Strövtåg och kultur på Azorerna

PRO-resa med vandring i blomstrande paradis

Portugals grönskande utpost Azorerna är ett paradis som måste upplevas. Ögruppen bjuder tusen nyanser av grönt med sina dramatiska kuststräckor, vulkansjöar, böljande kullar, sandstränder och en enastående blomsterprakt. Hit reser vi i september och utforskar huvudön São Miguels betagande naturfenomen under både sköna vandringar och intressanta utflykter. I resan ingår förstås ett besök i den romantiska botaniska trädgården Terra Nostra.

Läs mer om resan

VÄLKOMMEN TILL AZORERNA
Långt ute i Atlanten finner vi nio magiskt vackra vulkanöar som tillhör Portugal och sägs vara Europas sista utpost mot Nordamerika. Ögruppen upptäcktes i början av 1400-talet då de första nybyggarna slog sig ner vid kusterna. Under seklernas lopp har Azorerna spelat en viktig roll tack vare sitt strategiska läge ute i Atlanten. Troligen finns det inget ställe i världen där luften är friskare, blommorna vackrare och lugnet lugnare än på Azorerna. Arkipelagen är en botanisk smältdegel och tack vare Golfströmmens bidrag till det tropiska (ständigt växlande) klimatet, har man en unik flora och fauna.

FLORA & FAUNA
Botaniker från hela världen vallfärdar till Azorerna, som tack vare Golfströmmen har en unik flora och fauna. Alla öarna är intensivt gröna, men den största blomsterprakten finns på huvudön São Miguel, som många liknar vid en stor botanisk trädgård.

DAG 1. FLYG TILL SAO MIGUEL

Resan går till Azorernas natursköna huvudö São Miguel och huvudorten Ponta Delgada, som erbjuder både bedårande natur, mysiga gränder och vitkalkade hus. Vi checkar in på Hotel Sao Miguel Park****. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

DAG 2. STADSPROMENAD I PONTA DELGADA

DAG 2. STADSPROMENAD I PONTA DELGADA

Under en ca tre timmars gemensam promenad bekantar vi oss med det färgstarka kulturlivet, möter den moderna marinan och de gamla utsmyckade 1500-tals kyrkorna. På marknadsplatsen får vi en genomgång av öns utbud av frukter, grönsaker och blommor. Under eftermiddagen passar vi på att lära känna den lokala matkulturen i kombination med dess spännande historia. Vi får prova ett urval av Azorernas lokalproducerade drycker och specialiteter i form av ostar, korvar och annat läckert! Detta är ett enkelt sätt att smaka på mat- och dryckeskulturen, innan du beger dig ut för att för att smaka på den azoriska gastronomin och äta middag på egen hand på någon av stadens många restauranger.

DAG 3. TVILLINGSJÖARNA

DAG 3. TVILLINGSJÖARNA

Dagens vandring går längs med den södra sidan av vulkanen Sete Cidades kraterkant. Här bjuds vi idel hänförande vyer, dels över Atlanten och dels över det vackra landskapet i området. Vandringen är 7,5 km lång och avslutas vid den charmiga byn Sete Cidades och Tvillingsjöarna i kraterns botten. De två sjöarna är Lagoa Verde, den gröna sjön och Lagoa Azul den blå sjön. Med oss har vi en medhavd picknick som vi njuter av vid någon av öns fantastiska rastplaster. Gemensam middag på hotellet.

DAG 4. PÅ EGEN HAND

Dagen är fri för egna strövtåg utmed Ponta Delgadas historiska gator, som förenas i en harmoni av torg, restauranger och butiker. Middag på hotellet.

DAG 5. VANDRING TVÄRS ÖVER ÖN

DAG 5. VANDRING TVÄRS ÖVER ÖN

Idag vandrar vi genom de centrala delarna av ön São Miguel, från syd till nord. Vandringen startar i byn Fãja de Cima, strax norr om Ponta Delgada, och avslutas på den genuina gården Pico da Cruz utanför byn Pico da Pedra. Vi börjar med att gå längs med stenmurar på landsbygden därefter kommer vi in i den natursköna parken Pinhal da Paz. Från områdets utsiktstorn kan vi, vid klart väder, se både den norra och den södra sidan på São Miguel. Vi fortsätter till familjen Soares marker, ner till gården Pico da Cruz, där vi bjuds på lokalt producerad ost och vin från Azorerna. Återfärd till Ponta Delgada med buss. Middag på egen hand.

