Relaterade artiklar

2015-06-27

Boka jul- eller nyårsresan i god tid

Snart börjar det bli dags att planera för jul och nyår, allra helst om du tänkt dig att göra en julresa. I år bjuder vi på många tillfällen att shoppa julklappar men även fira de stora helgernas lediga dagar. Möjligheten att uppleva något trevligt med PROmedlemsresor i advent eller över jul och nyår är bättre än någonsin.

Läs mer »

2013-12-18

Res & Lär till Kraków!

Att resa och lära tillsammans bidrar till möten och nya kunskaper som berikar livet. I samarbete mellan ABF och PRO erbjuds din förening att starta en cirkel under namnet Res & Lär om Kraków.

Läs mer »

2014-01-14

Blommor, blommor, blommor!

Under 2014 arrangerar PROmedlemsresor flera resor på tema kultur, trädgård och blommor. Med på resorna följer våra kunniga trädgårdsciceroner Gunnel Carlson eller Hannu Sarenström. Välkommen att inspireras av grönskan och blomsterprakten på den spanska sydkusten eller på Azorerna.

Läs mer »

2014-07-04

Vinnaren i resetävlingen utsedd

Vi har nu läst igenom alla inkomna svar i vår resetävling, arrangerad tillsammans med Trippelskrapet. Och den lyckliga vinnaren är...

Läs mer »

2014-11-24

Nu återvänder vi till favoriten Rhodos!

Nu kan vi med glädje presentera nästa års PRO Vårträff – som än en gång går till solens och kärlekens ö Rhodos! Många av våra resenärer önskar bo inne i Rhodos stad, med promenadavstånd till shopping, stränder och sevärdheter. Därför har vi valt ett riktigt fint, familjärt och fyrstjärnigt hotell som har nära till allt.

Läs mer »

Färgstarka Kraków

Den perfekta weekendstaden

Kraków är vacker pärla av europeiska städer! Staden brukar kallas för Polens historiska och kulturella huvudstad, och lockar med såväl en UNESCO-skyddad stadskärna som vackra kyrkor och angenäm prisnivå. De medeltida byggnaderna i den gemytliga Gamla stan samsas med mysiga caféer och tavernor. I utkanten av staden finns flera intressanta utflyktsmål.

Läs mer om resan

KRAKÓW är ett koncentrat av Europa och erbjuder allt från kultur och historia till arkitektur, musik och hantverk. Gamla stan är erkänd av UNESCO som kulturminne. Dessutom har Kraków ett stort utbud av shopping, caféer och restauranger.

DAG 1. FLYG TILL KRAKÓW

DAG 1. FLYG TILL KRAKÓW

Flyg från Stockholm till Kraków. Vid ankomst väntar vår svensktalande lokalguide med buss, för transfer till centralt beläget hotell. Efter incheckningen tar vi tillsammans en kort promenad runt i Gamla Stan. Gemensam välkomstmiddag på hotellet.

DAG 2. KRAKOW

DAG 2. KRAKOW

Efter frukost på hotellet går vi på gemensam stadspromenad med vår lokalguide, ca 4 timmar. Under guideturen i Gamla Stan besöker vi Stora torget, som kantas av fina borgarhus. Här ligger även Mariakyrkan i gotisk stil, med det berömda altaret gjort av Wit Stwosz. Vi lyssnar på Hejnal, en trumpetsignal på fem toner som blåses varje jämn timme från kyrkans högsta torn. Mitt på Stora torget ligger Sukiennice, en vacker saluhall där man idag kan köpa hantverk. Vi fortsätter sedan till Wawelkullen med det kungliga palatset och katedralen, som var krönings- och begravningsplats för polska kungar. I kryptan är Polens och Sveriges gemensamma kung Sigismund och hans två söner begravda. Vi besöker även det Judiska kvarteret i Kraków. Eftermiddagen fri till egen disposition. På kvällen gemensam middag på restaurang i Gamla Stan.

