Översikt

PRO-kryssning på Rhen

Följ med PRO medlemsresor på en vacker vårkryssning på Rhen, en av Europas längsta och mest betydelsefulla floder. Vår kryssning tar dig genom tre länder, från Strasbourg i Frankrike, utmed gröna vinfält, korsvirkesbyar, romantiska borgar och historiska medeltidsstäder i Tyskland. Efter en upplevelserik vecka avslutas kryssningen i den gemytliga holländska staden Amsterdam.

 

Boka din resa

2020-05-06 2020-05-13 17 490 kr Lufthansa Stockholm 5+ Boka resa
2020-05-06 2020-05-13 17 490 kr Lufthansa Köpenhamn 2 Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Strasbourg

  Vid ankomsten till Frankrike och Strasbourgs flygplats väntar buss för transfer till vårt fartyg M/S Leonora. Efter det att vi checkat in ombord väntar välkomstdrink och middag. Fartyget ligger i hamn över natten.

 • Dag 2. Strasbourg

  Strasbourg är en gammal stad med anor från romartiden. Staden har omväxlande varit under såväl franskt som tyskt herradöme, men är nu snarare en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed för freden i Europa. Strasbourg kallas ofta för Europas huvudstad och här finns flera av EU:s institutioner, som Europaparlamentet där ledamöterna samlas fyra dagar i månaden för att debattera. Med buss gör vi ett besök i ”Petite France” – stadens centrala och historiska centrum med kanaler och välbevarade korsvirkeshus. 

 • Dag 3. Strasbourg – Mannheim med Heidelberg

  Mannheim är en viktig universitetsstad, vilket sätter sin prägel på gatulivet. Staden är känd för sina många grönområden samt sitt imponerande barockslott med anor från 1700-talet. Mannheim ligger vid floden Neckars utflöde i Rhen och i de vackra floddalarna produceras några av landets bästa viner.
  Söder om Mannheim ligger Heidelberg, ansedd som Tysklands mest romantiska stad. Definitivt är Heidelberg en av Tysklands vackraste städer med sevärdheter som berget Königstuhl, den imponerande gamla bron Alte Brücke och en gammal innerstad med charmiga villor och vackra palats. Heidelberg är dessutom vår svenska drottning Silvias födelsestad.

 • Dag 4. Mannheim – Koblenz

  Koblenz är en av Tysklands äldsta och vackraste städer, belägen där floderna Rhen och Mosel möts, vid det välkända Deutsches Eck. Fyra bergsområden, vinberg och skogar utgör den unika kulissen runt Koblenz, där vackra kyrkor och slott, gamla adelssäten och förnäma borgarhus vittnar om stadens
  2 000-åriga historia.

 • Dag 5. Koblenz – Köln

  Från Koblenz stävar vi nu vidare utmed Rhen som vid sidan av Donau räknas som Tysklands viktigaste farled. I Köln, denna historiska stad som breder ut sig på båda sidor av floden, görs en gemensam rundvandring. Staden har varit en viktig knutpunkt allt sedan antiken, då Köln även fick sitt namn. Under medeltiden var Köln en av Europas största städer och en viktig vallfärdsort då reliker av de Tre vise männen sades vara begravda här.
  Under andra världskrigets bombningar förstördes stadens gamla kvarter, men mycket har nogsamt återuppbyggts, däribland delar av stadens antika mur. Den mäktiga Kölner-domen, med sina 157 meter höga torn, är rankad som en av Tysklands viktigaste attraktioner.

 • Dag 6. Köln – Arnhem

  Efter Frankrike och Tyskland ankommer vi nu till kryssningens tredje land, Nederländerna och Arnhem, belägen där floden Rhen delar sig. Dagens höjdpunkt är besöket i Hoge Veluwe, Nederländernas största natur-reservat, som är hemvist för tusentals sällsynta växter.
  Inom parken ligger Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra ”Kaféterrass på natten”, vilket gör samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela samlingen till den nederländska staten.

 • Dag 7. Arnhem – Amsterdam

  Få europeiska huvudstäder har så många sevärdheter och museer per kvadratkilometer som Amsterdam. Därtill sina många kanaler som kantas av husbåtar och karaktäristiska kanalhus. En sightseeing på kanalerna står självklart på programmet.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost är det dags att lämna fartyget. Transfer till Amsterdams flygplats för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 6/5
Pris Från 17 490 kr
Enkelrumstillägg Utsideshytt för eget bruk huvuddäck 4 000 kr
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på mellandäck 1 200 kr
Utsides 2-bäddshytt på övre däck 2 000 kr

I priset ingår
 • Flyg till Strasbourg, retur från Amsterdam
 • Transfer t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 8 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • PROmedlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks ingår ej på våra flodkryssningar 2019.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 1000 kr
Dryckespaket 1 800 kr
Dryckespaket 2 1300 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Strasbourg
Dag 2. Strasbourg
Dag 3. Strasbourg – Mannheim med Heidelberg
Dag 4. Mannheim – Koblenz
Dag 5. Koblenz – Köln
Dag 6. Köln – Arnhem
Dag 7. Arnhem – Amsterdam
Dag 8. Hemresa

Resesätt Lufthansa
Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****.

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora