Översikt

Kryssning med Hurtigruten

Med Hurtigrutens bekväma fartyg M/S Polarlys får du uppleva det bästa av norska kusten!

Vi inleder i mysiga Bergen och kryssar till vikingalandet vid Ålesund och får alltigenom spektakulära fjordupplevelser, däribland den majestätiska Hjørundfjorden. Vi når kungliga Trondheim och korsar Polcirkeln på vår väg mot Arktis, som är havsörnen och glaciärernas rike. Har vi tur ser vi norrsken! Vi seglar över Vestfjorden till betagande ögruppen Lofoten, vidare till expeditionsstaden Tromsø, omgiven av snöklädda fjäll. Norrut möter vi Nordkap – kontinenten Europas nordligaste punkt. Vi avslutar i vildmarken vid den dramatiska Barentsregionen, och porten till öst, Kirkenes. 

Följ med på en fantastisk resa genom ett underskönt landskap.

Boka din resa

2017-10-12 2017-10-18 15 500 kr Scandinavian Airlines Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Bergen

  Vår resa med Hurtigruten startar i Bergen, en av Norges vackraste städer. I Edvard Griegs hemstad kan du utforska färgstarka Bryggen, med sina historiska trähus från 1300-talet. Avnjut en fisksoppa på Fisketorget och ta en tur upp med Fløibanen, och njut utsikten över staden mellan de sju fjällen innan du seglar in i fjordriket. Väl ombord bjuds vi in till en härlig buffémiddag baserad på de bästa ingredienserna från området runt Bergen. Fartyget seglar ut från Hjeltefjorden, så som vikingarna en gång gjorde när de drog mot Shetland och vidare ut i världen. Koppla av på däck eller i panoramasalongen under resten av kvällen medan vi sakta glider utmed denna sagolika kust.

 • Dag 2. Florø – Molde

  Vestkapp, på en sällsynt tur ute på öppet hav. Sedan navigerar skeppet förbi öar och skär till Ålesund. Dessförinnan gör vi en naturskön kryssning in i den 33 km långa kejserliga Hjørundfjorden, en pärla mitt bland de orörda Sunnmørsalperna. De taggiga topparna här går under benämningen nunataker, för att de är så höga att de stack upp ur glaciären under den sista istiden. För norrmännen anses fjällen här som en nationalskatt! Ombord kan du lyssna på underhållande och lärorika presentationer om allt från norrskenet till det mytomspunna fjället på Sandsøy. Eller varför inte vara med på en provsmakning från fartgets Coastal Kitchen ute på däck? Vi når forna vikingafästet Ålesund, staden som återuppbyggdes i jugendstil.

 • Dag 3. Kristiansund Trondheim –Rørvik

  Idag vaknar du i Trondheim, där du kan se den ståtliga gotiska Nidarosdomen eller den traditionella trähusbebyggelsen i köpmanskvarteret Bakklandet. Du kan också följa med på en tilläggsutflykt ut till Munkholmen som ursprungligen var stadens galgbacke, innan det runt år 1000 blev ett benediktinerkloster. År 1658 gjordes det om till fort och fängelse, och ännu senare till tullstation. På eftermiddagen reser vi vidare norrut och passerar den vackra fyren på Kjeungskjær och otaliga småöar medan kaptenen håller föredrag om navigering och fyrarna längs kusten. Efter att vi tagit oss genom det trånga Stoksund anländer vi i charmiga Rørvik.

 • Dag 4. Brønnøysund – Svolvær

  Polcirkeln markerar gränsen för Arktis. Här har vi störst chans att få se norrskenet. Vi stävar längs havsörnsriket vid spektakulära Helgelandskusten upp till Bodø. Bered dig på ett polcirkeldop! Senare under eftermiddagen kommer den 1 000 m väldiga Lofotveggen att torna upp sig vid horisonten. De karga Lofotenöarnas charm ligger bland annat i alla de vita små, pittoreska fiskebyarna med sin bohemiska atmosfär. Om hösten betyder korsandet av polcirkelnatt att vi börjar vår jakt efter norrskenet ”Det magiska ljuset, Aurora Borealis”. Vi passerar genom det trånga Raftsund och stannar vid den magiska Trollfjordens mynning. Här serverar vi nylagade ”fiskekaker” ute på däck. Du kommer också att få höra berättelsen om ”Slaget vid Trollfjord”, som ägde rum här vintern år 1890.

 • Dag 5. Stokmarknes – Skjervøy

  Fartyget fortsätter genom smala passagen Risøyrenna, endast 7 meter djup, på väg upp till ishavsporten Tromsø, även kallad huvudstaden i Arktis. Luften är så klar och frisk här uppe, och vi får en fantastisk utsikt över staden och de imponerande fjällkedjorna runt om. Tromsø bjuder en spännande dag i polarhistoriens tecken innan vi fortsätter norrut. Nu befinner vi oss i det område längs kusten där du har störst chanser att få se norrsken, så vi samlas på däck för att hålla utkik efter detta förtrollande fenomen.

 • Dag 6. Øksfjord – Berlevåg

  Ta in det natursköna subarktiska landskapet när vi passerar den 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, kontinenten Europas nordligaste punkt mot samernas rike. Efter korta uppehåll i Hammerfest och Havøysund anländer vi i Honningsvåg, porten till den spektakulära Nordkapsklippan – endast 2000 km från Nordpolen. I närheten ligger ett av världens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. M/S Polarlys fortsätter norrut, genom samernas område. Vi seglar förbi deras uråldriga heliga plats, den gäckande stenformationen Finnkjerka, när vi närmar oss vår nästa anhalt, fiskebyn Kjøllefjord.

 • Dag 7. Kirkenes

  Morgonpigga kan se Vadsø och precis efter frukost anländer vi i Barentsregionen och porten till öst - Kirkenes vid 30°Ö. Längre österut än både Istanbul och St. Petersburg och närheten till ryska gränsen är påtaglig. Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 12/10
Pris per person Från 15 500 kr
Specialpris 14 995 kr PRO medlem
Enkelrumstillägg Enkelhytt insides kat USPI, 4 500 kr
I priset ingår

- Flyg till Bergen, hemresa från Kirkenäs.
- Transfer till fartyget t/r.
- Del i insides dubbelhytt kat USPI
- Helpension ombord.
- PROmedlemsresors värdinna.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Kunden har ej tecknat avbeställningsskydd 0 kr
Kunden har ej tecknat reseförsäkring 0 kr
Hurtigruten, Fiskebyn Honningsvåg 12/10 865 kr

Enligt program med möjlighet att boka tillvalsutflykter ombord.

Resplan

Dag 1. Flyg till Bergen
Dag 2. Florø – Molde
Dag 3. Kristiansund Trondheim –Rørvik
Dag 4. Brønnøysund – Svolvær
Dag 5. Stokmarknes – Skjervøy
Dag 6. Øksfjord – Berlevåg
Dag 7. Kirkenes

Resesätt Scandinavian Airlines
Valuta

VISA, American Express, Eurocard, Diners Club och JBC International, samt de flesta valutor. Du får ett "kryssningskort" vid incheckningen, som du kan betala med ombord och som debiteras ditt kreditkort vid resans slut.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • MS Polarlys

  MS Polarlys är ett elegant fartyg, inrett med mahognypaneler, mässing och ett urval av norsk samtidskonst. Ombord finns bar, kafé, restauranger, bibliotek, butik och soldäck.