Översikt

M/S Cinderella - Bornholm – Visby

Välkomna ombord på M/S Cinderella tillsammans med PROmedlemsresor för en ljuvlig långkryssning i midsommarljus. Denna unika långkryssning tar oss genom vår vackra skärgård till danska Bornholm med sina makalösa stränder och pittoreska byar och till den medeltida hansestaden Visby. Under resan finns tid för egna strövtåg eller guidade utflykter som passar just dig. Vi har fyra ljuvliga dagar framför oss att njuta av denna midsommardröm med kritvita stränder och enastående natur. Framförallt har vi tre kvällar i skärgården ombord på vårt fulladdade kryssningsfartyg med trevligt sällskap, goda måltider, olika aktiviteter, spa och naturligtvis en vidunderlig havsutsikt från första parkett.

Upptäck dina favoriter på egen hand på resmålen eller följ med på spännande utflykter. Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia. 
Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.

Boka din resa

2021-06-20 2021-06-23 3 900 kr Viking Line Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Stockholm

  Vår kryssning till Bornholm och Visby börjar på bästa tänkbara sätt med en helkväll i världens vackraste skärgård! På Cinderella finns en uppsjö av saker att göra från akter till för. Kocklandslagets storslagna buffé dukas upp i restaurangen. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen. 

 • Dag 2. Bornholm-Solskensön

  Efter en lång sovmorgon och en välsmakande frukost når vi vårt första mål – danska Bornholm. Här väntar en dag av makalösa stränder och pittoreska små byar med korsvirkeshus och trånga gränder som du kan upptäcka på egen hand eller följ med på någon av våra utflykter. Framförallt får vi uppleva det alldeles speciella ljuset. Bornholm har de senaste åren vunnit renommé som gastronomiskt mecka. Passa på att testa öns egna specialiteter, som rökt sill, kvalitetsostar, lakrits och choklad. Vi lägger till i hamnen i den charmiga huvudorten Rønne, på promenadavstånd från centrum och badstränder. Till middag får vi njuta av en dejlig danskinspirerad buffé.

 • Dag 3. Gotland-Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Efter en stadig frukost beger vi oss iland världsarvstaden Visby. Här finns ett spännande urval av utflykter. Ett besök i medeltiden, guidad tur i en panoramabusstur med stopp på historiska platser. Samt andra favoriter som Fårö eller de majestätiska raukarna på östra Gotland. Vi stannar kvar i Visby ända till kl.18.00 så det finns gott om tid att strosa i gränderna, sola, bada, gå på strövtåg och hitta egna smultronställen. På kvällen väntar en härlig skaldjursbuffé.

 • Dag 4. Stockholm

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. En smaklig brunch dukas upp i restaurangen och samtal kring våra fina minnen från resan delas mellan borden. När vi angör Stadsgården har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.

Resans höjdpunkter

 • Kryssning i vacker skärgård
 • Bornholm - egna utflykter eller guidade turer sevärdheter
 • Visby - strövtåg eller guidade utflykter
 • Kulinariska upplevelser
 • Taxfree och shopping

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 20/6
Pris Från 3 900 kr
Enkelrumstillägg Insides standardhytt för eget bruk 1155 kr
Detaljerade priser

Detaljerade priser
Utsides standardhytt för eget bruk 1830 kr
Insides comforthytt för eget bruk 2070 kr
Utsides comforthytt för eget bruk 2530 kr
Del i utsides standardhytt 340 kr per person
Del insides comforthytt 460 kr per person
Del i utsides comforthytt 690 kr per person

I priset ingår
 • Kryssning med M/S Cinderella 4 dagar
 • Del i dubbelhytt standard insida
 • Middagsbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 1, kl. 19.30
 • Dansk inspirerad buffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 2, kl. 19.30
 • Skaldjursbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 3, kl. 19.30
 • Sjöfrukost dag 2 och 3, från kl. 08.30
 • Brunch dag 4, från kl. 10.30
 • OBS! På denna resa ingår det ej en färdledare
I priset ingår ej

Dryck utöver det som ingår i måltiderna. Kostnad för utflykter i Bornholm och i Visby tillkommer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Anslutningsort

Rederiet erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r. Hör med våra resesäljare.

Tillägg

Rederiet erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade.  Förfrågan görs hos Grand Tours senast 1 månad före avresa.

-Bornholms guldkorn
-Södra Bornholm
-Smaka på Bornholm
-Guidad promenad i Rönne
-Upplev Bornholm med cykel eller till fots

-Visby med smak av medeltid
-Gotland Panorama med Visby
-Konstnärernas och raukarnas kreativa östra Gotland
-Fårö – den magiska ön i norr
-Dagsutflykt till Kneippbyn
-Upplev Gotland med cykel

Läs mer om utflykterna på Viking Lines hemsida www.vikingline.se

Resplan

Dag 1. Stockholm
Dag 2. Bornholm-Danmark
Dag 3. Visby/Gotland
Dag 4. Stockholm

Resesätt Viking Line
Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Cinderella

  Boende: Fartyg: M/S Viking Cinderella. Fartyget byggdes 1989 och är ett kryssningsfartyg som även tar ombord personbilar med plats för 2560 passagerare. Cinderella har fyra olika restauranger där det serveras allt från sallader till á la carte. Ombord njuter du av mat, dryck, dans, shower, spa, shopping på taxfree-butikerna och självklart en fantastisk utsikt.

  Hytter. Det finns fler hyttkategorier ombord men på denna resa kan du välja på insida standard som ligger på däck 5, 6 eller 7, utsida standard på däck 6 eller Comfort på däck 9. Komfortabla hytter med separata sängar, dusch och wc.