Vandring och Kultur i Österrike

Strövtåg med stavar i Bad Gastein den 20 maj 2017

Följ med på en vandringsresa till världsberömda alporten Bad Gastein i Österrikes hjärta. Naturen runt Bad Gastein betraktas av många som Alpernas vackraste och den inbjuder till underbara vandringar. Med vårt bekväma hotell Gisela som bas beger vi oss ut på sköna stav-vandringar i Gasteindalen under ledning av vår erfarne vandringsledare. En dag åker vi in till musikstaden Salzburg och utforska den anrika stadskärnan under en stadsvandring.

DAG 1. FLYG TILL SALZBURG

DAG 1. FLYG TILL SALZBURG

Flyg från Sverige till Salzburg, där vi färdledare väntar för bussresa till Bad Gastein och vårt trivsamma hotell, beläget mitt i staden. Njut av en promenad på egen hand eller varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god gemensam välkomstmiddag.

DAG 2. BAD GASTEIN

DAG 2. BAD GASTEIN

Efter frukost har vi välkomstmöte med genomgång av dagens program innan vi går en rundvandring i Bad Gastein för att orientera oss på orten. Gemensam sopplunch på terrassen och promenad (Kaiserin Elisabeth-promenaden) till Böckstein. Vi stannar till på Hotel Evianquelle där vi kan ta något att dricka innan vi återvänder till Bad Gastein. Middag på hotellet. Vandringstid (inkl lunch): fm 2 + em 3 tim (Mycket lätt)

DAG 3. SALZBURG

DAG 3. SALZBURG

Frukostbuffé och genomgång av dagens program. Dagsutflykt med buss in till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med en vandring längs med floden Salzach och upp på berget Mönschberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Lunch intas på ett av stadens många anrika värdshus innan vi får en guidad promenad som inkluderar Mozart födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen har du möjlighet att mot tillval följa med till mysiga Hofkeller och äta fondue /steinplatte. Vandringstid (inkl lunch): fm 2 + em 3 tim. (Lätt)

DAG 4. STRÖVTÅG TILL BAD HOFGASTEIN

DAG 4. STRÖVTÅG TILL BAD HOFGASTEIN

Vi går på härlig strövtågstur på Martin Lodinger Höhenweg som går från Bad Gastein till Bad Hofgastein. Den enkla vägen på bergets sida ger oss en underbar utsikt över dalen och bergen. Sista biten till Annencafé bjuder på uppförslut. Vi är väl värda den goda lunchen. Därefter tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. På kvällen erbjuds en vinprovning av österrikiska kvalitetsviner som tillval. Därefter middag. Vandringstid (inkl lunch): ca 4 tim (Mycket lätt)

DAG 5. FRI DAG ELLER TILLVALSUTFLYKT TILL VENEDIG

DAG 5. FRI DAG ELLER TILLVALSUTFLYKT TILL VENEDIG

Idag har vi en vandringsfri dag med tillfälle att koppla av. För den som vill upptäcka mer erbjuds en tillvalsutflykt till världsarvet Venedig, en av världens mest besökta städer med kulturhistoriska sevärdheter som St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof.

DAG 6. VACKRA ALPVYER OCH ÖSTERRIKISK AFTON

DAG 6. VACKRA ALPVYER OCH ÖSTERRIKISK AFTON

Med hjälp av bergbanan tar vi oss upp på berget Schlossalm i grannbyn Bad Hofgastein. Väl uppe gör vi en promenad och njuter av de vackra vyerna. Därefter tar vi oss ned till mittstation och Fundneralm där vi äter vår lunch. På kvällen väntar middag på hotellet. Som tillval kan du boka till en österrikisk afton på Schafflinger Schialm. Vandringstid (inkl lunch): ca 4 tim (Mycket lätt)

DAG 7. BERGSVANDRING I NASSFELDDALEN

DAG 7. BERGSVANDRING I NASSFELDDALEN

Frukostbuffé och genomgång av dagens program. Som avslutning på veckan går vi en av dalens vackraste leder. Från Sportgastein vandrar vi in i idylliska Nassfelddalen. Turen går på en naturstig med små stigningar. Ovanför ligger glaciären på berget Schareck, (3 122 m ö h), varifrån vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen kan vi höra murmeldjurens klara varningsrop för den mäktiga kungsörnen. Vi äter lunch på det charmiga Pottinger alm innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande. Vandringstid (inkl lunch): ca 4 tim (Medelsvår)

DAG 8. HEMRESA

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång och beger oss med buss till Salzburg för flyg hem till Sverige.

HOTELL GISELA ***+

HOTELL GISELA ***+

Hotel Gisela är ett av de populäraste hotellen i Bad Gastein. Hotellet är ett trevligt sporthotell. Här finns bekväma rum för 2-4 personer. Hotellet har 65 bäddar och rummen är utrustade med dusch/WC, hårtork, TV och gratis Wi-Fi. På restaurang Gisela Steakhouse serveras den förstärkta frukosten och de goda trerättersmiddagarna.

Resfakta

 • Reslängd
  8 dagar
 • Avreseort

  Stockholm, Göteborg och Malmö.

 • Avresor/Datum

  20/5.

 • Pris från
  10 995 kr PRO-medlem

  11 500 kr icke-medlem.

 • Enkelrumstillägg
  Enkelrum  från 1 400 kr
     

   

 • I priset ingår

  - Flyg till Salzburg t/r
  - Transfer till hotellet t/r
  - Boende i dubbelrum 7 nätter inkl frukost
  - 5 luncher
  - 6 tre-rätters middagar
  - Vandringspaket ”Nordic Walking”
  - Dagsutflykt till Salzburg med linbanetur
  - Svensktalande färdledare.

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Valuta

  Euro.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Visum och vaccination

  På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös. 

  VACCINATIONER. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på http://www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.  

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se 

 • Nordic Walking (Stav-Vandring)

  Under veckan vandrar vi fem dagar med svensktalande vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som mycket lätta-medelsvåra och är på 3-4 timmar/dag. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula. Stavar finns att låna på plats.

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

AvresaHemkomstPris fr.Platser kvar  
2017-05-20 2017-05-27 11500 0 Boka resa

TILLVAL /PERSON

Enkelrum 1 400 kr
Enkelrum med balkong 1 790 kr
Dubbelrum för eget bruk 1 900 kr
Rum med balkong   390 kr
Mat på flyget t/r 195 kr
   

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

För information om boende kontakta PROMEDLEMSRESOR