Relaterade artiklar

2015-06-27

Boka jul- eller nyårsresan i god tid

Snart börjar det bli dags att planera för jul och nyår, allra helst om du tänkt dig att göra en julresa. I år bjuder vi på många tillfällen att shoppa julklappar men även fira de stora helgernas lediga dagar. Möjligheten att uppleva något trevligt med PROmedlemsresor i advent eller över jul och nyår är bättre än någonsin.

Läs mer »

2013-12-18

Res & Lär till Kraków!

Att resa och lära tillsammans bidrar till möten och nya kunskaper som berikar livet. I samarbete mellan ABF och PRO erbjuds din förening att starta en cirkel under namnet Res & Lär om Kraków.

Läs mer »

2014-01-14

Blommor, blommor, blommor!

Under 2014 arrangerar PROmedlemsresor flera resor på tema kultur, trädgård och blommor. Med på resorna följer våra kunniga trädgårdsciceroner Gunnel Carlson eller Hannu Sarenström. Välkommen att inspireras av grönskan och blomsterprakten på den spanska sydkusten eller på Azorerna.

Läs mer »

2014-07-04

Vinnaren i resetävlingen utsedd

Vi har nu läst igenom alla inkomna svar i vår resetävling, arrangerad tillsammans med Trippelskrapet. Och den lyckliga vinnaren är...

Läs mer »

2014-11-24

Nu återvänder vi till favoriten Rhodos!

Nu kan vi med glädje presentera nästa års PRO Vårträff – som än en gång går till solens och kärlekens ö Rhodos! Många av våra resenärer önskar bo inne i Rhodos stad, med promenadavstånd till shopping, stränder och sevärdheter. Därför har vi valt ett riktigt fint, familjärt och fyrstjärnigt hotell som har nära till allt.

Läs mer »

2016-09-10

Ladda ner PRO-resefolder

PROmedlemsresor har fler resor än någonsin att erbjuda PROs medlemmar. I det just nu aktuella programmet hittar du allt från Mallorca vandring till Magiska Marocko, olika temaresor och inte mindre än fem SOLO-resor, där vi bjuder på enkelrumstillägget. Nu kan du ladda ner resebroschyren och läsa hemma.

Läs mer »

Mallorca i mandelblomstringstid

Utflykter och strövtåg i underbar natur 4 och 11 februari 2017

Med sina sju miljoner mandelträd bjuder Mallorca på en naturupplevelse utöver det vanliga i blomstringstid. I februari reser vi dit för att insupa de ljuvliga vyerna av träden blomma och dofta. Vi bor i trevliga småstaden Palma Nova, på fräscha hotell Ponent Mar, vackert beläget på klipporna med promenadavstånd till den långa stranden. Härifrån gör vi härliga utflykter i väster- som österled. Vi vandrar genom stora fält av mandelträd, provar viner på en ekologisk vingård, besöker fiskebyar och små undangömda bykrogar.

Läs mer om resan

RESAN TILL MALLORCA. Flyg från Stockholm och Köpenhamn till Mallorca. Efter en kort busstransfer på ca. 20 minuter når vi Palma Nova och vårt fyrstjärniga hotell Ponent Mar.

PALMA NOVA är en trevlig småstad som ligger vid en bukt ca 15 km väster om Palma. Här njuter du av en fridfull atmosfär. Flera finkorniga stränder finns på orten som också erbjuder restauranger, kultur och shopping.

DAG 1. ANKOMST TILL PALMA

Kort transfer till Palma Nova (ca 20 min) och vårt hotell Ponent Mar****. Välkomstträff och orienteringstur till fots i närområdet.

DAG 2. UTFLYKT TILL ES CAPDELLA

DAG 2. UTFLYKT TILL ES CAPDELLA

Vi tar taxi till den pittoreska byn Es Capdella, där vi vandrar genom vidsträckta dalar med mandelträd, med kurs mot godset Finca de Galatzo, en enkel vandring på ca tre timmar. Lunch intas på bykrogen i Es Capdella. Därefter tar vi taxi tillbaka till Palma Nova.

DAG 3. STRÖVTÅG

DAG 3. STRÖVTÅG

Dagens strövtåg går längs kommunens Passeig de Calvia, en skön vandringsled utmed stora odlingar av mandelträd ned till lyxbåtshamnen Porto Portals. Där kan vi ta förmiddagskaffe och beundra alla de traditionella båtar som guppar vid kaj. Halvdagsutflykt.

