Kryssning med Hurtigruten

Unik kryssning med PROmedlemsresor 12-18 okt 2017

Med Hurtigrutens bekväma fartyg M/S Polarlys får du uppleva det bästa av norska kusten! Vi inleder i mysiga Bergen och kryssar till vikingalandet vid Ålesund och får alltigenom spektakulära fjordupplevelser, däribland den majestätiska Hjørundfjorden. Vi når kungliga Trondheim och korsar Polcirkeln på vår väg mot Arktis, som är havsörnen och glaciärernas rike. Har vi tur ser vi norrsken! Vi seglar över Vestfjorden till betagande ögruppen Lofoten, vidare till expeditionsstaden Tromsø, omgiven av snöklädda fjäll. Norrut möter vi Nordkap – Europas nordligaste punkt. Vi avslutar i vildmarken vid den dramatiska Barentsregionen, och porten till öst, Kirkenes.

DAG 1. FLYG TILL BERGEN

DAG 1. FLYG TILL BERGEN

Vår resa med Hurtigruten startar i Bergen, en av Norges vackraste städer. I Edvard Griegs hemstad kan du utforska färgstarka Bryggen, med sina historiska trähus från 1300-talet. Avnjut en fisksoppa på Fisketorget och ta en tur upp med Fløibanen, och njut utsikten över staden mellan de sju fjällen innan du seglar in i fjordriket. Väl ombord bjuds vi in till en härlig buffémiddag baserad på de bästa ingredienserna från området runt Bergen. Fartyget seglar ut från Hjeltefjorden, så som vikingarna en gång gjorde när de drog mot Shetland och vidare ut i världen. Koppla av på däck eller i panoramasalongen under resten av kvällen medan vi sakta glider utmed denna sagolika kust.

DAG 2. FLORØ – MOLDE

DAG 2. FLORØ – MOLDE

Vestkapp, på en sällsynt tur ute på öppet hav. Sedan navigerar skeppet förbi öar och skär till Ålesund. Dessförinnan gör vi en naturskön kryssning in i den 33 km långa kejserliga Hjørundfjorden, en pärla mitt bland de orörda Sunnmørsalperna. De taggiga topparna här går under benämningen nunataker, för att de är så höga att de stack upp ur glaciären under den sista istiden. För norrmännen anses fjällen här som en nationalskatt! Ombord kan du lyssna på underhållande och lärorika presentationer om allt från norrskenet till det mytomspunna fjället på Sandsøy. Eller varför inte vara med på en provsmakning från fartgets Coastal Kitchen ute på däck? Vi når forna vikingafästet Ålesund, staden som återuppbyggdes i jugendstil.

DAG 3. KRISTIANSUND TRONDHEIM –RØRVIK

DAG 3. KRISTIANSUND TRONDHEIM –RØRVIK

Idag vaknar du i Trondheim, där du kan se den ståtliga gotiska Nidarosdomen eller den traditionella trähusbebyggelsen i köpmanskvarteret Bakklandet. Du kan också följa med på en tilläggsutflykt ut till Munkholmen som ursprungligen var stadens galgbacke, innan det runt år 1000 blev ett benediktinerkloster. År 1658 gjordes det om till fort och fängelse, och ännu senare till tullstation. På eftermiddagen reser vi vidare norrut och passerar den vackra fyren på Kjeungskjær och otaliga småöar medan kaptenen håller föredrag om navigering och fyrarna längs kusten. Efter att vi tagit oss genom det trånga Stoksund anländer vi i charmiga Rørvik.

DAG 4. BRØNNØYSUND – SVOLVÆR

DAG 4. BRØNNØYSUND – SVOLVÆR

Polcirkeln markerar gränsen för Arktis. Här har vi störst chans att få se norrskenet. Vi stävar längs havsörnsriket vid spektakulära Helgelandskusten upp till Bodø. Bered dig på ett polcirkeldop! Senare under eftermiddagen kommer den 1 000 m väldiga Lofotveggen att torna upp sig vid horisonten. De karga Lofotenöarnas charm ligger bland annat i alla de vita små, pittoreska fiskebyarna med sin bohemiska atmosfär. Om hösten betyder korsandet av polcirkelnatt vi börjar vår jakt efter norrskenet ”Det magiska ljuset, Aurora Borealis”. Vi passerar genom det trånga Raftsund och stannar vid den magiska Trollfjordens mynning. Här serverar vi nylagade ”fiskekaker” ute på däck. Du kommer också att få höra berättelsen om ”Slaget vid Trollfjord”, som ägde rum här vintern 1890.

