of Europé, en sammanslutning av lyxiga och traditionsrika sparesmål. Vid ankomsten till hotellet bjuds du på en välkomstdrink och får kortfattad information om anläggningens utbud.

Boka din resa

2019-12-23 2019-12-26 6 990 kr Viking Line Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Nådendal

  Ni bor i hotelldelen i ett fint inrett Deluxe Rum med soffgrupp, tv och minibar. På hotellet finns flera restauranger, lekrum, poolcafé, glassbar och souvenirbutik. Ta gärna en promenad tillsammans till Gamla stan och den lilla hamnen, med sina mysiga caféer.

 • Avkopplande poolavdelning

  I vår resa ingår fri tillgång till den avstressande tropiskt inspirerade pool- och bastuavdelningen. Du får njuta av turkiska ångbad liksom traditionell finsk bastu. Här finns också romerska bassänger, bubbelpool och rekreationspooler. Det utsökta materialvalet och färgerna i kombination med levande ljus fulländar badstunderna och vattenbehandlingarna.

 • 24 December - Julafton

  Ankomst till Åbo kl. 07.35. Utanför terminalen väntar buss som tar oss till Nådendal Spa. Här hälsas vi välkomna med en riklig frukost och information om hotellets olika faciliteter. Under hela vistelsen gäller fri entré till bad- och bastuavdelningen. Njut av den varma romerska bassängen, simma ut i den ljuvliga utebassängen med 30-gradigt vatten och dröm dig bort i ångbastun eller bassängerna med inbyggd vattenmassage. Lunch serveras under dagen. Därutöver serveras julgröt på eftermiddagen i café Mövenpick. På julaftons kväll dukas en festbuffé upp i restaurangen och serveras med ett glas vin eller alkoholfritt alternativ. Resten av kvällen har vi en riktigt god jul tillsammans! ”Nattamat” serveras frampå senkvällen.

 • 25 December - Juldagen

  På morgonen erbjuder hotellet skjuts till kyrkan. Vidare bjuds vi på körsång, julkonsert, glöggservering och dans. Blandat med sköna bad blir detta en garanterat avkopplande jul bortom stress och släktkalas. Lunch under dagen.På kvällen serveras en a la carte-middag.

 • 26 December

  Buss hämtar kl. 07.30 från hotellet för transfer till Åbo. Innan dess har du intagit din frukost. M/S Amorella avgår kl. 08.45 från Åbo hamn. Naturligtvis har du hytt även på hem-resan. Ombord serveras en a la carte-middag. Fartyget glider sakta in genom skärgården när vi sent på eftermiddagen närmar oss Stockholm. Vi lägger till vid Stadsgårdskajen kl. 18.55.

 • Viktigt att veta

  Behandlingsavdelningen har begränsat öppethållande under julhelgen. Den 24-25/12 är behandlingspriserna ca 10-20% högre än normalt.

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 23/12
Pris Från 6 990 kr
Specialpris 7290 kr för icke PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enkelrum/-hytt insides 1 300 kr
Detaljerade priser

Enkelrum/-hytt utsides 1 500 kr
Del i utsides dubbelhytt 150 kr per person

I priset ingår
 • Kryssning Stockholm-Åbo t/r
 • Transfer Åbo – Nådendal t/r
 • Del i insides dubbelhytt, övre däck t/r
 • Bufféfrukost vid ankomst
 • 2-rätters middag ombord, den 26:e
 • Välkomstglögg i Nådendal
 • Del i Deluxe rum 2 nätter på Nådendal Spa
 • Helpension på hotellet den 24:e och 25:e
 • Ett glas vin till julaftonens buffémiddag
 • Frukost på hotellet den 26:e
 • Jularrangemang på hotellet
 • Entré till bad-/bastu/gym-avdelningarna
 • Entré till motionssal samt motion i grupp enligt hotellets program
 • PROmedlemsresors värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. 23 december
Dag 2. 24 december - julafton
Dag 3. 25 december - juldagen
Dag 4. 26 december

Resesätt Viking Line
Klimat

I sydvästra Finland, Åbos skärgård, råder ett milt maritimt klimat. Medeltemperaturerna är mer gynnsamma än jämfört med klimatet på motsvarande breddgrader.

Valuta

Euro.

Visum

Nordiska medborgare behöver giltigt identitetsbevis: ID-kort, körkort eller pass ska uppvisas.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Vill du kosta på dig lite extra kan du förhandsboka olika kropps-, ansikts- och vattenbehandlingar. Se utförligt behandlingsprogram och boka via Spahotellets hemsida.

Boende

 • Nådendal spa

  Naantali Spa är medlem i Royal Spas of Europe, utsedd till en av världens 100 bästa spa anläggningar. Hotellet omges av trevliga promenadstigar i naturskön miljö och har en liten sandstrand strax nedanför anläggningen. Hotellet har totalt 390 rum och sviter finns i det ursprungliga Spahotellet. 
  FACILITETER. Elegant hotell i sober design med flera trevliga restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens olika kök. I lobbyn finns en lunchcafeteria och en snackbar, inom anläggningen finns dessutom en souvenirbutik och en vinkällare med vinprovning. I Paviljongen har du underbar sjöutsikt alltmedan du avnjuter din middag, tar en drink eller dansar till orkester på kvällarna.
  DUBBELRUM. Hotellets rum har generösa utrymmen och högklassig inredning. Du bor i ett smakfullt och sobert inrett Deluxe rum med separat soffgrupp, tv, telefon, säkerhetsbox, hårfön, minibar, badrock samt dusch/wc.