Översikt

Följ med på en storslagen vandring i Österrike!

Naturen runt småstaden Bad Gastein i Österrike betraktas av många som Alpernas vackraste och den inbjuder till underbara vandringar med oförglömliga naturupplevelser. Vår vecka bjuder på ett omväxlande program där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackraste leder. Vi reser till kurorten Zell am See vid sjön Zeller See och besöker Salzburg, Mozarts vackra och anrika födelsestad. Under hela veckan bor vi på det charmiga lilla hotellet Giesela mitt i byn. Frukost varje morgon, dessutom ingår fem luncher och sex middagar. Veckan innehåller ett omväxlande program där vi gör allt från att vandra längs med Gasteinerdalens vackra promenader och besöker Salzburg.

Säkerheten under våra vandringar har alltid högsta prioritet och därmed kommer vi att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.
Vädret i Alperna skiftar snabbt och ofta och vi kommer att varje morgon, efter att ha studerat väderrapporterna, att välja vilken tur vi går. Det är därför viktigt att
veta att programmet som ni finner här nedan inte alltid kommer att stämma överens med hur vi i verkligheten väljer att gå under veckan.

Boka din resa

2021-09-18 2021-09-25 12 295 kr Ej klart Bromma Airport Väntelista Förfrågan
2021-09-18 2021-09-25 12 295 kr Ej klart Göteborg Väntelista Förfrågan
2021-09-18 2021-09-25 12 295 kr Ej klart Köpenhamn Väntelista Förfrågan
2021-09-25 2021-10-02 12 295 kr Ej klart Bromma Airport Väntelista Förfrågan
2021-09-25 2021-10-02 12 295 kr Ej klart Göteborg Väntelista Förfrågan
2021-09-25 2021-10-02 12 295 kr Ej klart Köpenhamn Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Avresa till Österrike

  Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag på hotellet.

 • Dag 2. Bad Gastein

  Frukostbuffé och därefter välkomstmöte med genomgång av dagens program innan vi går en rundvandring i Bad Gastein för att orientera oss på orten. Vi stannar till för gemensam lunchbuffé på Jagdstube innan vi på eftermiddagen går den vackra Kaiserin Elistabeth-promenaden till Böckstein. Vi njuter av det porlande ljudet från bäcken innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen middag på hotellet. 
  Vandringstid: fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt).

 • Dag 3. Salzburg

  Frukostbuffé och genomgång av dagens program. Dagsutflykt med buss in till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med att vandra upp på berget Mönschberg, vi äter en god lunch på det vackert belägna Stadtalm varifrån vi har en fantastisk utsikt över staden. Efter lunch möter vi upp en stadsguide och vandrar tillsammans därefter förbi  Mozart födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. Efter detta finns det tid att på egen hand strosa i Salzburgs mysiga gränder innan vi åker tillbaka till Bad Gastein för kvällens middag på hotellet. 
  Vandringstid: fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt).

 • Dag 4. Bad Hofgastein

  Idag går vi en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en underbar utsikt över dalen och de kringliggande bergen. Efter turen är vi väl värda den goda lunchen på Café Gamskars solterass med en vacker vy över dalen. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. Senare på eftermiddagen kan du mot tillägg delta i snapsprovning eller vinprovning av Österrikiska kvalitetsviner. Middag på hotellet. 
  Vandringstid: ca 5 timmar (lätt).

 • Dag 5. Utflykt till Zell am See

  Idag har vi en vandringsfri dag. Istället gör vi en utflykt till vackra Zell am See. Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 6. Vackra vyer över Alperna

  Idag vandrar efter vår frukost in på den mytomspunna Erzherzog Johann promenaden i rikting mot Angertal. Turen tar oss genom kohagar och traditionella bondgårdar. När vi passerar byns lokala blomsterodling kommer vi fram till dagens lunch som serveras på mysiga Ortenstein. Efter den goda lunchen vandrar vi vidare till Bad Hofgastein varifrån vi tar bussen tillbaka till Bad Gastein. Middag på hotellet.
  Vandringstid: ca 6 timmar (lätt/medel).

 • Dag 7. Bergsvandring i Nassfelddalen

  Som avslutning på veckan går vi en av dalens vackraste leder. Vi åker med buss så långt in i dalen som vi kommer. Området heter Nasfeld och turen går på en naturstig med små stigningar. Ovanför ligger glaciären på berget Schareck, (3 122 m ö h), varifrån vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen kan vi höra murmeldjurens klara varningsrop och oron för den mäktiga kungsörnen. Vi äter lunch på det charmiga Valeriehaus innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.
  Vandringstid: ca 4 timmar (lätt/medel).

 • Dag 8. Hemresa

  Idag är det hemresedag. Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandrings-paradiset Bad Gastein för denna gång. 

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Bromma Airport, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 18/9 och 25/9
Pris Från 12 295 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1200 kr
Detaljerade priser

Rum med balkong/pris per peson  390 kr

I priset ingår
 • Flyg till Salzburg t/r
 • Transfer till hotellet t/r
 • Boende i dubbelrum Hotel Gisela 7 nätter inkl. frukost
 • 5 luncher
 • 6 trerätters middagar
 • Vandringspaket ”Nordic Walking”
 • Utflykt till Salzburg
 • Utflykt till Zell am See
 • Svensktalande färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

 

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 1000 kr
Resesätt Ej klart
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Nordic walking (vandring med stavar). Under veckan vandrar vi fem dagar med svensktalande vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som mycket lätta till lätt/medel och är på 6-10 km/dag, med en höjdskillnad på 50-300 m. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula. Stavar lånar du på plats.

VANDRINGARNA. I denna resa ingår ett 5-dagars vandringspaket med svensktalande vandringsledare. Vi går en sträcka om 6 - 10 km varje dag. Höjdskillnader: 50-300 höjdmeter varje dag. Vandringarna klassas som lätta.

Med reservation för ändringar. Teknisk arrangör är STS Alpresor, vars resevillkor gäller som erhålls på begäran.

Boende

 • Hotell Gisela***

  Hotel Gisela är ett av de populäraste hotellen i Bad Gastein. Det lilla familjära hotellet har 26 bekväma rum med dusch/WC, hårtork, TV och kostnadsfri Wi-Fi. På restaurang Gisela Steakhouse serveras frukost och middag.