Översikt

SOLO-resa till soliga Andalusien

Följ med oss till pittoreska kuststaden Almuñécar i sydligaste Spanien i vinter. Du bor i egen lägenhet på hotell Chinasol, alldeles vid havet, en vecka utan extra tillägg!

Byt ut vintermörker och kyla mot ett gästvänligt och behagligt Spanien. Vi bor i den charmiga och trygga småstaden Almuñécar med sandstränder och allt du behöver inom bekvämt promenadavstånd. Inom hotellet finns restaurang, kafé och bar. Solterrass med pool (ej uppvärmd) och vacker utsikt över Medelhavet.
Här tar du dagen som den kommer – strosar längs strandpromenaden, njuter av solen och umgås med nya vänner.

Boka din resa

2021-11-14 2021-11-21 8 690 kr SAS Stockholm 2 Boka resa
2021-11-14 2021-11-21 8 690 kr SAS Köpenhamn Väntelista Förfrågan
2021-12-12 2021-12-19 8 690 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Flyg till Málaga

  Vi flyger direkt till Málaga. Busstransfern är ca 1,5 timme till sydspanska staden Almuñécar, där vi tar in på lägenhetshotellet Chinasol, beläget vid San Christobalstranden.

 • Almuñécar

  Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia samsas mysiga barer som serverar tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad, utefter vilken du finner restauranger och kaféer.

 • Costa tropical

  Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den ”tropiska kusten”. Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar.

 • Utflykt som ingår

  La Alpujarra – bergstur med besök i Pampaneira. En mycket vacker och slingrande väg tar oss upp till Sierra Nevadas sydliga bergsområde som heter La Alpujarra – av många omsjunget som Spaniens vackraste trakt. De vita byarna från arabiska tiden har en speciell arkitektur och landskapet är hänförande. Vi besöker hantverksbyn Pampaneira där vi har möjlighet att besöka små butiker, vävstugor och även en chokladfabrik. Vi äter en typisk Alpujarralunch tillsammans i Portugos. Vi besöker även Fuente Agria. En källa med järnrikt
  vatten som skall vara mycket hälsosamt. Sedan tar vi oss neråt bergen och stannar till på Museo de Aceite (olje museum) för en paus. Här finns en butik där det säljs närodlade produkter. Vin, olja, mandlar skinka ostar etc. Vid avresa från Almuñécar vid 09.30 brukar vi vara tillbaka i Almuñecar vid ca 16.00. På denna utflykt är det inga utmanande promenader – även om vi besöker bergsbyar. I Pampaneira väljer man själv hur mycket man vill promenera omkring. För att komma till källan Fuente Agria finns det några trappor och underlaget
  kan vara ojämnt.

 • Aktiviteter

  Almuñécar är idealiskt för ditt boende, med allt du behöver inom bekvämt promenadavstånd. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet San Miguel. På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik och vävda trasmattor. Den stora strandpromenaden inbjuder till strövtåg.

 • Tillvalsutflykter

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand. Besök gärna Granada med det moriska slottet Alhambra och Andalusiens huvudstad Málaga, för shopping och ett besök på Picassomuseet. Andra trevliga utflyktsmål är Nerja och Las Alpujarras. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller museibesök vid en tidigare sockerfabrik samt ett romdestilleri.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 14/11 och 12/12
Pris Från 8 690 kr
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet, eget bruk 0 kr (Värde 900 kr)
Detaljerade priser

Tillägg för havsutsikt 500 kr

I priset ingår
 • Reguljärt flyg till Málaga t/r.
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
 • Transfer till hotellet t/r.
 • Enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter.
 • Halvpension med frukost och middag exkl. dryck.
 • Utflykt till La Alpujarra inkl. lunch
 • Daglig städning.
 • Guidad stadspromenad i Almuñécar.
 • PROmedlemsresors värdinna

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 700 kr
Resesätt SAS
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

När du beställer en dryck på en bar i Almuñécar ingår tapas - utan extra kostnad.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.