Relaterade artiklar

2015-06-27

Boka jul- eller nyårsresan i god tid

Snart börjar det bli dags att planera för jul och nyår, allra helst om du tänkt dig att göra en julresa. I år bjuder vi på många tillfällen att shoppa julklappar men även fira de stora helgernas lediga dagar. Möjligheten att uppleva något trevligt med PROmedlemsresor i advent eller över jul och nyår är bättre än någonsin.

Läs mer »

2013-12-18

Res & Lär till Kraków!

Att resa och lära tillsammans bidrar till möten och nya kunskaper som berikar livet. I samarbete mellan ABF och PRO erbjuds din förening att starta en cirkel under namnet Res & Lär om Kraków.

Läs mer »

2014-01-14

Blommor, blommor, blommor!

Under 2014 arrangerar PROmedlemsresor flera resor på tema kultur, trädgård och blommor. Med på resorna följer våra kunniga trädgårdsciceroner Gunnel Carlson eller Hannu Sarenström. Välkommen att inspireras av grönskan och blomsterprakten på den spanska sydkusten eller på Azorerna.

Läs mer »

2014-07-04

Vinnaren i resetävlingen utsedd

Vi har nu läst igenom alla inkomna svar i vår resetävling, arrangerad tillsammans med Trippelskrapet. Och den lyckliga vinnaren är...

Läs mer »

2014-11-24

Nu återvänder vi till favoriten Rhodos!

Nu kan vi med glädje presentera nästa års PRO Vårträff – som än en gång går till solens och kärlekens ö Rhodos! Många av våra resenärer önskar bo inne i Rhodos stad, med promenadavstånd till shopping, stränder och sevärdheter. Därför har vi valt ett riktigt fint, familjärt och fyrstjärnigt hotell som har nära till allt.

Läs mer »

Sagornas Island

Gyllene cirkeln med Gullfoss, Tingvalla och Blå Lagunen

Under vår resa kommer vi få uppleva Islands mest kända naturfenomen, som det majestätiska vattenfallet Gullfoss, sprutande gejsrar och nationalparken Tingvalla. Vi bor på centralt belägna Hotell Skuggi i Reykjavik. Självklart blir det ett obligatoriskt bad i den härligt varma Blå Lagunen!

DAG 1. FLYG TILL KEFLAVIK

DAG 1. FLYG TILL KEFLAVIK

Tillsammans med vår guide åker vi med buss till ”Hotell Skuggi”. Efter incheckning intas en gemensam välkomstmiddag på centralt belägna restaurang Laekjarbrekka.

DAG 2. REYKJAVIK

DAG 2. REYKJAVIK

Efter frukost gör vi en tretimmars stadsrundtur i huvudstaden med buss där vi bland annat bekantar oss med Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Nordens Hus och konserthuset Harpa. Eftermiddagen till fritt förfogande.

DAG 3. GYLLENE CIRKELN

DAG 3. GYLLENE CIRKELN

Vi beger oss ut på en heldagsutflykt som tar oss till de naturfenomen som Island är mest berömt för. Vi inleder med ett besök i nationalparken Tingvalla där vi ser hur den europeiska kontinentalsockeln skiljer sig från den nordamerikanska. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall Gullfoss, där vi också intar lunch innan vi åker till de varma källorna i Geysir-området. Gemensam middag intas på restaurang Reykjavik.

DAG 4. PÅ EGEN HAND OCH VALSAFARI

DAG 4. PÅ EGEN HAND OCH VALSAFARI

Efter frukost har du dagen till fritt förfogande. Mot tillägg har du möjlighet att följa med på valsafari (måste förbokas).

DAG 5. BLÅ LAGUNEN OCH HEMRESA

DAG 5. BLÅ LAGUNEN OCH HEMRESA

Efter frukost väntar ett närmast obligatoriskt bad i Blå Lagunen. Ett dopp i det 38-gradiga, mineralrika vattnet sägs nämligen göra underverk för såväl kropp som själ. Glöm inte badkläder. Tid finns för att inta lunch inom badanläggningen (ingår ej). Ca kl 13.30 fortsätter vi mot flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

VÅR SVENSKTALANDE GUIDE

VÅR SVENSKTALANDE GUIDEFridrik Asmundsson Brekkan är en av Islands mest efterfrågade guider. Han har tidigare varit bosatt i Sverige och studerat vid Göteborgs universitet. Fridrik är en mycket erfaren guide, som med stort engagemang förmedlar allt som är värt att veta om Island. Han är därtill en uppskattad skribent av reseskildringar samt en humoristisk föredragshållare. Fridrik har bland annat en bakgrund som handels- och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik.

HOTELL SKUGGI***

HOTELL SKUGGI***

Hotellet öppnade i september 2015 och ligger centralt beläget i Reykjavik, ca 140 meter från shoppingstråket Laugavegur och ca 500 m från Hallgrims-kyrkan. Rummen är modernt inredda med TV, gratis trådlöst internet (wifi), hårtork, kaffe- & tekokare, värdeskåp och eget badrum. Gratis trådlöst internet (wifi) i allmänna utrymmen. Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Här erbjuds även bil- och cykeluthyrning.

Resfakta

 • Reslängd
  5 dagar
 • Avreseort

  Stockholm. Köpenhamn på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  26/4

 • Pris från
  11 995 kr PRO-medlem

  12 500 kr icke-medlem

 • Enkelrumstillägg
  Enkelrum 1.950 kr

   

 • I priset ingår

  - Flyg till Reykjavik t/r.
  - Transfer till hotell Skuggi*** t/r.
  - Del i dubbelrum, 4 nätter.
  - 4 x frukost.
  - 1 x lunch.
  - 2 x middag.
  - Utflykter och entréer enligt program.
  - Svensktalande lokalguide.

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget ERV:s (f.d. Europeiska) villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Utflykter

  Utflykter enligt program, möjlighet att boka tillvalsutflykter.

 • Valuta

  Isländsk Krona.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Tips och råd

  Strömstyrkan är samma som i Sverige 220 V.

 • Visum och vaccination

  På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att det är giltigt 6 månader efter hemkomstdatum. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös. Flygbolaget Icelandair kräver att alla efternamn som finns med i passet även finns med på flygbiljetten.

  Vaccinationer. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på http://www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.  

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

AvresaHemkomstPris fr.Platser kvar  
2017-04-26 2017-04-30 12500 0 Boka resa

TILLVAL /PERSON

Enkelrum 1 950 kr
   

 

TILLVALSUTFLYKT

Dag 4. Valsafari 695 kr


 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

För information om boende kontakta PROMEDLEMSRESOR