DAG 6. FURNAS OCH TERRA NOSTRA MED LUNCH

DAG 6. FURNAS OCH TERRA NOSTRA MED LUNCH

Vi gör en heldagsutflykt med vandring till natursköna vulkanområdet Furnas, ca 45 km väster om Ponta Delgada. I kratrarna ser vi de varma och, mullrande källorna. Vi besöker den fantastiska botaniska trädgården Terra Nostra där en imponerande samling exotiska växter finns.  Möjlighet finns att bada i en 36–gradig ”ungdomens källa” vid Hotel Terra Nostra Garden.
Tillbaka till Ponta Delgada och middag på hotellet.

DAG 7. PÅ EGEN HAND

Dagen har du fri tid att smälta intryck och för prisvärd shopping. På öns norra sida ligger lantgården Pico da Cruz, där vi serveras en välsmakande avslutningsmiddag inkl dryck. Från familjens veranda får vi ta del av en hästshow med gårdens vita Lusitanohingstar.

DAG 8. HEMRESA

Tidig frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen för hemresa till Stockholm.

HOTELL SAO MIGUEL PARK****

HOTELL SAO MIGUEL PARK****

Hotel Sao Miguel Park ligger i ett lugnt område nära till såväl Ponta Delgadas centrum som den moderna gallerian Parque Atlantico. Bekvämt promenadavstånd till stadens utbud av affärer, restauranger och sevärdheter. Hotellet har hiss. Gratis Wifi på hela hotellet. Fina ljusa dubbelrum med inslag av trä samt guldbeige och svart marmor. Luftkonditionering, telefon, kabel-TV, skrivbord, bekväma sängar och fåtöljer samt fräscht badrum.

VANDRINGARNA

VANDRINGARNA

Under veckan vandrar vi tre dagar med svensktalande vandringsledare. Under alla vandringar äter vi något lätt tillsammans. Dagsvandringarna graderas som lätta till medelsvåra och är på c:a 8 km/dag. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula. Se till att skorna/kängorna är bekväma och väl ingångna.

Resfakta

 • Reslängd
  8 dagar
 • Avreseort

  Stockholm.

 • Avresor/Datum

  Avresa 2017: 22/3.

 • Pris från
  11 495 kr PRO medlem

  12 000 kr Ej medlem.

 • Enkelrumstillägg
  Dubbelrum för eget bruk 1 300 kr
     

   

 • I priset ingår

  – Flyg till Sao Miguel t/r.
  – Mat ombord t/r
  – Transfer till hotellet t/r.
  – Del i dubbelrum, 7 nätter på fyrstjärnigt hotell inkl frukost.
  – 1 lunch på hotellet.
  – 1 picknicklunch.
  – 1 lättlunch i Furnas.
  – 3 middagar på hotellet.
  – Avskedsmiddag med hästshow.
  – Utflykter, strövtåg och entréer enligt program.
  – Lokal svensktalande färdledare.

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget ERV:s (f.d. Europeiska) villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Valuta

  Euro.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Klimat

  Klimatet här är milt året om, mellan april och oktober är medeltemperaturen drygt 20 grader. Något lägre under vintern. Väderväxlingarna kan komma snabbt, men det blir aldrig lika  hett på sommaren som vid Medelhavet.

 • Visum och vaccination

  På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

  Vaccinationer. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på http://www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.  

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se

 • TIDSSKILLNAD

  - 2 timmar.

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

TILLVAL/PERSON

Dubbelrum för eget bruk 1 300 kr
   

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget ERV:s (f.d. Europeiskas) villkor.

 

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolget ERV:s (f.d. Europeiskas) villkor.

Hotell Sao Miguel Park

HOTELL SAO MIGUEL PARK****. Hotellet ligger i ett lugnt område nära till såväl Ponta Delgadas centrum som den moderna gallerian Parque Atlantico. Bekvämt promenadavstånd till stadens utbud av affärer, restauranger och sevärdheter.

FACILITETER. Hotellet har hiss. Gratis Wifi på hela hotellet. Här finns stor utomhuspool och solterrass med utsikt över Ponta Delgada. Du finner även ett fitnesscenter med stort välutrustat gym, inomhuspool, bastu, turkiskt bad, jacuzzi och möjlighet till massage. Vidare har hotellet en trevlig barsalong med utsikt över poolområdet och en utmärkt restaurang.

DUBBELRUM. Fina ljusa dubbelrum med inslag av trä samt guldbeige och svart marmor. Luftkonditionering, telefon, kabel-TV, skrivbord, bekväma sängar och fåtöljer samt fräscht badrum.

Kontaktuppgifter
 • Hotell Sao Miguel Park
 • Rua Manuel Augusto Amaral, Ponta Delgada, Sao Miguel 9500-222, Portugal