Relaterade artiklar

2015-06-27

Boka jul- eller nyårsresan i god tid

Snart börjar det bli dags att planera för jul och nyår, allra helst om du tänkt dig att göra en julresa. I år bjuder vi på många tillfällen att shoppa julklappar men även fira de stora helgernas lediga dagar. Möjligheten att uppleva något trevligt med PROmedlemsresor i advent eller över jul och nyår är bättre än någonsin.

Läs mer »

2013-12-18

Res & Lär till Kraków!

Att resa och lära tillsammans bidrar till möten och nya kunskaper som berikar livet. I samarbete mellan ABF och PRO erbjuds din förening att starta en cirkel under namnet Res & Lär om Kraków.

Läs mer »

2014-01-14

Blommor, blommor, blommor!

Under 2014 arrangerar PROmedlemsresor flera resor på tema kultur, trädgård och blommor. Med på resorna följer våra kunniga trädgårdsciceroner Gunnel Carlson eller Hannu Sarenström. Välkommen att inspireras av grönskan och blomsterprakten på den spanska sydkusten eller på Azorerna.

Läs mer »

2014-07-04

Vinnaren i resetävlingen utsedd

Vi har nu läst igenom alla inkomna svar i vår resetävling, arrangerad tillsammans med Trippelskrapet. Och den lyckliga vinnaren är...

Läs mer »

2014-11-24

Nu återvänder vi till favoriten Rhodos!

Nu kan vi med glädje presentera nästa års PRO Vårträff – som än en gång går till solens och kärlekens ö Rhodos! Många av våra resenärer önskar bo inne i Rhodos stad, med promenadavstånd till shopping, stränder och sevärdheter. Därför har vi valt ett riktigt fint, familjärt och fyrstjärnigt hotell som har nära till allt.

Läs mer »

Klassiska Marocko

Mångtusenårig historia och kungliga städer 11 november 2017

Vill du uppleva de fyra kungliga städerna Fes, Meknes, Rabat och Marrakech? Vill du dessutom bekanta dig med Casablanca, Marockos största stad, som oftast förknippas med den Oscars-belönade filmen med samma namn? Följ då med på vår klassiska och innehållsrika rundresa i Marocko, det vackra och mycket färgstarka kungadömet, som sträcker ut sig mellan Atlanten och Atlasbergen. Vår storslagna rundresa inleds och avslutas i den tusenåriga sagostaden Marrakech. Tillsammans med vår svenska färdledare utforskar vi det klassiska Marocko, en rundresa som ger dig minnen för livet samt intryck av ett land som aldrig slutar att fascinera.

VÄLKOMMEN TILL MAROCKO!

Marocko ligger i nordvästra Afrika och bjuder på varmt och torrt klimat. Under våra resor i november kan vi vänta oss skönt värmande temperaturer runt 20–23 grader dagtid. Landet är en tidigare fransk koloni varför många talar franska. Arabiska är emellertid det vanligaste språket. Kulturen är mångfasetterad med både orientaliska och västerländska uttryck.

DAG 1. FLYG TILL MARRAKECH

DAG 1. FLYG TILL MARRAKECH

Avresa sker från Arlanda, beräknad flygtid är 5 tim. I Marrakech möter vår färdledare. Med egen buss åker vi till den sägenomspunna, tusenåriga staden Marrakech, som har ett vackert läge vid foten av de höga Atlas-bergen. Under två nätter bor vi på eleganta hotellet Le Kech, beläget i den moderna delen av Marrakech. Välkomstmiddag på hotellet.

DAG 2. MARRAKECH

DAG 2. MARRAKECH

Efter en välsmakande frukost på vårt hotell, beger vi oss ut på en guidad rundtur i Marrakech. Vår färdledare tar oss med till den imponerande moskén Koutoubia och de gamla judiska kvarteren. I de gamla souken, en av världens äldsta marknader, kan vi njuta av den orientaliska atmosfären och dofterna från kryddbodarna. Vi upplever det berömda torget Djema el Fna i dagsljus innan vi besöker stadens mest berömda trädgård, Majorelle Garden, en gång ägd av modeskaparen Yves Saint Laurent. Ledig tid för egna strövtåg och lunch på egen hand.
   På kvällen väntar något extra spännande: Vi åker med hästdroska från torget Djema el Fna, som i kvällsljuset ändrat skepnad. Gemensam middag på restaurang ”Dar Essalam” med idel marockanska specialiteter.

DAG 3. FRÅN MARRAKECH TILL FES

DAG 3. FRÅN MARRAKECH TILL FES

Gemensam frukost i Marrakech. Därefter påbörjar vi resan norrut, mot kungastaden Fes. Vi färdas längs mellan-Atlas gröna bergssluttningar, till staden Beni Mellal där vi äter lunch.
    Vi ankommer till Fes, den äldsta av de kungliga huvudstäderna, sent på eftermiddagen och tar in på hotell L’Escale för tre nätter. Middag på hotellet.

DAG 4. RUNDTUR I FES

DAG 4. RUNDTUR I FES

Fes är Marockos äldsta kungliga huvudstad och betraktas som landets andliga och kulturella centrum med drygt 130 moskéer. Vi gör en rundtur och ser de mest intressanta delarna av staden: det vackra kungliga palatset, medinan och de gamla judiska kvarteren. Moulay Idriss mausoleum, som är det tredje största i Marocko. Middag på hotellet.

