Översikt

M/S Cinderella - Höga Kusten

Följ med PROmedlemsresor på en unik kryssning till Höga Kusten och Härnösand och upptäck världsarvet tillsammans med M/S Viking Cinderella då vi kryssar inomskärs i Höga Kustens vackra skärgård. Längs Norrlandskusten finns världens högsta kustlinje, djupa vikar, branta berg och skogar. Upplev den vackra Norrlandskusten både från land och sjösidan under en tredagarskryssning med spännande utflykter i land. Vi lägger till i Härnösand och möter Höga Kustenborna som tar så väl hand om oss gäster! Koppla av med god mat, gemenskap och underhållning medan du blickar ut över den norrländska kusten och när vi styr ut från Härnösand glider vi inomskärs Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmings-paradiset Ulvön och Trysundaön. Det finns även tid för dans, musik, shopping, aktiviteter och spabehandlingar. Framförallt njuter vi av en vidunderlig havsutsikt från första parkett.

Höga Kusten är en av norra Europas vackraste platser och sedan år 2000 med på Unesco:s världsarvslista: De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet resulterar i att ingenstans i världen har land höjts så mycket som just här och fortsätter att stiga varje år. 

Under kryssningen gör vi strandhugg i sjöstaden Härnösand i Höga Kusten, Norrlands bästa och Sveriges tredje bästa sommarstad enligt resesajten Reseguidens omröstning. Här passar vi på att göra en extra utflykt ur ett antal urval som passar just dig. 
När vi kastar loss från Höga Kusten kan du dessutom uppleva den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt när vi kryssar inomskärs från Härnösand genom Sannasundet till Sveriges svar på Golden Gate Höga Kusten-bron med sina 180 meter ovan vattenytan och är därmed ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Vidare passerar vi surströmmingparadiset Ulvön och Trysundaön.

Förutom naturupplevelser och intressanta utflykter står mat och dryck i centrum under vår kryssning. På utresan njuter vi av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé och på hemresan serveras en utsökt skaldjursbuffé i restaurang The Buffét på däck 8. Vill du fortsätta i det kulinariska spåret under utflykterna kan en surströmmingstapas på Hotell Höga Kusten passa bra. Kanske passar en förkovring i gintillverkning dig bättre, följ då med till Hernö Gin, Sveriges första och nordligaste ginproducent. Är du mer förtjust i Whiskey och gammla skrönor finns möjligheten att få en guidad tur, lunch och whiskeyprovning på High Coast Whiskey. Naturligtvis finns utflykter för den historieintresserade i Hemsö fästning eller en intressant stadsvandring i Härnösand samt för den modige med svindlande vyer i Härnösand.

Boka din resa

2021-08-29 2021-08-31 2 850 kr Viking Line Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1 Stockholm

  M/S Viking Cinderella seglar sakta ut från ett Stockholm i sensommarskrud. Njut av utsikten och härlig stämning ombord, för att sedan inta Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé som serveras i restaurangen The Buffet på däck 8.

 • Dag 2 Höga kusten med Härnösand

  Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Efter en god frukost ombord är du välkommen att uppleva mer av den unika Höga Kusten i land, följ då med på någon av våra guidade utflykter! På kvällen väntar en härlig skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Njut av hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé medan vi sakta seglar från Härnösand på inomskärs tur genom världsarvet Höga Kusten. Vi passerar bland annat Sannasundet, Höga Kusten-bron, Storön, Högbondens Fyr, via surströmmingens paradisö Ulvön, Mjältön som är Sveriges högsta ö, Skuleskogens nationalpark och Trysundaön. Vi lovar dig en utsikt som inte finns någon annanstans i världen!

 • Dag 3 Stockholm

  Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs med insegling mot Stockholm. Efter en välsmakande och stadig brunch finns nu tid för att delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning eller koppla av på soldäck med vacker utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Resans höjdpunkter

 • Härnösand - Norrlands bästa och Sveriges tredje bästa sommarstad
 • Höga Kusten-bron - Ett av Sveriges hösta byggnadsverk
 • Skuleberget - Vidunderlig havsutsikt
 • Högbondens Fyr - från 1907
 • Ulvön - Surströmmingens paradisö Ulvön

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 29/8
Pris Från 2 850 kr
Enkelrumstillägg Insides standardhytt för eget bruk 880 kr
Detaljerade priser

Utsides standardhytt för eget bruk 1420 kr
Insides comforthytt för eget bruk 1610 kr
Utsides comforthytt för eget bruk 1940 kr
Del i utsides standardhytt 290 kr per person 
Del insides comforthytt 380 kr per person 
Del i utsides comforthytt 550 kr per person

I priset ingår
 • Kryssning med M/S Cinderella 3 dagar
 • Del i dubbelhytt standard insida
 • Middagsbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 1, kl. 17.30
 • Sjöfrukost dag 2, från kl. 07.00
 • Skaldjursbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 2, kl. 19.30
 • Brunch dag 3, från kl. 11.00
 • OBS! På denna resa ingår det ej en färdledare
I priset ingår ej
 • Dryck och måltider utöver det som ingår
 • Färdledare
 • Utflykter i Härnösand

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade. Förfrågan görs hos PROmedlemsresor senast 1 månad före avresa.

- Stadsvandring i Härnösand
- Härnösand med svindlande vyer
- Hemsö fästning – historia och havsutsikt
- Högakustenbron och lokala delikatesser
- Utflykt till Hernö Gin
- High Coast Whisky – rundtur med provning
- Höga Kusten med cykel eller bil

Läs mer om utflykterna på Viking Lines hemsida www.vikingline.se 

Resplan

Dag 1. Stockholm - Buffé och underhållning
Dag 2. Höga Kusten med Härnösand - Tillvalsutflykter och skaldjursbuffé
Dag 3. Stockholm - Brunch

Resesätt Viking Line
Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass eller nationellt ID-kort. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Cinderella

  Boende: Fartyg: M/S Viking Cinderella. Fartyget byggdes 1989 och är ett kryssningsfartyg som även tar ombord personbilar med plats för 2560 passagerare. Cinderella har fyra olika restauranger där det serveras allt från sallader till á la carte. Ombord njuter du av mat, dryck, dans, shower, spa, shopping på taxfree-butikerna och självklart en fantastisk utsikt.

  Hytter. Det finns fler hyttkategorier ombord men på denna resa kan du välja på insida standard som ligger på däck 5, 6 eller 7, utsida standard på däck 6 eller Comfort på däck 9. Komfortabla hytter med separata sängar, dusch och wc.