Översikt

Boule med Nisse Ekander på Gysinge Herrgård

Välkomna till gemytliga Gysinge Herrgård tillsammans med PROmedlemsresor och vår mycket omtyckta bouleledare Nisse Ekander. Under 4 ljuvliga majdagar spelar vi boule på Gysinge Herrgård. Vi spelar på 13 fina boulebanor omgivna av det grönskande naturreservatet och med Dalälven brusande intill. Men framförallt umgås vi, äter goda måltider och har det trevligt tillsammans. Nisse Ekander har genom åren varit bouleledare på uppskattade resor till framförallt södra Spanien och Kroatien. Nu har du möjlighet att följa med på en helt ny bouleresa på närmare håll, nämligen på Gysinge Herrgård mitt i vårens skönaste och mest grönskande tid. Vad kan då passa bättre än att spendera dagarna utomhus med efterlängtat sällskap och boulespel.

Vill du bege dig ut på en något längre promenad välkomnar Färnebofjärdens nationalpark dig med sin mycket speciella miljö. Här möts fyra landskap och du kan vänta dig ett artrikt djur och växtliv. Naturum erbjuder aktiviteter året om och naturumvärden hjälper dig med tips på vad som finns att se och göra. Gysinge byggnadsvård finns för dig som är intresserad av inredning och material för byggnadsvård. Här finns även vackra visningshus och bodar för inspiration av tidstypisk renovering.

Gysinge herrgård ligger i Gysinge bruk vid Dalälven i Sandvikens kommun, ca fem mil från Sandviken och Gävle i Gästrikland. Gysinge bruk grundades 1668, senare producerades här krigsmaterial för den svenska armén. Än i dag finns en av smedjorna kvar. Området på Gysinge Herrgård är stort. Du kan strosa runt i det natursköna naturreservatet intill Dalälven, Sveriges näst längsta älv, eller sitta inne på café Udden och bara njuta av att se hur älven flödar.

Både Gysinge Herrgård och Gysinge Bruk är ett vingslag i historien. Den nuvarande herrgården ritades av arkitekt Carl Christopher Gjörwell och uppfördes på 1830-talet på uppdrag av dåvarande brukspatronen Michael Benedicks. Herrgården fungerade som bostad åt brukspatronerna till1905. Fram till mitten av 1950-talet drevs herrgården som pensionat men även rekreationshem. 1970 köpte PRO byggnaden som då med hjälp av byggherren Anders Diös rustades upp. Mellan 1982 och 2019 har PRO folkhögskola haft sina lokaler och internat för sina kursdeltagare i Gysinge Herrgården med omgivande byggnader.

Boka din resa

2021-09-19 2021-09-22 6 795 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Busstransfer från Stockholm Cityterminal via Uppsala

  Vid ankomst till Gysinge Herrgård serveras lunch. Sedan följer ett eftermiddagspass med boule.

 • Dag 2 och 3. Vi spelar boule

  Gemensamma frukostar, luncher och middagar serveras i Orangeriet. Framförallt spelar vi boule för hela slanten dessa dagar. Däremellan serveras kaffe och det finns tid för vila eller natursköna promenader. 

 • Dag 4. Hemresa

  Efter frukost spelar vi boule en sista gång och avslutar med en gemensam lunch i Orangeriet. Bussen kör oss sedan tillbaka till Stockholm Cityterminal via Uppsala.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm
Avresor 19/9
Pris Från 6 795 kr
I priset ingår
 • Boende på Gysinge Herrgård tre nätter inkl. frukost
 • Lunch fyra dagar
 • Tre stycken 2-rätters middagar
 • Kaffe finns att tillgå under hela dagarna
 • Boulspel enligt program
 • Bouleledare Nisse Ekander
 • Fri tillgång till boulebanorna under hela vistelsen
 • Fri parkering för de som kommer med egen bil
 • Fritt Wifi på hela Gysinge och i alla rum

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resesätt Buss
Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om att informera och förhindra smittspridning. En förutsättning att följa med på resorna är att du är frisk och helt symtomfri. Våra bussar har 50 platser och vi begränsar antal resenärer till 28. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit. Våra guidningar genomförs utomhus och i stora byggnader med mindre än 50 personer. Under visningar och de guidade promenader utomhus ber vi dig hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Boende

 • Gysinge Herrgård

  Gysinge herrgård ligger i Gysinge bruk vid Dalälven i Sandvikens kommun. Herrgården erbjuder dubbelrummen som är ljusa och fräscha med egen dusch och toalett. Även enkelrummen är ljusa och fräscha med egen eller delad dusch och toalett.