Översikt

Hamburg i advent

Välkommen på en spännande resa till den fantastiska Hansestaden Hamburg. Vi reser hit tillsamman när julen är i antågande 3-6 december med vår kunniga ciceron Karin Blomkvist-Paegelow. Hamburg är hennes födelsestad och hon guidar dig runt i sina kvarter.

Lyssna till spännande historier från och om Karins hjärtas stad. Räkna med historiens vingslag vid de många betydelsefulla och högintressanta platser som vi besöker, så som Hafencity, Speicherstadt, Krameramtsstuben och det nyligen byggda konserthuset Elbfilharmonie. Självklart besöker vi även några av de fantastiska julmarknader som finns i Hamburg och vi hinner även med en liten julkonsert.

Om vår ciceron Karin Blomkvist Paegelow
Karin Blomkvist Paegelow är född i Hamburg, men har bott i Sverige sedan 60-talet. Karin är utbildad pedagog och certifierad guide. Hon är även lärare i språk samt en omtyckt cirkelledare för ABF. Med en gedigen erfarenhet som oerhört populär färdledare har hon en mängd destinationer i bagaget. Hon är mycket kunnig om Tysklands historia, kultur samt mat & vin. Karin älskar att visa sitt Tyskland med de många historiska städerna och ser fram emot att få djupdyka i kelternas och romarnas fotspår med likasinnade resenärer. Välkommen till Hamburg!

Program

 • Dag 1 Flyg till Hamburg

  Eftermiddagsflyg till Hamburg. Vid ankomst till flygplatsen möts gruppen av en lokal guide. På väg till hotellet får vi en rundtur i Hamburg på ca. 2 tim. Incheckning på Hotel Senator. Gemensam middag i tidstypisk hanseatisk restaurang på kort promenadavstånd från hotellet.

 • Dag 2 Elbfilharmoni och julmarknad

  Efter frukosten åker vi gemensamt tunnelbanan ovan jorden (U-Bahn) längs Speicherstadt till Elbfilharmonie. Detta fantastiska konserthus, som invigdes i januari 2017, är landmärket i kvarteret Hafencity. Vi besöker Elbfilharmonie Plaza som ligger 37 meter upp i luften och härifrån har man en svindlande utsikt över Hamburg. Vi promenerar till Speicherstadt och beundrar dessa gamla lagerlokaler och broar som idag anses som enastående industriarkitektur. Dessa lagerlokaler är idag ett världskulturarv och detta kvarter var basen för Hamburgs dåtida rikedom. Idag finns här massor av butiker och muséer. Vi tar oss tillbaka till rådhusplatsen som är fylld av julmarknadsstånd. Vi njuter gemensamt av Glühwhein mit Schuss och en Bratwurst. Senare på eftermiddagen lyssnar vi på en stämningsfull julkonsert på kyrkorgel i S:t Katarina kyrkan. Middag på egen hand.

 • Dag 3 Kunsthalle

  Efter en vilsam natt på hotellet njuter vi av en god frukost. Vi promenerar till stadsdelen S:t Georg till Kunsthalle i Hamburg, ett smyckeskrin att beundra. Vi ägnar oss åt tysk konst av bla Lieberman, Nolde och konstnärsgrupperna Der Blaue Reiter och die Brücke. Möjlighet till lunch på egen hand i muséets restaurang "The Cube" Max Liebermans café. Promenad till paradgatan Jungfernstieg som ligger längs med sjön Alster. Här vimmlar det av julmarknader som det finns tid till att besöka. Senare framåt kvällen återsamlas vi framför rådhusets ingång för att tillsammans bege oss till den traditionella fiskrestaurangen Daniel Wischer för en avslutningsmiddag.

 • Dag 4 S:t Michaelis och hemfärd

  Frukost och utcheckning. Vi lämnar vårt bagage i hotellets förvaringsrum och åker
  gemensamt med U-Bahn till S:t Michaelis kyrkan, den mest berömda kyrkan i staden,
  vars torn är ett av Hamburgs landmärken. Efter det tar vi oss till kvarteret Krameramtsstuben där de sista byggnaderna från 1600-talet finns. Här äter vi en gemensam lunch. Promenad till S:t Pauli som är ett av Hamburgs mest berömda kvarter. Här sker stor del av Hamburgs nattliv och här startade Beatles sin karriär. På torget finns det även här flera julmarknader. Kl. 16.15 avgår bussen från hotellet för vidare transport till flygplatsen och hemresa
  till Stockholm.

 • Hamburg

  Staden har allt mellan himmel och jord, men är i kärnan en äkta hamnstad. Det gamla hamnområdet har delvis förändrats och låtit sig växa. Hafencity, en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, världsberömt sedan den 11 januari i år. Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur. Rödfärgat i tegel och röd av arbetarnas flit. Håll andan för svindlande upplevelser i den röda metropolen. Få vet det, men Hamburg har ett större kanalsystem än vad Amsterdam och Venedig kan räkna ihop tillsammans. Stadens själ vilar fortfarande över hamnen och sjöfarten.

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Pris Från 8 500 kr
Specialpris 7 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enkelrum, 1 100 kr
I priset ingår

- Flyg till Hamburg t/r
- Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
- Busstransfer flygplats–hotell t/r
- Del i dubbelrum på Hotel Senator 3 nätter
- 3 frukostar på hotellet
- 1 lunch dag 4
- 2 middagar, dag 1 och 3
- Utflykter och entréer enligt program
- Ciceron och färdledare Karin Blomkvist Paegelow.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Hamburg
Dag 2. Elbfilharmoni och julmarknad
Dag 3. Kunsthalle
Dag 4. S:t Michaelis och hemfärd

Resesätt Scandinavian Airlines
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Senator****

  I Hamburg bor vi på ett trevligt hotell i S:t Georg distriktet. Det är mycket centralt beläget mellan floden Elbe och Alstersjön. Från hotellet är det endast en kort promenad till många av Hamburgs många sevärdheter.

  Rummen har TV, minibar, säkerhetsfack och fritt trådlöst internet.