DAG 3. EGEN DAG/TILLVALSUTFLYKT

DAG 3. EGEN DAG/TILLVALSUTFLYKT

Dagen är fri till egen disposition. Utforska Kraków på egen hand eller boka in dig på någon av de båda extrautflykter som erbjuds. Du kan antingen följa med till Polens största vinterresmål Zakopane, nära gränsen till Slovakien. Denna friluftsort erbjud en skön atmosfär och shopping på den välkända Zakapone-markanden samt utmed huvudgatan Krupowki. Därtill en mäktig utsikt över Tatrabergen, Karpaternas högsta massiv med toppar på över 2000 m.ö.h. (lunch ingår). Den andra utflykten går till nazisternas tidigare koncentrationsläger Auschwitz, som numer inrymmer en utställning över lägrets historia och fångarnas liv. Besök görs även vid fånglägret i Birkenau, med sitt museum över dåtidens grymhet. (lunch ingår).

DAG 4 SALTGRUVAN WIELICZKA

DAG 4 SALTGRUVAN WIELICZKA

Dagens utflykt går till den mystiska och unika saltgruvan i Wieliczka, som är skyddad som världskulturarv. Efter sju århundraden av saltutvinning liknar saltgruvan en underjordisk stad. Sedan många år tillbaka har saltgruvan, med sina enastående saltskulpturer och saltreliefer, varit ett föremål för allmän beundran. Till kvällen promenerar vi till Gamla stan för en 3-rätters avslutningsmiddag på mysig restaurang med traditionell, levande Klezmermusik i de Judiska kvarteren.

DAG 5. HEMRESA

DAG 5. HEMRESA

Efter frukost busstransfer till flygplatsen för returresa till Stockholm.

HOTEL LOGOS***

HOTEL LOGOS***

Hotell Logos är ett trestjärningt hotell som ligger bara några minuters gångväg från huvud torget i Gamla Stan där många monument och kända landmärken finns. På hotellet finns bar, restaurang och en relaxavdelning med bastu.RUMMEN

RUMMEN

Rummen är mysigt inredda i traditionell stil med badrum, satellit TV och trådlöst internet utan kostnad.

KRAKÓW

KRAKÓW

Kraków är ett fantastiskt koncentrat av Europa och erbjuder allt från kultur och historia till arkitektur, musik och hantverk. Den vackra Gamla stan är erkänd av UNESCO som kulturminne. Dessutom har Kraków ett stort utbud av shopping, caféer och restauranger.

Resfakta

 • Reslängd
  5 dagar
 • Avreseort

  Stockholm.

 • Avresor/Datum

  17/9.

 • Pris från
  6 995 kr PRO-medlem

  7 500 kr Icke-medlem

 • Enkelrumstillägg
  Enkelrum 1 100 kr
     
 • I priset ingår

  - Direktflyg till Kraków t/r
  - Transfer till hotellet t/r*
  - Del i dubbelrum på Hotell***
  - Frukostpension på hotellet
  - 1 middag på hotellet*
  - 1 middag på lokal restaurang*
  - 1 middag i judiska kvarteret med Klezmermusik*
  - Guidad stadspromenad, ca 4 timmar*
  - Heldagsutflykt till Saltgruvan Wieliczka inkl. lunch*

  * Svensktalande lokalguide medföljer. 

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Utflykter

  Utflykter enligt program, möjlighet att boka tillvalsutflykter.

 • Valuta

  Polska Zloty.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Klimat

  Polens södra delar har ett inlandsklimat, vilket innebär att de har varma somrar och kalla, torra vintrar. Nederbörden är ganska jämnt fördelad under året, sommaren och hösten är den dock något högre.

 • Tips och råd

  Det går att växla hemma i Sverige men det går även att växla i Kraków. Kortbetalning accepteras nästan överrallt och det finns även gott om bankomater.

 • Visum och vaccination

  På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.   

  VACCINATIONER. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på http://www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.  

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se 

 • KRAKÓW FAKTABLAD

  Här hittar du vårt faktablad för resan Färgstarka Kraków.
  (Öppnas som PDF i nytt fönster)

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

AvresaHemkomstPris fr.Platser kvar  
2017-09-17 2017-09-21 7500 4 Boka resa

TILLVAL/PERSON

Enkelrum 1 100 kr
   

TILLVALSUTFLYKTER

Dag 2. Zakopane och Tatrabergen inkl. lunch (9 tim),  540 kr
Dag 2. Auschwitz och Birkenau inkl. lunch (6 tim).  640 kr
   

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

För information om boende kontakta PROMEDLEMSRESOR