DAG 4. FRI DAG

DAG 4. FRI DAG

Dagen är till egen disposition, för att smälta alla intryck och för eventuell shopping av inhemska delikatesser och souvenirer att ta med hem. Färdledarna kan även ge förslag om flera trevliga ställen att besöka om önskemål finns.

DAG 5. UTFLYKT TILL SANT SALVADOR

DAG 5. UTFLYKT TILL SANT SALVADOR

Vår buss tar oss över slättlandet österut. Här besöker vi Finca Son Sureda Ric, som är en ekologisk vingård strax utanför Manacor. Gårdsägaren hälsar oss välkomna och tar oss på en guidad rundvisning, som avslutas med en enklare måltid, och till det husets vin som intas på terrassen.
Vårt nästa mål blir Sant Salvador, 500 m ö.h. med utsikt över hela östkusten. Dagen avslutas i charmerande fiskebyn Cala Figuera, där tiden verkar ha stått stilla.

DAG 6. FRI DAG

DAG 6. FRI DAG

Den här dagen kan man njuta av egen tid i Palma Nova, gå på egna strövtåg eller varför inte en behandling i hotellets lilla SPA-avdelning mot tillägg.

DAG 7. UTFLYKT TILL PALMA

DAG 7. UTFLYKT TILL PALMA

Ett besök i vackra Palma är ett måste. Vi åker lokalbuss, till Plaza España. I denna Balearernas charmiga huvudstad, ordnas på förmiddagen en tre timmars ”historisk vandring” som avslutas med besök i den mäktiga katedralen, La Seu. Eftermiddagen är fri för lunch och shopping för de som önskar, innan hemfärd till Palma Nova med lokalbuss.

DAG 8 HEMRESA

Buss till flygplatsen och returflyg till Skandinavien.

HOTELL PONENT MAR

HOTELL PONENT MAR

Hotellet har ett fantastiskt läge direkt på klipporna strax ovanför Palma Nova. Dessutom har hotellet ett fint poolområde med en solterrass som vetter ut mot Medelhavets brus. Vi skall givetvis ha tid att njuta av detta sköna hotell, som även frestar med ett litet SPA med behandlingar (mot avgift). Säkerhetsfack finns i receptionen (mot avgift) och fritt trådlöst internet finns i receptionen och i hotellets bar. Hotellet har även sin egen supermercado-livsmedelbutik.

UPPSKATTADE PRO-FÄRDLEDARE

UPPSKATTADE PRO-FÄRDLEDARE

Våra mycket uppskattade färdledare är sedan många år boende på Mallorca och känner sin ö ”utan och innan”. Strövtågen graderas som lätta, men du bör ändå kunna gå lite längre sträckor. På en del passager är terrängen lite kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ett par skor som är bekväma och väl ingångna.

Resfakta

 • Reslängd
  8 dagar
 • Avreseort

  Flyg från Stockholm och Köpenhamn.

 • Avresor/Datum

   4/2, 11/2.

 • Pris från
  9 595 kr PRO medlem

  10 100 kr icke medlem.

 • Enkelrumstillägg
  Studio för eget bruk  
  1 050 kr   
     
 • I priset ingår

  - Flyg till Palma t/r
  - Busstransfer till hotellet t/r
  - Del i dubbelrum på Ponent Mar
  - 7 x frukost
  - 2 x lunch, enligt program
  - 7 x middag
  - Rundtur i Palma Nova
  - Vandringar och utflykter enligt program
  - PROmedlemsresor färdledare.

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Utflykter

  Enligt program.

 • Valuta

  Euro.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Klimat

  Klimatet låter oss för det mesta vistas ute för att vandra, spela boccia, kägelspel, kubb och mycket mer. Mallorca har ett behagligt subtropiskt klimat med varma somrar och milda vintrar. I Palma är medeltemperaturen dryga 20 grader året runt. Under vintern är nederbörden måttlig på norrsidan av ön. Temperaturer under vintern ligger mellan 15-20 grader.

 • Visum och vaccination

  På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

  Vaccinationer. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på http://www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.  

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se 

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

TILLVAL /PERSON

Studio Superior med havsutsikt 900 kr
Studio Superior med havsutsikt för eget bruk 1 800 kr
Studio för eget bruk 1 050 kr
   

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

 

För information om boende kontakta PROMEDLEMSRESOR