DAG 5. STOKMARKNES – SKJERVØY

DAG 5. STOKMARKNES – SKJERVØY

Fartyget fortsätter genom smala passagen Risøyrenna, endast 7 meter djup, på väg upp till ishavsporten Tromsø, även kallad huvudstaden i Arktis. Luften är så klar och frisk här uppe, och vi får en fantastisk utsikt över staden och de imponerande fjällkedjorna runt om. Tromsø bjuder en spännande dag i polarhistoriens tecken innan vi fortsätter norrut. Nu befinner vi oss i det område längs kusten där du har störst chanser att få se norrsken, så vi samlas på däck för att hålla utkik efter detta förtrollande fenomen.

DAG 6. ØKSFJORD – BERLEVÅG

DAG 6. ØKSFJORD – BERLEVÅG

Ta in det natursköna subarktiska landskapet när vi passerar den 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, kontinenten Europas nordligaste punkt mot samernas rike. Efter korta uppehåll i Hammerfest och Havøysund anländer vi i Honningsvåg, porten till den spektakulära Nordkapsklippan – endast 2000 km från Nordpolen. I närheten ligger ett av världens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. M/S Polarlys fortsätter norrut, genom samernas område. Vi seglar förbi deras uråldriga heliga plats, den gäckande stenformationen Finnkjerka, när vi närmar oss vår nästa anhalt, fiskebyn Kjøllefjord.

DAG 7. KIRKENES

DAG 7. KIRKENES

Morgonpigga kan se Vadsø och precis efter frukost anländer vi i Barentsregionen och porten till öst - Kirkenes vid 30°Ö. Längre österut än både Istanbul och St. Petersburg och närheten till ryska gränsen är påtaglig. Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Resfakta

 • Reslängd
  7 dagar
 • Avreseort

  Flyg från Stockholm.

 • Avresor/Datum

  Avresa 2017: 12/10.

 • Pris från
  14 995 kr PRO-medlem

  15 500 kr icke medlem.

 • Enkelrumstillägg
  Enkelhytt insides kat USPI    
  4 500 kr   
 • I priset ingår

  - Flyg till Bergen, hemresa från Kirkenäs.
  - Transfer till fartyget t/r.
  - Del i insides dubbelhytt kat USPI
  - Helpension ombord.
  - PROmedlemsresors värdinna.

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring

  Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. Läs mer under fliken Tillval & Utflykter.

 • Utflykter

  Enligt program med möjlighet att boka tillvalsutflykter ombord.

 • Valuta

  VISA, American Express, Eurocard, Diners Club och JBC International, samt de flesta valutor. Du får ett "kryssningskort" vid incheckningen, som du kan betala med ombord och som debiteras ditt kreditkort vid resans slut.

 • Dricks

  Dricks är inte inkluderat i resans pris.

 • Visum och vaccination

  Det råder passfrihet för medborgare i nordiska länder. Men tänk på att du alltid måste kunna legitimera dig. Bäst är att ta med ditt pass eller EUs ID-kort (som man ansöker om hos polisen). Alla passagerare ska uppvisa giltigt pass eller godkänd fotolegitimation vid incheckning.

  VACCINATIONER. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på http://www.vaccinportalen.se/ eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.  www.cityvaccin.se

 • Frågor om resan?

  Kontakta PROmedlemsresor
  Tel: 08-701 67 80
  Mail info@promedlemsresor.se 

Välkommen till PROmedlemsresor


NÄR DU BOKAR EN 
resa via vår webb, får du en bokningsbekräftelse skickad till din e-postadress. PRO-rabatten dras av när du anger ditt medlemsnummer.

PÅ DIN BOKNINGSBEKRÄFTELSE står viktig info inför resan. Du ansvarar själv för att uppgifter om namn, adress, telefonnummer samt flyg och avresedag stämmer på bekräftelsen. Färdhandlingar sänds med post c:a 7-10 dagar innan avresa.

VID FRÅGOR så kontakta oss på mail info@promedlemsresor.se eller tel 08-701 67 80 (mån-fre 9-17).

OM INGA AVRESOR VISAS HÄR NEDAN - Kontakta oss för datum och priser.  

AvresaHemkomstPris fr.Platser kvar  
2017-10-12 2017-10-18 15500 2 Boka resa

TILLVAL/PERSON

Enkelhytt insides kat USPI  4 500 kr
Enkelhytt utsides kat USPO 6 400 kr
Del i dubbelhytt utsides kat USPO 1 800 kr
   

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi erbjuder en avbeställningsförsäkring enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

RESEFÖRSÄKRING

Vi erbjuder reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

MS POLARYS

MS Polarlys är ett elegant fartyg, inrett med mahognypaneler, mässing och ett urval av norsk samtidskonst. Ombord finns bar, café, restauranger, bibliotek, butik och soldäck.