Översikt

Underbara Losinj, Kroatien

Nu har vi den stora glädjen att åter hälsa dig välkommen till ön Losinj i Kroatien! Detta är en av landets största öar och ligger i den storslagna övärlden söder om Istrienhalvön. Här är luften ren och extra syrerik, med en doft av rosmarin och timjan. En semester på Losinj är med andra ord rena hälsokuren och är dessutom en perfekt semesterö för dig som älskar natur och friluftsaktiviteter vid sidan av sol och bad. Vi flyger direkt från Stockholm den 7 maj och från Karlstad och Göteborg den 14 maj.

Program

 • Dag 1 Ankomst till Kroatien

  Vi flyger till staden Rijeka, dit vi ankommer sen eftermiddag. Den fortsatta resan till ön Losinj går med buss och färja, tar 2,5 timmar och är en vacker introduktion till denna vackra övärld.
  Under kvällen tar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

 • Dag 2 Den gröna och sköna ön

  Vi bor på Hotell Punta, som är ett trevligt 4-stjärnigt hotell beläget på en platå med vacker utsikt över havet och stadens hamn. Hotellet erbjuder fina dubbelrum med parkutsikt eller delvis havsutsikt. Alla rum har balkong, badrum med dusch, hårfön, luftkonditionering, minibar, säkerhetsskåp, satellit-tv samt telefon. Här finns ett fint ett stort poolområde med solstolar och inbjudande och badvänliga klippor i närheten. Restaurangen är känd för att servera vällagad och balanserad mat som tillagats efter öns egna traditionella recept. På denna vackra och gröna ö finns möjlighet till många aktiviteter och självklart till sköna dopp i det kristallklara havet. Promenadvägar, cykel- och vandringsleder går runt hela den södra delen av Losinj.
  Vi gör tillsammans med vår värdinna en orienterande promenad för att bekanta oss med omgivningarna.

 • Dag 3–5 Sköna dagar på Losinj

  Losinj är känd för sin rena luft och sitt klara vatten och har varit ett hälsoresmål sedan slutet av 1800-talet. Uppe bland bergen finns över tusen olika växtarter, som sjöfarare under århundraden tagit med sig hem från jordens alla hörn. Av dessa örter är fler än 200 medicinska och ätliga. Det är alltså rena rama hälsokuren bara att vistas här.

 • Dag 6–7 Flasknosdelfiner, pastellfärgade hus och härlig utsikt över havet

  Det rena vattnet i denna del av Adriatiska havet gör att även flasknosdelfinen trivs fint. Runt Losinj lever runt 200 flasknosdelfiner, med lite tur och en kikare kan man se dem från land. Öns huvudort heter Mali Losinj och har drygt 8000 invånare. Här finns en betydelsefull hamn, vacker arkitektur och pittoreska torg med ett spännande utbud av barer, kaféer och butiker. Vi bor i grannstaden Veli Losinj, med mysiga gränder, pastellfärgade hus och härlig utsikt över havet och övärlden. Vi promenerar gärna in till stadens lilla hamn där det är fiskmarknad varje morgon.

 • Dag 8 Hemresa

  Vi reser tillbaka till staden Rijeka på fastlandet och flygresan hem till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Göteborg, Karlstad
Pris Från 12 300 kr
Specialpris PRO-pris från 11 495 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 2 570 kr
Detaljerade priser

 

I priset ingår

• Flyg till Rijeka t/r
• Transfer med buss och båt till Losinj t/r
• Del i dubbelrum på Hotel Punta, 7 nätter
• Halvpension med frukostbuffé varje morgon och middagsbuffé varje kväll
• Promenader och aktiviteter på Losinj
• Tillgång till gym och pooler på hotellet
• PRO medlemsresors färdledare

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Avresa från Stockholm 7/5
Avresa från Karlstad 14/5
Avresa från Göteborg 14/5

Resesätt Travel Service/Smartwings
Valuta

Kroatisk kuna

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotell Punta

  Vi bor på Hotell Punta, som är ett trevligt 4-stjärnigt hotell beläget på en platå med vacker utsikt över havet och stadens hamn. Hotellet erbjuder fina dubbelrum med parkutsikt eller delvis havsutsikt. Alla rum har balkong, badrum med dusch, hårfön, luftkonditionering, minibar, säkerhetsskåp, satellit-tv samt telefon.


  Här finns ett fint ett stort poolområde med solstolar och inbjudande och badvänliga klippor i närheten. Restaurangen är känd för att servera vällagad och balanserad mat som tillagats efter öns egna traditionella recept.