Översikt

Spela boule på Öland med Nisse Ekander

Möt våren på Öland tillsammans med PRO Medlemsresor och vår bouleledare Nisse Ekander! Under några aprildagar spelar vi boule i lantlig miljö, i en charmig arena inrymd i en gammal öländsk lada, och vi prövar den klassiska engelska sporten bowls. Men framförallt umgås vi, äter goda middagar och har det trevligt tillsammans.

Nisse Ekander har genom åren varit bouleledare på uppskattade resor till framförallt södra Spanien och Kroatien. Nu har du möjlighet att följa med på en helt ny bouleresa på närmare håll, nämligen till ett vårvackert Öland. Bland golfspelare är Öland redan ett känt resmål. Men under senare år har även boule blivit stort, såväl på klubbnivå som bland trivselspelare.

Den betydligt mindre kända sporten bowls är en brittisk precisionssport som påminner om boule, men där man spelar med asymmetriska klot. Efter en introduktion till denna intressanta sport spelar vi några rundor och testar våra nya talanger.

Resan till Öland
Vi reser från Stockholm mot Norrköping. Efter att ha passerat över Göta kanal i Söderköping, gör vi ett uppehåll med möjlighet att sträcka på benen, ta en kopp kaffe eller lunch på egen hand. Resan går vidare mot Småland och från Kalmar reser vi över den 6 km långa Ölandsbron och når Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap, under eftermiddagen. Sommartid är Öland ett av Sveriges mest populära semestermål. Nu under den tidiga våren är tempot betydligt lugnare, men samtidigt är våren den kanske vackraste årstiden att besöka ön.

Småstadsidyllen Borgholm
Vi bor i småstaden Borgholm, belägen vid Kalmarsund. Stadens mittpunkt är det stora torget och bebyggelsen i de äldre delarna domineras av vackra trähus och villor. Över staden tronar ruinen av Borgholms slott, ett barockpalats som brann för drygt tvåhundra år sedan. Granne med Borgholms slott ligger det kungliga sommarslottet Solliden, byggt i början av 1900-talet av drottning Victoria efter italiensk modell.

Fyra nätter på Strand Hotell
Vår bas för dagarna på Öland är hotell Strand, som har ett vackert läge direkt vid båthamnen, med fina promenadstråk runt hörnet och tio minuters promenad in till Borgholms lilla centrum. Frukost och middag ingår och serveras i hotellets restaurang.

Boka din resa

2021-08-29 2021-09-02 6 790 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Buss från Cityterminalen

  Vi reser i helturistbuss från Cityterminalen i Stockholm. Påstigning kan även ske i Ringarum, söder om Norrköping, där vi tar en paus med möjlighet till kaffe eller lunch på egen hand. Efter att ha passerat den drygt sex kilometer långa Ölandsbron över Kalmarsund, ankommer vi under sen eftermiddag till Borgholm och vårt hotell. Vi installerar oss och får litet egen tid för vila innan vi äter middag i hotellets restaurang. Restid cirka 6 timmar.

 • Dag 2. Vi spelar boule under för- och eftermiddag

  Den lilla byn Tjusby ligger knappt 15 km från Borgholm. Vi tar oss dit med buss efter frukost. Under Nisse Ekanders ledning spelar vi boule under för- och eftermiddag. Lunchsmörgås och kaffe ingår. Efter dagens spel återvänder vi med buss till hotellet i Borgholm. En stunds vila före kvällens middag. Kanske lockar en kvällspromenad i småstadsidyllen.

 • Dag 3. En dag fylld av spel och trivsam gemenskap

  Efter frukost återvänder vi med buss till Tjusby för ytterligare en dag fylld av spel och trivsam gemenskap. Om vädret tillåter, serveras dagens lunchsmörgås och kaffet utomhus. Efter några timmars trevligt spel, återvänder vi till Borgholm och vårt hotell. Passa på att gå en bit längs Prinsessan Estelles promenad i naturreservatet Borga Hage. Promenadvägen går från hotellet till kungafamiljens sommarslott Solliden. Vi återsamlas i restaurangen för kvällens gemensamma middag.

 • Dag 4. Vi får lära bowls grunder

  Efter frukost på hotellet går vi gemensamt längs småbåtshamnen, genom staden, till Borgholms nyöppnade bowlshall. Vi får lära oss spelets grunder och självklart testa att spela. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i Borgholm och närbelägna strövområden. Avslutande middag i hotellets restaurang.

 • Dag 5. Vi reser hemåt

  Frukost och tidig avresa mot Ölandsbron och fortsatt resa norrut. Vi når Stockholm under sen eftermiddag.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 29/8
Pris Från 6 790 kr
Enkelrumstillägg 1 600 kr
I priset ingår
 • Turistbuss från Stockholm till Öland t/r
 • Del i dubbelrum på Strand Hotell i Borgholm, 4 nätter
 • Halvpension på Öland från middag ankomstdagen till frukost hemresedagen
 • Boulespel två dagar
 • Lunchsmörgås med kaffe i samband med boulespel i Tjusby båda dagarna
 • Introduktion till bowls med spel
 • PRO medlemsresors bouleledare Nisse Ekander
 • PRO medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resesätt Buss
Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om att informera och förhindra smittspridning. En förutsättning att följa med på resorna är att du är frisk och helt symtomfri. Våra bussar har 50 platser och vi begränsar antal resenärer till 28. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit. Våra guidningar genomförs utomhus och i stora byggnader med mindre än 50 personer. Under visningar och de guidade promenader utomhus ber vi dig hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

.

Boende

 • Strand Hotell Borgholm

  Strand Hotell är beläget direkt vid Borgholms gästhamn, på promenadavstånd till centrum, Borgholms slottsruin och naturreservatet Borga Hage. Inomhuspool, restaurang, bar och sällskapsutrymmen. Hotellet är av bra mellanklass med moderna dubberum, dusch/wc, hårfön, kostnadsfri wi-fi, värdeskåp och tv. Hela hotellet är rökfritt.