DAG 5. MEKNES OCH VOLUBILIS

DAG 5. MEKNES OCH VOLUBILIS

Efter frukost beger vi oss till staden Volubilis, en ruinstad med anor från romartiden för 2000 år sedan. Staden upptogs på världsarvslistan 1994. Den vackra, vita staden Moulay Idriss är nästa besök. Staden ligger nära Volubilis och är ett viktigt mål för pilgrimer. Den tredje kungliga huvudstaden under vår rundresa är Meknes, huvudstad på 1600-talet.
Den gamla stadsdelen är även den upptagen på världsarvslistan, och när du ser de vackra husen och de trånga gränderna, förstår du varför. Vi äter lunch under turen, och återkommer till Fes på eftermiddagen. Middag på egen hand.

DAG 6. FRÅN FES TILL RABAT

DAG 6. FRÅN FES TILL RABAT

Idag byter vi gamla vackra städerna Fes och Meknes i bergslandskapen mot Atlantkusten och storstaden Rabat, det moderna Marockos huvudstad. Här ligger de utländska ambassaderna och i Rabat lever kungafamiljen. Under rundturen får du se det kungliga palatset, den gamla Hassanmoskén och Mohammed V:s mausoleum. Lunch på egen hand. Gemensam middag och övernattning i Rabat.

DAG 7. CASABLANCA

DAG 7. CASABLANCA

Filmen Casablanca, med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman, fyller 75 år, precis som PRO. Staden är en av Afrikas största, med influenser från såväl portugisiskt som spanskt och franskt styre. Casablanca är en moderna storstad med imponerande sevärdheter som Hassan II:s moské och Mohamed V:s torg. Under vår rundtur i miljonstaden får du se dessa och mycket mer. Gemensam middag på vårt hotell Kenzi Basma, beläget mitt i staden.

DAG 8. HEMRESA

DAG 8. HEMRESA

Frukost på hotellet i lugn och ro. Vårt flyg hem går först på eftermiddagen. Bussen tar oss från Casablanca till Marrakech flygplats. Vi landar i Stockholm före midnatt, uppfyllda av nya intryck, glada minnen och förmodligen nya vänner.

VÅR FÄRDLEDARE

VÅR FÄRDLEDARE

Karin Blomkvist – Paegelow är född i Hamburg, men har bott i Sverige sedan 60-talet. Karin är utbildad pedagog och certifierad guide. Hon är även lärare i språk samt en omtyckt cirkelledare för ABF. Med en gedigen erfarenhet som oerhört populär färdledare har hon en mängd destinationer i bagaget. Efter en mängd resor till Marocko så är hon mycket kunnig om landets historia, kultur samt mat & vin. Karin älskar att visa sitt klassiska Marocko med de många historiska städerna och ser fram emot att få djupdyka i detta kontrasternas land med likasinnade resenärer.

VÅRA HOTELL PÅ RESAN

HOTELL LE KECH & SPA****, MARRAKECH
Litet, modernt fyrstjärnigt hotell i centrala Marrakech. Swimmingpool med solterrass. Restaurang, bar och spa. Gratis wi-fi i hela hotellet. Komfortabla rum med badrum/wc, luftkonditionering, balkong.

HOTELL L’ESCALE***, FES
Hotellet har ett centralt läge i Fes, med gångavstånd till shopping. Ett stadshotell med solterrass, lobby och trevlig a la carte-restaurang. Alla rum har dusch/wc, satellit-TV, luftkonditionering, telefon.

HOTELL MERCURE SHEHERAZAD***, RABAT
Vårt moderna hotell erbjuder solterrass, liten trädgård, restaurang och bar. Gångavstånd till flera intressanta platser i centrala Rabat. Alla rum har dusch/wc, telefon, luftkonditionering, fri wi-fi, satellit-TV, kassafack.

HOTELL KENZI BASMA****, CASABLANCA
Ett högklassigt hotell, beläget mitt i Casablanca, med bar och restaurang. Fri wi-fi i hela hotellet. Alla rum har dusch/wc, satellit-TV, luftkonditionering, minibar och kassafack.

Resfakta

 • Reslängd
  8 dagar
 • Avreseort

  Flyg från Stockholm.

 • Avresor/Datum

  11/11

 • Pris från
  12 995 kr PRO-medlem

  13 500 kr icke-medlem

 • Enkelrumstillägg
  Dubbelrum för eget bruk 2 100 kr 
     
 • I priset ingår

  • Flyg till Marrakech och hem från Agadir.
  • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter.
  • Transfer till hotellen t/r.
  • Del i dubbelrum, 7 nätter på fyrstjärnigt hotell inkl. frukost.
  • 2 luncher.
  • 5 middagar på hotellet.
  • 1 middag Restaurang Dar Essalam inkl. hästdroska.
  • Utflykter och entréer enligt program.
  • Luftkonditionerad buss.
  • Lokala guider.
  • PROmedlemsresors färdledare.

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Valuta

  Marockanska Dirham.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Tips och råd

  Strömstyrkan är samma som i Sverige 220 V.

 • Visum och vaccination

  På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att det är giltigt 6 månader efter hemkomstdatum. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

  Vaccinationer. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

AvresaHemkomstPris fr.Platser kvar  
2017-11-11 2017-11-18 13500 5+ Boka resa

TILLVAL /PERSON

Dubbelrum för eget bruk 2 100 kr
   

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.